top of page

De dansende draak 

14-DAAGSE PRIVE RONDREIS VIETNAM

DAG 1 AANKOMST HANOI - NINH BINH (D)

 

Je landt in Hanoi  en na de paspoortcontrole en douaneformaliteiten ontmoet je jouw chauffeur. Je rijdt naar Ninh Binh, ook wel “de droge Ha Long Bay” genoemd. Het is een verzameling van valleien, een waar sprookjesgebied. In de namiddag ontdek je tijdens een korte fietstocht het Trang An dorp waar je kan vissen met enkele lokale vissers. 

 

Je verblijft er twee nachten in een luxueus 4* hotel met een prachtige ligging tussen de kartsrotsen, Ninh Binh.

meer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAG 2 NINH BINH - fietsen - vissen met de lokale bevolking - boottocht - Bai Dinh pagoda 

 (B,L)

 

Vandaag kan je met een roeiboot geheime grotten ontdekken. Met een kleine sampanboot vaar je op de Tam Coc-rivier en verken je de sprookjesachtige Ninh Binh-valei. 

 

Wie zin heeft kan samen met de ‘locals’ gaan vissen.

 

Je fietst verder voor een bezoek aan de Mua Cave-grot. Na de beklimming word je beloond met een panoramisch uitzicht over de omgeving. 

 

’s Middags lunch je bij een lokale familie en daarna bezoek je de bewonderenswaardige Bai Dinh-pagode, een van de grootste Boeddhistische tempelcomplexen en bedevaartplaatsen van Vietnam.

 

Overnachting in een luxueus 4* hotel met een prachtige ligging tussen de kartsrotsen, Ninh Binh.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAG 3 NINH BINH - HANOI - streedfoodtour - LAO CAI (B, L)

 

Vietnam is gekend voor zijn uitstekende keuken. Samen met de plaatselijke gids leer je Hanoi op een eigenzinnige manier kennen. Je ontdekt er de typische ingrediënten en gerechten. Je loopt door de nauwe straatjes van de oudste wijk in Hanoi, ziet hoe gerechten worden bereid en proeft van de plaatselijke, soms bizarre, dagelijkse keuken.

 

Je sluit af met een heerlijke koffie of een lokaal gebrouwen, dorstlessend bier zittend op een krukje tussen de ‘locals’. ’s Avonds voor je vertrek met de nachttrein naar de bergen kan je er heerlijk gaan eten in ‘the Old Quarter’. We geven je alvast een paar goede adresjes mee. 

 

Overnachting in een privé cabine voor vier personen in de Orient Express Train.

DAG 4 LAO CAI - SAPA - wandeling - lokale bevolking - XA XENG (B, L, D)

 

De gids verwelkomt je in het station en brengt je naar Sa Pa. Er wordt je een ontbijt aangeboden en een kamer voor verfrissing. Daarna rijd je met de wagen naar het vertrekpunt van de trekking.  Er staat een prachtige, circa twee à drie uur durende wandeling op het programma (12 km) doorheen bamboebossen, en rijstvelden.

Na de lunch gaat de tocht verder naar Xa Xeng waar je overnacht in een lokaal huis bij een Red Dzao-familie. Hun gastvrijheid zal je altijd bijblijven. De familie nodigt jullie uit voor een heerlijk avondmaal. 

 

Overnachting in lokaal huis met eenvoudig comfort Xa Xeng. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAG 5 HANG DA - wandeling -  SA PA - Unique lodges of the world (B, L)

 

Vandaag maak je een kortere wandeling langs verschillende dorpen. Je wandelt in het hoge noorden van Vietnam door het ongerepte berggebied vlakbij de grens met China. Vanaf de bergtoppen heb je een prachtig uitzicht over de Muong Hoa-vallei. Na de lunch bij de lokale bevolking gaat de tocht verder door de vallei en stop je nog even bij een waterval. 

 

In de namiddag word je naar jullie prachtig gelegen berg resort (foto) gebracht. Er is de mogelijkheid om nog een kleine wandeling te maken in de buurt of gewoon te genieten van de schitterende ’infinity pool’.

 

Overnachting in een bijzonder bergresort, een van de Unique lodges of the world.

DAG 6 SA PA - wandeling - nachttrein HANOI (B,L)

 

Na een heerlijk ontbijt maak je een wandeling door de vallei in Sa Pa waar je verschillende dorpjes kan bezoeken. Vanuit een Black Mong dorpje wandel je verder de berg op. Op een hoogte van 1700m heb je er schitterende uitzichten.

 

Na de wandeling wordt je naar het station gebracht om de nachttrein te nemen richting Hanoi.

 

Overnachting in een privé cabine voor vier personen in de Orient Express Train.

DAG 7 HANOI - stadsbezoek (B)

 

Bij aankomst word je naar je hotel gebracht. Je kamer is in de ochtend reeds beschikbaar. Samen met de gids en enkele studenten ga je vandaag uitgebreid Hanoi bezoeken. Je stapt naar de One Pillar-pagode en aan de oevers van Westlake ga je naar de typische Vietnamese gebedshuizen en de Tran Quoc-pagode.

