top of page

DUURZAAM REIZEN

Valies-Uniek is ervan overtuigd dat verantwoord en duurzaam toerisme de toekomst is. Als reisorganisatie vinden we het dan ook vanzelfsprekend om bij te dragen aan de bescherming en ontwikkeling van het milieu, de culturele rijkdommen en de lokale bewoners in onze reisbestemmingen. We organiseren reizen met een hart voor mensen en voor de natuur. 

 

Voor al onze financiële transacties werken we samen met Triodos Bank. Deze bank stelt zich als doel om duurzaam, ethisch en transparant te bankieren. Zij investeren continu in organisaties en bedrijven die zich bekommeren om milieu, cultuur en sociale kwesties wereldwijd.

We proberen waar mogelijk de negatieve impact van toerisme op het milieu te minimaliseren en te compenseren. Om op onze bestemmingen te geraken moeten we het vliegtuig nemen en stootten we onvermijdelijk CO2 uit. Ter compensatie plant Valies-Uniek per geboekt vliegticket een boom in de Indiase Khasi Hills, samen met WeForest.

In onze reisbestemmingen betekent toerisme voor veel bewoners een bron van inkomsten. Onze lokale partners zijn zorgvuldig geselecteerd en houden zich actief bezig met sociale duurzaamheid. Medewerkers, gidsen en chauffeurs worden correct en eerlijk betaald volgens de lokale normen. Waar mogelijk proberen we lokale gemeenschappen actief te betrekken bij onze reizen, onder meer door activiteiten samen met hen te beleven of de lokale aankoop van goederen en diensten te stimuleren. Daarnaast steunen we verschillende kleinschalige sociale projecten, die je hieronder kan ontdekken. Heb je interesse, dan kan je deze plaatsen en projecten tijdens je reis bezoeken. Per geboekte reis steunen wij het project in kwestie en schenken we hen een deel van onze opbrengst. 

Op deze manier brengen we diverse culturen en mensen op een duurzame manier dichter bij elkaar en dragen we bij tot wederzijds begrip en respect. Want reizen is beleven, en beleven doe je samen. 

bottom of page