top of page

     Parels van Smaragd

        17 DAGEN PRIVEREIS INDONESIE

Dag 1 Aankomst BALI - SANUR - dansspektakel - strand 

Aankomst in de luchthaven van Bali en verwelkoming door de plaatselijke chauffeur. Directe transfer naar het hotel in Sanur.

Na een half uurtje bereik je je hotel, gelegen aan het strand van Sanur. Je hebt er tijd om bij het zwembad even uit te rusten na de lange reis.

Afhankelijk van de vluchturen kan je op eigen initiatief de omgeving verkennen. Sanur is een aangename badplaats met een mooi, lang zandstrand. 

 

Wie zin heeft, kan bij zonsondergang naar het toeristische maar spectaculaire dansspektakel ‘The Kecak Trance Dance’-tempel op de kliffen van Uluwatu.

 

Overnachting in een strandhotel, gelegen aan het strand van Sanur.

 

 

Dag 2 SANUR – vlucht naar ENDE FLORES – MONI (B)

In de ochtend word je naar vlieghaven gebracht voor je vlucht naar het eiland Flores, Ende. Bij aankomst word je opgewacht door je chauffeur en via een prachtige bergweg langs rijstvelden en valleien bereik je Moni. Onderweg stop je bij een traditioneel Saga dorpje gelegen tegen een bergwand tussen Detusoko en Ende. Je wordt er hartelijk ontvangen en krijgt er uitleg over de verschillende stammen die er wonen.

Je overnacht in een kleinschalige en sfeervolle eco lodge met kamers en bungalows. Mooie kamers met een terras of balkon en een eigen badkamer met warmwater douche. Omringd door een mooie natuur met tuinen en rijstvelden kan je er genieten. 

 

Dag 3  MONI – Beklimming Kelimutu vulkaan – 3 meren – RIUNG (B)

Heel vroeg in de ochtend vertrek je samen met een lokale gids naar de Kelimutu vulkaan. Het laatste stuk klim je omhoog via een breed pad en een lange trap. Bovenaan wacht je op de zonsopkomst en zie je de drie meren met een verschillende kleur. Daarna maak je een wandeling van circa 1 uur. Je stap langs kleine dorpjes, en vrijwel overal heb je prachtige uitzichten. Bij een waterval staat de auto je op te wachten om je naar Riung te brengen. De rit duurt ongeveer 6 uur en voert je langs afwisselende landschappen. Je maakt verschillende stops.

Je overnacht er in een nieuw hotelletje, ideaal gelegen.

Dag 4  RIUNG – Snorkelen langs 17 eilanden (B,L)

Vlakbij je hotel stap je ‘s morgens aanboord van de boot die je naar het National Seapark Kepulauan Tujuh Belas brengt. 

Het is één van de beste plaatsen om te snorkelen. Op een mooi met witstrand omzoomd eilandje is er een picknicklunch voorzien.

Afhankelijk van de stromingen bezoek je nog een ander eiland waar je mangrove bossen kunt zien en vele vliegende honden die hun in de bomen hangen te slapen. 

Je overnacht er in een nieuw hotelletje, ideaal gelegen.

 

Dag 5 RIUNG - warmwaterbronnen - BAJAWA (B)

Vandaag rijd je naar het zuiden van van Flores, richting Bajawa. Je rijdt er 4 à 5 uur doorheen prachtige landschappen en maakt er verschillende stops om foto’s te nemen. Er is de mogelijkheid om een warmwaterbron te bezoeken. 

 

Je verblijft er in eenvoudige kamers met warm water douche. 

 

Dag 6 BAJAWA - ceremonie - overnachting in lokaal huis - BELARAGHI (B,L,D)

Je rijdt via de kust langs vele rijen palmbomen en slaat het binnenland in. Wanneer het asfalt stopt wandel je verder in een uur naar het dorpje Belaraghi. Zestien prachtige en zeer traditionele dorpen liggen in een open vlakte omsloten door een bos. Alles is er gemaakt van natuurlijke materialen zoals de huizen die door de voorouders gebouwd werden. Je wordt hier warm ontvangen met een traditonele ceremonie ti’ika ebu nusa wat het geven van eten aan de voorouders betekent. Later in de avond maak je een bijzonder interesant fluitconcert mee. 

Je overnacht heel primitief op dunne matjes in een van de huizen bij de lokale bevolking. In een aparte gebouwtje achter het huis bevindt zich de eenvoudige badkamer.

 

Dag 7 BELARAGHI – Manggarai volk – RUTENG (B)

In de ochtend wandel je terug naar beneden waar je de auto neemt naar Ruteng. Ruteng ligt in een mooi berggebied en is het centrum van het Manggarai volk die in een groot deel van het West-Flores wonen. Op de markt zie je de aparte gewoven sarong doeken.

Je overnacht er op loopafstand van het centrum bij ‘zusters’. Het uitzicht over de vallei is spectaculair.

 

Dag 8 RUTENG - fietstocht - LABUANBAJO (B)

Vanaf je hotel fiets je samen met je gids naar het centrum van Ruteng en naar het plaatsje Karot. Een vrij steile rit neemt je naar de top van Golo Curu, waar je kan genieten van prachtige uitzichten over Ruteng en omgeving. De tocht gaat verder langs rijstterassen.

