'Mysterieus Angkor'

 

Privérondreis 8 dagen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programma

 

Dit is een voorbeeldprogramma ter inspiratie.

 

 

Dag 1 Siem Reap

 

Bij aankomst in Siem Reap International Airport worden we opgewacht door onze gids en overgebracht naar ons hotel.

 

Na een verfrissing in het hotel brengen we een bezoek aan het fascinerende Kampong Phluk, een ondergelopen bos. We varen er tussen de bomen en laten ons verwonderen door bijzondere taferelen.

In de late namiddag verkennen we de prachtige omgeving verder, maar nu vanuit de lucht. Bij zonsondergang nemen we de luchtballon en vliegen over de majestueuze Angkor Wat-site.

Tijdens het diner maken we kennis met een traditionele Khmer-dans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2 Siem Reap

 

Na het grootste religieuze bouwwerk ter wereld vanuit de lucht te hebben gezien, nemen we nu tijd om uitgebreid de hindoeïstische tempels van dichtbij te bekijken. Te voet of met de fiets verplaatsen we ons op eigen tempo. Onze gids verschaft ons de gewenste informatie. Bij zonsondergang genieten we van een mysterieuze boottocht langs de grachten van Angkor Thom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3 Siem Reap

 

Voor het opkomen van de zon en voor de drukte van alledag gaan we naar Ta Prohm, een tempel overwoekerd door boomwortels. We wanen er ons in een avontuurlijke film. In een nabijgelegen pagode nemen we een uitgebreid ontbijt.

 

De dag gaat verder met een uitstapje naar het platteland. We bezoeken er de tempel van Banteay Srei. Deze tempel is grotendeels gebouwd uit roze zandsteen en heeft een gedetailleerd houtsnijwerk. Aansluitend genieten we van de oase van rust in ons stijlvolle hotel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 4 Siem Reap – Phnom Penh

 

Na het ontbijt vliegen we naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. In deze bruisende stad, ook wel de ‘De parel van Azie’ genoemd, bezoeken we enkele opvallende paleizen in Kmer-stijl en de zilveren pagode met tal van Boeddhabeelden, die versierd zijn met diamant, smaragd, goud en zilver.

’s Avonds genieten we van een cruise met diner aan boord van een gerestaureerde houten boot. We varen langs ongerepte landschappen en traditionele dorpjes op de Mekong en Tonle Sap-rivier. Oude pagodes op kleine eilandjes maken het landschap compleet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 5 Phnom Penh – Sihanouk Ville

 

Na een uitgebreid ontbijt rijden we naar het zuiden. Sihanouk Ville diende ooit als een glamoureuze badplaats voor de Fransen. Onderweg maken we een interessante tussenstop op een lokale peperplantage.

 

Dag 6 Sihanouk Ville

 

Op een halfuurtje rijden van het hotel vinden we prachtige mangrovebossen. Al varend ontdekken we er een mooi stukje tropisch zandstrand. Er is tijd om te ontspannen en te genieten van de betoverende natuur.

 

Dag 7 Sihanouk Ville

 

De kilometers lange stranden bieden ons vele ontspanningsmogelijkheden. We kunnen er heerlijk zwemmen, een boottochtje maken naar een nabijgelegen eilandje, snorkelen, duiken, of gewoon met een cocktail in de hand van het schitterende zeezicht genieten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 8 Sihanouk Ville - Phnom Penh - Vertrek

 

We maken ons klaar voor vertrek. Vanuit Phnom Penh vliegen we naar Hanoi in Vietnam, Vientiane in Laos, of Bangkok in Thailand.

 

Einde van unieke beleving!

 

 

Prijs

 

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren en is op aanvraag.

 

 

Inbegrepen

 

- Alle overnachtingen in karaktervolle hotels

- Maaltijden (n.t.b.)

- Lokale gidsen

- Alle transport met privéchauffeur

- Binnenlands vlucht Siem Reap – Phnom Penh

- Alle cruises en boottochten zoals vermeld in programma

- Ballonvaart Angkor Wat

- Fietsen volgens programma

 

Als extra kan een exclusief gala-diner bij een tempel op de Angkor Wat site, met muziek en ‘dance performance’ worden georganiseerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niet inbegrepen

 

- Visum voor Cambodja

- Internationale vlucht (prijs op aanvraag)

 

 

 

Dit programma is een voorbeeld ter inspiratie. Laat ons jullie wensen weten en wij passen de reis graag op jullie maat aan.

Een meerdaagse cruise, een langer strandverblijf, extra activiteiten.. Veel is mogelijk.

* Karaktervolle charme verblijven

* Ballonvaart boven Angkor Wat

* Betoverende natuur

* Koloniale luxe cruise

* Glamoureuze witte stranden