Dag 1: Vertrek

 

Dag 02: Aankomst in Hanoi (L)

 

We landen in Hanoi en na de paspoortcontrole en douaneformaliteiten ontmoeten we onze gids en chauffeur. Transfer naar het hotel.

De kamers zijn bij aankomst beschikbaar. We bezoeken Hanoi op een bijzonder en eigenzinnige manier tijdens een streetfoodtour: Samen met de gids verkennen we de lokale markt en ontdekken er de typische ingrediënten en gerechten. We lopen door de nauwe straatjes van de oudste wijk in Hanoi, zien hoe gerechten worden bereid en proeven van de plaatselijke, dagelijkse keuken. We sluiten af met een heerlijke koffie of een lokaal gebrouwen, dorstlessend bier.

Overnachting in Hanoi.

 

Dag 03: Hanoi - Vu Linh-dorp (B, L, D)

 

We rijden naar het uiterste noorden van Vietnam. We passeren rijstvelden en een prachtig berglandschap.

We bezoeken het Vu Linh-dorp en maken er kennis met de heer Ba. Na een gezellige lunch met zijn familie verkennen we het dorp en de omgeving. Vanop de heuvel wanen we ons volledig in de jungle, omgeven door wilde vegetatie.

Overnachting in een paalwoning bij de heer Ba.

 

Dag 04: Vu Linh-dorp - Ha Giang (B, L, D)

 

Na het ontbijt, dat ons wordt aangeboden door het gastgezin, verkennen we het Thac Ba Lake. We drinken er een kopje thee in een traditioneel Dzao-huis en maken een bijzondere wandeling op een van de eilanden, met prachtig zicht op het meer.

Na de lunch rijden naar we verder Ha Giang.

Overnachting in Ha Giang.

 

Dag 05: Ha Giang - Dong Van (B, L, D)

 

We rijden naar het Dong Van-plateau, dat bewoond wordt door de etnische groepen H'mong, Hoa en Tay. Bij “de poort van de hemel” genieten we van het uitzicht over de vallei, dat verborgen ligt tussen de bergen. We laten ons verwonderen door Pho Bang,  “the town falling into oblivion”. 

De huizen zijn er versierd met Chinese wensen van geluk en voorspoed. We bezoeken het paleis van H'Mong koning Vuong Chi Sinh,

symbool van vergane glorie.

Overnachting in Dong Van.

 

Dag 06: Dong Van - Meo Vac - Bao Lac (B, L, D)

 

We reizen verder in een betoverend landschap naar de Ma Pi Leng-bergtop, waar we een fantastisch zicht hebben op de rotsachtige bergen en de rijstterrassen. Na een stop in een plaatselijk marktje rijden we naar Bao Lac.

Overnachting in Bao lac.

 

Dag 07: Bao Lac - Ba Be (B, L, D)

 

We reizen door de glooiende heuvels en het schilderachtige landschap naar het Ba Be National Park. De wegen zijn hobbelig en zigzaggen door de bergen. Dit deel van de regio krijgt zelden bezoekers. Het garandeert een mooi panoramisch uitzicht op de omliggende graanvelden en bergketens. We ontmoeten er de H’Mong, Dao, Tay en Nung. We kijken naar de zonsondergang boven het Ba Be Lake.

Overnachting in een paalwoning in Pac Ngoi-dorp.

 

Dag 08: Ba Be - Hanoi (B, L)

 

In de ochtend varen we tussen de omliggende bergen en bossen naar de prachtige Dau Dang-waterval en de magische Puong-grot.

Na de lunch rijden we terug naar Hanoi. In de hoofdstad is er tijd om na te genieten van ons avontuur in de bergen.

We eten in een koloniaal en sfeervol restaurant.

Overnachting in Hanoi.

 

Dag 09: Hanoi - Ninh Binh (B, L, D)

 

We rijden naar Ninh Binh, ook wel “de droge Ha Long Bay” genoemd. Bij aankomst fietsen we naar Trang An. Het is een waar sprookjesgebied,

een verzameling van valleien. Na de fietstocht brengt een roeiboot ons naar geheime grotten. Onze plaatselijke gids toont ons de ingang van enkele van deze verborgen parels.

Na de lunch nemen we opnieuw de fiets. Langs het smalle pad komen we aan in Hoa Lu, een van de voormalige hoofdsteden van Vietnam. We bezoeken de Mua Cave-grot waar  we na de beklimming beloond worden met een adembenemend uitzicht op  de omgeving.

Overnachting in Ninh Binh.

 

Dag 10: Ninh Binh - Ha Long (B, L, D)

 

Met de shuttlebus rijden we zo’n 3 uur  naar het beroemde en prachtige Ha Long Bay. Bij aankomst  blijken we zeker niet de enige toeristen, maar al snel schepen we in op onze charmante junk en wanen we ons in een andere wereld. We varen doorheen de smaragdgroene wateren en tussen duizenden karstrotsen van de Golf van Tonkin. Het gebied werd uitgeroepen tot World Heritage Site door UNESCO. 

Na de uitgebreide lunch aan boord, zwemmen we naar een klein strand of kajakken naar een verlaten baai. Bij zonsondergang genieten we van

een aperitief op het dek. Wie zin heeft kan inktvis vissen, een kookles volgen of gewoon lekker aanschuiven voor het diner.

