'Golden happiness'

 Bezoek de sprookjesachtige tempelvlaktes van Bagan

 Fiets tussen eeuwenoude pagodes en lachende monniken

 Ontmoet vergeten volkeren tijdens bergwandelingen

 Ontdek historische schatten in koningssteden

 Maak een cruise en vaar op het Inle-meer

Privé rondreis 14 dagen

Vanaf 1920,-euro pp

Programma

Dag 1 Mandalay

 

Bij aankomst in Mandalay word je verwelkomd door een Engelssprekende gids. Transfer naar Mandalay-stad. In je hotel wacht er je een welkomstdrankje.

Vandaag snuif je meteen de Birmaanse sfeer op. Je bezoekt enkele historische monumenten van Mandalay, zoals het Shwenandaw-klooster, ook gekend als het Gouden Paleis-klooster, met zijn mooie houtsnijwerk uit de 19de eeuw. In de Kuthodaw-pagode, op de honderden spierwitte pagodes, staan marmeren tabletten met de lessen van Boeddha opgesteld; ‘s werelds grootste ‘boek’. Je rondt de dag af met een kleine klim naar Mandalay Hill. Van hieruit heb je een schitterend uitzicht over de Irrawaddy-rivier en de stad.

 

Overnachting in een stijlvol hotel, centraal gelegen in Mandalay.

 

Dag 2 Mandalay – Sagaing – Inwa – U Bein-brug – Mandalay (B)

 

Na het ontbijt bezoek je een atelier waar bladgoud wordt gemaakt. Je ziet er de vaklui aan het werk terwijl ze met zware hamers vederlichte goudblaadjes maken. Bij de Mahamuni-pagode, een van de beroemde pagodes in Myanmar, bezichtig je het indrukwekkende Boeddhabeeld, dat volledig bedekt is met bladgoud. Iedere man wordt uitgenodigd om gouden blaadjes aan te brengen op het Boeddhabeeld .

In de namiddag bezoek je een klooster in Sagaing en kan je er het leven van de Boeddhistische nonnen leren kennen. In Sagaing staan talloze kloosters en er leven hoofdzakelijk monniken.  Op de heuvel aan de U Min Thone Sel-pagode geniet je van een panoramisch uitzicht. Verschillende pagodes baden schilderachtig in het zonlicht.

Met de wagen en met de veerboot bereik je het eiland Ava (Inwa). Deze voormalige hoofdstad uit 1364 heeft enkele monumenten nagelaten, zoals de scheve toren van Inwa. Je maakt er een tour met paard en kar, een al jarenlange toeristische traditie.

Je rondt de dag af met een wandeling op de grootste teakhouten brug ter wereld, de 1,2 kilometer lange U Bein-brug over het Taungthaman-meer. De drukke passage op de brug is mooi om te zien.

 

In Mandalay kan je kiezen uit verschillende kleinschalige restaurantjes om te dineren.

 

Overnachting in een stijlvol hotel, centraal gelegen in Mandalay.

 

 

Dag 3 Mandalay – Cruise – Bagan (B,L)

 

Vandaag ga je aan boord van je boot en cruise je richting Bagan. Op de Irrawaddy-rivier geniet je van het uitzicht over de dorpjes aan de rivier. Er is tijd om te relaxen en te genieten van de vredevolle taferelen en serene sfeer. Je luncht aan boord. 

Bij aankomst in Bagan zie je al van ver de 2300 tempels schitteren. Deze immens grote, historische vlakte ligt bezaaid met tempels. Ongetwijfeld is het één van de mooiste sites van Azië.

 

Overnachting in een mooi, karaktervol hotel met zwembad in Bagan. (B)

 

 

Dag 4 Bagan (B)

 

Na het ontbijt ga je naar de lokale markt. Daarna bezoek je de Pyathagyi- en de Sulamani-tempels met 13de-eeuwse fresco’s. Na een verpozing aan het zwembad ga je in de namiddag naar het Min Nan Thu-dorp, gelegen tussen oude pagodes. Je leert er de lokale bevolking van dichtbij kennen. Het is een unieke manier om de pagodes te bekijken.

 

Optie (niet inbegrepen): Wie de ongelooflijke ervaring van een ballonvaart over de duizenden pagodes wil meemaken, kan dat vandaag bij zonsopgang. Bij de zachte landing krijg je een glas champagne. Bij boeking te reserveren. Ter plekke te betalen (300,-USD pp).