 

Verder wandel je langs de duizend jaar oude Tempel van de Literatuur en rond het Hoan Kiem-meer. Je eindigt aan de beroemde rode brug om de Ngoc Son-tempel te bereiken. 

Daarna ga je langs de Dong Xuan markt om de dag af te sluiten.

 

Overnachting in een goedgelegen en aangenaam hotel in Hanoi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAG 8 HANOI - HA LONG BAY - cruise - kayakken - zwemmen (B, L, D)

 

Na een prachtige rit van ongeveer 3 uur bereiken we het volgend hoogtepunt van de reis. Je ontvangt er een aperitiefje en de sleutel van jullie kajuit op de koloniale Cruise. Terwijl je geniet van de uitgebreide lunch vaar je Ha Long Bay binnen. 

Vandaag ‘cruise’ je doorheen dit prachtig natuurwonder. Er is de mogelijkheid om te kayakken. Je peddelt er tussen de vissers en bamboeboten. Het drijvende dorp straalt een vredevolle sfeer uit. Aan boord is er een kookdemonstratie die toont hoe je de Vietnamese loempia maakt. Uiteraard mag je het zelf ook proberen.

 

Voor zonsondergang maak je je klaar voor het diner, gevuld met verse zeevruchten. (incl.)

Je kan zeker nog even in het heerlijke water springen… of er is mogelijkheid om in het donker inktvis te vissen.

 

Overnachting op een koloniaal 4* cruise schip. (kajuit met badkamer)

DAG 9 HA LONG - cruise - HANOI - vlucht naar HUE (B, L)

 

Wie zin heeft volgt een Tai Chi les terwijl je verder de Ha Long Bay invaart. Er is de mogelijkheid om naar een grot te varen met de sloep. Na een vroege lunch aan boord komen jullie aan in de haven. Daar word je opgewacht door je chauffeur die je naar de luchthaven van Hanoi brengt voor een vlucht naar Hué.

 

Overnachting in een karaktervol koloniaal hotel, Hué.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAG 10 HUE ­- motorfietstocht - imponerende graftombes - verboden stad  (B)

 

Hué is een levendige stad waar kunstenaars, muzikanten en filosofen graag vertoefden. De Vietnamese identiteit is hier goed bewaard. In deze laatste keizerlijke hoofdstad van Vietnam, wandel je over de paden van de majestueuze citadel en ga je binnen in ‘de verboden paarse stad’, die vroeger enkel voor familieleden van de keizer toegankelijk was.

 

Verder rijd je naar de graven van keizer Tu Duc en Khai Dinh waar bouwkunst mooi samengaat met de natuur. Als je wenst kan je de motorfiets nemen om deze monumenten te bezoeken; zonder meer een beleving op zich! 

 

In de avond is de Dong Ba-markt een mooie afsluiter van de dag en is een leuke plek om een paar souvenirs te kopen. Na een wandeling in deze rijke culturele stad zoek je een gezellig restaurantje om te dineren.

 

Overnachting in een Frans koloniaal hotel, Hué.

DAG 11 HUE - Ba Na heuvels - pretpark - Gouden Brug - HOI AN (B, L)

 

Na het ontbijt in Hué vertrek je richting de imponerende Ba Na heuvels. De kabelbaan biedt je een mooi uitzicht over de bossen. Na de eerste rit met de kabelbaan bezoek je Le Jardin met onder andere de Linh Ung pagode met een 27m hoog Boeddhabeeld.

 

Daarna ga je met de kabelbaan verder naar de top van de Ba Na heuvels om het derde grootste pretpark ter wereld te bezoeken. Na de lunch ga je naar de Chua berg om iets later de Gouden Brug te ontdekken. Die is vooral gekend vanwege de gigantische handen die de brug vasthouden.

Na deze ontdekkingen rijd je verder naar Hoi An. Aangekomen laat je je betoveren door de sfeervolle uitstraling van dit schilderachtige, pittoreske stadje aan de rivier.

 

Hoi An, ook wel het “Venetië van het Oosten” genoemd, kan je gemakkelijk op eigen houtje verkennen. Fietsen zijn ter beschikking, zo kan je op een leuke manier de oude stadskern bereiken en vrij de omgeving verkennen. 

De stad is onder meer bekend vanwege de vele kleermakers die er gevestigd zijn. Als je wil, kan je je eigen kostuum of avondjurk laten maken. 

Hoi An heeft een eclectische architectuur en sommige van de gebouwen in de smalle 

straatjes zijn al meer dan een eeuw onveranderd gebleven. Je kan er de prachtige huizen aanschouwen of heerlijke Frans-koloniale restaurantjes ontdekken.  