We overnachten op de junk. De kajuiten zijn eenvoudig, comfortabel, voorzien van airconditioning en uitgerust met een privédouchekamer en toilet.

Overnachting op junk in Ha Long Bay.

 

Dag 11: Ha Long – Verborgen Eiland (B, brunch)

 

Vroege vogels kunnen Tai Chi te volgen op het zonnedek. Na een bezoek aan een dorpje in Ha Long Bay verlaten we de junk en nemen we de speedboot naar een eiland. Daar worden we naar een kleine haven gebracht en varen we nog een halfuurtje naar het Verborgen Eiland.

We kiezen er een houten huis op het strand en plonsen in het blauwgroene water. Ons diner bestaat uit verse zeevruchten, met misschien wel inktvis, oesters, of krab: een “fruits de mer” bij kaarslicht op het strand.

We overnachten op het Verborgen Eiland. De houten huizen zijn comfortabel, uitgerust met een privédouchekamer en toilet.

Overnachting in een houten huis op het strand.

 

Dag 12: Verborgen Eiland (B, L)

 

Met de boot varen we naar een nabijgelegen nationaal park. We maken er een fikse wandeling van zo’n 4 uur. We lunchen in een klein vissersdorpje. Met de fiets gaan we verder doorheen ongerepte en geïsoleerde landschappen. Hier kent het traditionele Vietnamese leven al eeuwen eenzelfde verloop. We varen tussen de prachtige rotsen naar ons eilandje terug.

Overnachting in een houten huis op het strand.

 

Dag 13: Verborgen Eiland (B, L)

 

Vandaag varen we met een kleine bamboeboot naar dromerige baaien. We stoppen op Monkey Island, dat zijn naam alle eer aandoet,

en begroeten er de talloze aapjes. 

We gaan verder met de kajak en varen onontdekte lagunes binnen. We genieten van de natuurpracht om ons heen.  In de namiddag zwemmen, kajakken of zonnen we op het strand.  ’s Avonds sluiten we bij een vuur dit uitzonderlijk avontuur af.

Overnachting  in houten huis op het strand.

 

Dag 14: Verborgen eiland - Hanoi (B, L)

 

In de late voormiddag, na een laatste duik tussen de fabuleuze rotsen, varen we terug naar de haven. We lunchen er tussen de lokale bevolking

en met de speedboot varen we terug naar het vasteland. We worden er opgewacht voor de transfer naar Hanoi.

In Hanoi verfrissen we ons in ons hotel. Na een gezellig diner maken we een avondwandeling in de oude wijk en wie wil kan blijven hangen

in een van de vele hippe bars.

Overnachting in Hanoi.

 

Dag 15: Hanoi sightseeing - vertrek (B, L)

 

Op deze laatste dag struinen we samen met een plaatselijke gids rond in Hanoi. We bezoeken er onder andere het Ho Chi Minh-mausoleum en de One Pillar-pagode.  Aan de oevers van Westlake bezoeken we typische Vietnamese gebedshuizen, de Quan Thanh-tempel en Tran Quoc-pagode. Verder wandelen we langs de duizend jaar oude Tempel van de Literatuur en rond het Hoan Kiem-meer. We eindigen aan de beroemde rode brug om de Ngoc Son-tempel te bereiken.  

De hotelkamer is beschikbaar tot 18.00 uur.  Transfer naar de luchthaven van Hanoi.

 

 

Einde van een unieke beleving!

 

Prijs

 

Vanaf 1190,- per persoon

 

 

Inbegrepen

 

- Lokale Engelstalige gids gedurende de hele reis. (volgens programma)

 

- Alle logies in een mix van charme hotels, boot in Halong Bay, paalwoningen, houten huis op strand.

   Op basis van een tweepersoonskamer.    

 

- Alle transport volgens programma.

 

- Boottochten in Ha Long Bay, Thac Ba Lake, Ba Be Lake, Lan Ha Bay, Ninh Binh.

 

- Kajakken en fietsen volgens programma.

 

- Alle maaltijden (aangeduid in programma met Breakfast, Lunch, Diner) en mineraal water gedurende de dag.

   

- Streetfoodtour in Hanoi.

 

- Alle toegangsgelden volgens programma en de nodige documenten om de regio van Ha Giang te bezoeken.

 

 

Niet inbegrepen

 

- Visum voor Vietnam, bij aankomst op de luchthaven te verkrijgen aan 45$ per persoon.

 

- Diners in Hanoi en op het Verborgen Eiland.

 

- Dranken.

 

 

Dit programma is een voorbeeld ter inspiratie. Laat ons je wensen weten en wij passen de reis graag op jouw maat aan. Ergens korter of langer verblijven, een tweedaagse trekking inlassen, een comfortabele cruise, extra luxe, een excursie… Veel is mogelijk.

 

 

Prive rondreis 15 dagen

Vanaf 1190,-pp

Noord-Vietnam

'Verborgen Parels'

Programma

 

Dit is een voorbeeldprogramma ter inspiratie.

* Ontmoet vergeten volkeren

* Waanzinnige landschappen

* Geheime lagunes en verborgen eilanden

* Koloniale cruise in Halong Bay

* Streetfoodtour In Hanoi

 

1/31