 

Overnachting in een mooi, karaktervol hotel met zwembad in Bagan. (B)

 

 

Dag 5 Bagan (B)

 

De gouden periode van Bagan was in de 11de en 12de eeuw. Daarna begonnen de Birmezen de regio te mijden omdat er geesten zouden dwalen. Het goud, marmer en de talrijke edelstenen zijn verdwenen, maar het is een plaats die ongelooflijk tot de verbeelding spreekt. Vandaag en ook morgen bezoek je uitgebreid deze sprookjesachtige site.

Je beklimt één van de hogere pagodes zodat je, zo ver je kan kijken, tempels ziet oprijzen uit het landschap.

 

Overnachting in een mooi, karaktervol hotel met zwembad in Bagan. (B)

 

 

Dag 6 Bagan Fietstocht (B)

 

Vandaag fiets je doorheen de schitterende omgeving van Bagan. De tempels bevinden zich in een regio van 42km2. Je fiets naar Taung Bi en de oude houten kloosters en bezoekt de Ananda-tempel met zijn fijne architectuur. Het is het beste bewaarde bouwwerk van Bagan.

In de late namiddag fiets je tussen de oude pagodes en klim je naar het terras van Myauk Guni om te genieten van het weidse uitzicht over de historische vlakten en van de magische schoonheid van de zonsondergang.

 

Overnachting in een mooi, karaktervol hotel met zwembad in Bagan. (B)

 

 

Dag 7 Bagan – Popa (B)

 

Na het ontbijt rijd je naar de berg Popa. Onderweg kan je zien hoe palmsuiker en palmalcohol worden gemaakt. Nieuwsgierigen kunnen zeker eens proeven.

 

Op Popa ga je naar het pittoreske Popa Taungkalat-klooster en het historische heiligdom met verschillende ‘geesten’. Het is de heiligste berg van Myanmar en een belangrijk pelgrimsoord  voor de Birmezen. Liefhebbers kunnen blootvoets de 800 trappen beklimmen.

 

Je verblijft er in een waar pareltje met fantastische uitzichten in een idyllische omgeving.

 

 

 

Dag 8 Popa – Kalaw (B)

 

Vroege vogels kunnen genieten van een stralende zonsopgang. Na het ontbijt reis je vandaag doorheen een prachtig landschap naar Kalaw. Verschillende stops kunnen naar believen worden ingelast om de panoramische vergezichten fotografisch vast te leggen. Aangekomen in het bergstadje Kalaw kan je een wandeling maken om de omgeving rustig te verkennen.

 

Je verblijft er in een gezellig plekje bij een Vlaming die zijn gasten weet te ontvangen.

 

 

Dag 9 Kalaw trekking – klooster (B,L,D)

 

Een 4 à 5 uur durende wandeling langs pittoreske Paoh-dorpjes staat vandaag op het programma. Je wordt naar het vertrekpunt van de trekking gebracht. Je ontmoet er de gastvrije bergstammen en het is een ideaal moment om de bedrijvigheid van de lokale bevolking van dichtbij te zien. De lunch wordt je aangeboden.

 

Het laatste stukje van de wandeling stijg je naar het klooster. Het is een unieke plek om te beleven en om de nacht door te brengen.

 

Avondmaal en overnachting en in het klooster met eenvoudig comfort.

 

 

Dag 10 Trekking naar Inle (B)

 

Door de geur van wierook en boterkaarsjes word je gewekt. Na een sfeervol ontbijt gaat de wandeltocht verder naar beneden richting het Inle-meer.

 

Aan de prachtige Indein archeologische site met zijn verlaten pagodes waan je je in een film van Indiana Jones. Je ziet er de schitterend versierde altaren die naar hier zijn gebracht door de Shan-vorsten.

 

’s Avonds kun je je verfrissen in je prachtig gelegen resort op palen boven het meer.

 

Overnachting op een schitterende locatie aan het meer in Nyaung Shwe.

 

Dag 11 Inle  (B)

 

 

Met de rishawfiets bezoek je de lokale markt waar verschillende bergvolkeren bij elkaar komen. Je bezoekt een atelier waar ze vezels maken uit lotusstengels. Daarna vaar je weg van de meest bezochte plaatsen. Je ontdekt er de unieke vistechniek van de Intha’s en kan zien hoe speciaal de vissers roeien. Langs de drijvende mooie tuinen en langs dorpen op palen vaar je terug.