 

Overnachting in een karaktervol strandhotel nabij Hoi An. (garden view room) 

(fietsen beschikbaar in hotel)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAG 12 HOI AN - Cooking class - Japanse brug - strand - My Son ruïnes (B) 

 

Vandaag ontdek je ten volle welke culinaire rijkdom Vietnam te bieden heeft. Samen met andere deelnemers vertrek je in de ochtend naar de lokale markt. Je ziet er verschillende soorten vis en manden vol exotisch fruit. Je krijgt uitleg over de verschillende ingrediënten die je zal gebruiken in de kookles. Daarna vaar je met een boot naar de kookles zelf (2u), waar je de kneepjes van de Vietnamese keuken leert. Smakelijk!

 

Na de middag vertrek je met de gids naar de ruïnes van My Son. Dit Hindoe heiligdom bestaat uit verschillende tempels en torens. Tijdens de Champa dynastie was het de keizerlijke stad. 

Daarna kan je verder zonder de gids de oude wijk bezoeken, de Chua Ong-pagode, de Chinese Ambassadehallen, het 200-jaar oude Tam Ky voorouderlijk huis en de authentieke Japanse brug..

 

 ‘s Avonds kuier je langs de rivier, die feeëriek verlicht wordt door honderden lampionnen. Plaatselijke, gezellige bars lonken om de dag af te sluiten.

 

Overnachting in een karaktervol strandhotel nabij Hoi An. (garden view room) 

(fietsen beschikbaar in hotel)

 

DAG 13 HOI AN - fietsen - zwemmen - strand (B) 

 

Vanuit jullie hotel kan je kilometers verder wandelen langs de verlaten stranden van Cua Dai… 

 

Of je neemt de fiets naar het idyllisch stukje strand van An Bang Beach, waar je heerlijk kan zwemmen in het helderblauwe water en kan genieten van een fris Frans wijntje. 

Je kan er klinken op een fantastische reis!

 

Overnachting in een karaktervol strandhotel nabij Hoi An. (garden view room)

(fietsen zijn ter beschikking)

DAG 14 HOI AN - shoppen - strand - vlucht naar HANOI - vlieghaven (B)

 

Na een heerlijk ontbijt is er nog tijd om te genieten van deze mooie omgeving en het hotel.

Afhankelijk van de vluchturen is er in Hoi Ann nog tijd om er te shoppen en souvenirtjes te kopen.

 

Op afgesproken tijdstip pikt de chauffeur je op en brengt je naar Da Nang voor de vlucht naar Hanoi, waar je de aansluiting neemt naar Europa.

 

                                                            Einde van een unieke beleving!

Prijs

 

1980,- pp.

(op basis van 2 volwassen en 2 kinderen,  in 2 tweepersoonskamers)

 

Upgrade mogelijkheid:

- 3 nachten een Suite met ‘sea view’ in Hoi An : + 145,- pp

 

Inbegrepen

 

- Twee binnenlandse vluchten: Hanoi-Hué en Da Nang-Hanoi.

 

- Alle privétransport met chauffeur volgens programma.

 

- Engelstalige lokale gids volgens programma.

 

- Alle accommodatie in een mix van zorgvuldig gekozen charmante en karaktervolle hotels.

  Overal zijn er de standaard  kamers voorzien, tenzij anders vermeld.  Eén nacht verblijven jullie bij de lokale bevolking met basis comfort.

 

- Cruise 4* in Ha Long Bay, kajuit met AC en badkamer.

 

- Maaltijden vermeld in het programma.

  De maaltijden zijn aangeduid in programma met Breakfast, Lunch, Diner (B,L,D). 

 

- Dag gebruik van hotel op dag 4, en dag 7 voor verfrissing.

 

- Alle toegangsgelden volgens programma.

 

- Toegangsgeld voor het bezoek aan Hoi An. (zonder gids)

 

- Twee treinritten met overnachting op de Orient Express Train met AC, Softsleeper

  Cabine van vier personen. (Hanoi-Lao Cai- Hanoi)

 

- Boottochten in Ha Long Bay, Ninh Binh, Hoi An.

 

- ‘cable car’ Ba Na hills.

 

- Motorfietstocht met chauffeur in Hué. (indien gewenst)

 

- Fietsen in Ninh Binh, Hoi An.

 

- ‘Streedfoodtour’.

 

- Bagagetransport (met motorfiets) tijdens de trekking in Sa Pa.

 

- Mineraal water tijdens de rondreis (2 flesjes per dag pp)

 

- Voor vertrek ontvang je een praktische informatie bundel en reisadvies.

 

 

 Niet inbegrepen

 

- Intercontinentale vluchten en luchthaventaksen. 

- Overige maaltijden (aangeduid in programma met B, L, D).

- Niet vermelde excursies en diensten.

- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien.

- Visum voor Vietnam (45USD)

- Annulerings- en/of bijstandspolis.

Dit programma is een voorbeeldreis ter inspiratie.

We passen het programma geheel aan volgens jullie wensen, ideeën en budget.

fietsen%20ninh%20binh_edited.jpg
streedfood tour.jpg
rijsterrassen.jpg
Ha Long Bay Valies-Uniek.jpg
Hue.jpg
hoi an.jpg
bottom of page