 

Overnachting op een schitterende locatie aan het meer in Nyaung Shwe.

 

 

Dag 12 Inle – wijndegustatie (B)

 

Vandaag staat er een rustig dagje gepland om te genieten van de idyllische omgeving aan het meer. Wie wil kan nog een bezoek brengen aan de Phaungdaw Ou-pagode en aan het houten Nga Phe Kyaung -klooster midden in het meer.

 

Om de avond mooi in te zetten bezoek je een wijnboerderij voor een degustatie.

 

Overnachting op een schitterende locatie aan het meer in Nyaung Shwe.

 

 

Dag 13 Inle – binnenlandse vlucht – Yangon

 

Je maakt een stop bij het Shwe Yan Pay-klooster met ovalen ramen en reist daarna verder naar de luchthaven van Heho voor de binnenlandse vlucht naar Yangon.

 

In Yangon maak je een wandeling tussen de prachtige gebouwen.  Yangon is één van de steden uit Azië met het grootste aantal intact gebleven koloniale huizen.

 

 

Aan de Shwe Dagon-pagode heb je een adembenemend zicht. Deze pagode wordt druk bezocht door vele Boeddhisten en is één van de indrukwekkendste tempelcomplexen van Azië. Door Kipling werd deze majestueuze tempel ‘the golden mystery’ genoemd. De pagode draagt 600 000 kg goud en is daarmee één van de grootste goudreserves ter wereld. Bij deze serene en allesovertreffende pagode kan je olielampjes offeren. Een  magisch moment.

 

In het centrum van Yangon kan je een gezellig café opzoeken om terug te blikken op deze  onvergetelijke reis. Vanop het dakterras van het hotel kan je tot slot genieten van een prachtig uitzicht op de pagoda en het meer.

 

Overnachting in een viersterrenhotel in Yangon met een centrale ligging. (B)

 

    

Dag 14 Yangon – Vlucht terug naar Europa

 

In de stad heb je de mogelijkheid om nog wat te shoppen op de Bogyoke-markt. Je kan er ook nog even buiten de stad naar een afgelegen lokaal marktje.

 

Transfer naar Yangon internationale luchthaven voor de terugvlucht. (B)

 

 

 

Einde van een unieke beleving!

 

Prijs

 

1920,- euro per persoon

(op basis van vier personen in 2 tweepersoonskamers)

 

2450,- euro per persoon

(op basis van twee personen in een tweepersoonskamer)

 

Deze prijzen zijn geldig tijdens de beste reisperiode voor Myanmar. 1 oktober – 1 april.

(Uitgezonderd in de Kerstvakantie op aanvraag).

 

Inbegrepen

 

- Binnenlandse vlucht Heho- Yangon.

- Alle privétransport met chauffeur volgens programma.

- Engelstalige lokale gids volgens programma.

- Alle accommodatie in een mix van zorgvuldig gekozen hotels,  uitzonderlijke overnachting in een klooster.

- Maaltijden vermeld in het programma: alle ontbijten, 2 lunches, 1 diner.

  De maaltijden zijn aangeduid in programma met Breakfast, Lunch, Diner (B,L,D).

- Toegangsgelden volgens programma.

- Boottochten vermeld in het programma.

- Cruise van Mandalay naar Bagan.

- Paard en koets op dag 5.

- Fietsen of elektrische fietsen op dag 6.

- Wijndegustatie op dag 12.

 

 

Niet inbegrepen

 

- Intercontinentale vluchten en luchthaventaksen.

- Overige maaltijden (aangeduid in programma met B, L, D).

- Ballonvaart in Bagan (290,-USD).

- Niet-vermelde excursies en diensten.

- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien.

- Visum voor Myanmar (50,-USD).

- Annulerings- en/of bijstandspolis.

 

 

Voor deze reis naar Myanmar is een internationale reispas verplicht (geldig tot min. 6 maand na retour).

 

Dit programma is een voorbeeld ter inspiratie. Laat ons je wensen weten en wij passen de reis graag op jouw maat aan. Meerdaagse trekkings, een extra strandverblijf, extra activiteiten, meer luxe...Veel is mogelijk.