In de namiddag rijd je in een 4 uur naar Labuanbajo.

Je overnacht er in prachtig gelegen boetiek hotelletje. Vanuit de kamers heb je een adembenemend uitzicht over de baai. 

 

Dag 9  LABUANBAJO - vlucht naar Makkassar SULAWESI (B)

Rond de middag vlieg je via Denpasar naar Sulawesi. Op de vlieghaven word je opgewacht en naar je hotel gebracht. 

 

Je overnacht in een goed gelegen hotelletje, waar je je kan klaarmaken voor het avontuur op Sulawesi.

 

Dag 10 Bulusaraung park - kanotocht - fietstocht (B,L)

Je wordt opgehaald en naar het startpunt van je trip gereden. Je fietst over smalle weggetjes, wandelt door smalle kloven en rijstvelden en vaart met een kano door een kalksteen landschap. Onderweg lunch je bij een lokale familie thuis en tegen het einde van de tocht drink je bij een andere familie koffie of thee. De totale duur van de excursie is ongeveer 6 uur. Een zeer unieke en avontuurlijke manier om de verschillende landschappen in en rond het Bulusaraung park mee te maken en te beleven. Het is geen bijzondere zware tocht, behalve één pittige klim van circa 45 minuten... 

Je overnacht in een eenvoudige homestay gelegen aan de rivier Pute. Enkele huisjes met een badkamer (westerse wc, geen warm water). 

 

 

 

Dag 11 Vlucht naar Toraja - bezoek dorpen. (B,D) 

Je vlucht met Trans Nusa vertrekt om 09.35 uur naar Toraja. De vlucht naar Toraja duurt een klein uur, je landt rond 10.25 uur in Toraja. Je wordt opgehaald met een auto en chauffeur en rijdt nu richting Rantepao, onderweg maak je stops bij verschillende dorpen. 

Samen met gids en chauffeur ga je op een intense ontdekkingstocht in de verschillende gebieden in Toraja.  De cultuur is volstrekt uniek . De Toraja wonen in prachtige boothuizen met bijzondere daken. Ze maken van een begrafenis een bijzonder feest, compleet met houtsnijwerk naar het model van de overledene. Ze offeren vaak buffels of stieren. Het programma is flexibel en in overleg met je gids wordt het aangepast om een ceremonie te kunnen bij wonen. Er worden regelmatig verschillende rituelen gehouden waarbij bezoekers welkom zijn. 

Entrees betaal je zelf en bedrage Rp 20.000 per persoon per entree. Mocht er ergens een begrafenisceremonie zijn en je wilt dat graag meemaken, dan word je daar naar toegereden, je dient dan een geschenk voor de familie mee te nemen in de vorm van een slof sigaretten of enkele kilo’s suiker. 

Je overnacht in een recent gerenoveerd hotel aan de Saddan rivier in het centrum van Rantepao. Het hotel heeft een klein zwembad en een restaurant die beide uitkijken naar de rivier. ( superior kamer met fan)

Dag 12 Toraja - Biking & trekking - overnachting bij mensen thuis. (B, L, D)

Je stapt in de ochtend op je fiets en fietst al snel Rantepao uit. Je maakt een prachtige tocht van ca. 30 km langs rijstvelden en typische Toraja dorpjes, je picknickt onderweg. Er zijn in Toraja niet veel vlakke wegen… Aan het eind van de trip word je opgehaald door je auto en chauffeur en rijd je in noordelijke richting. Aangekomen start je met een trekking van ongeveer 2 uur (totale duur is aan te passen), langs prachtige landschappen en uitzichten. Je arriveert in de late namiddag bij je overnachtingsdorp. 

Vanavond overnacht je in een klein dorpje in een plaatselijk huis. Beperkte elektriciteit. Jezelf wassen doe je bij de rivier.

De gastvrije familie kookt voor je het avondmaal. 

 

Dag 13 Toraja - ochtend trekking - rafting Maulu River - transfer Palopo. (B, L) 

s’Morgens stap je ongeveer 2 tot 3 uur. De trekking eindigt vlakbij het startpunt van een avontuurlijke rafting tocht.

Je bevindt je ca. 2 à 2,5 uur op de rivier en rijdt na afloop weer terug naar Rantepao. Je vaart langs prachtige landschappen en je ziet vaak zonnende zeilagamen zitten. Toffe tocht, met enkele pittige stroomversnellingen. 

Je overnacht in een recent gerenoveerd hotel aan de Saddan rivier in het centrum van Rantepao. Het hotel heeft een klein zwembad en een restaurant die beide uitkijken naar de rivier. ( superior kamer met fan)

 

Dag 14 Rit naar Makkassar - vlucht naar Bali - SANUR (B) 

Vandaag maak je de prachtige rit naar Makkassar. Je bent een volledige dag onderweg, waarbij verschillende stops mogelijk zijn. 

In Makkassar neem je ‘s avonds de vlucht naar Denpasar. Aangekomen op Denpasar word je naar je hotel in Sanur gereden.

Je verblijft er in het strandhotel waar je de eerste nacht verbleef.

 

 

Dag 15 GILI AIR – eiland (B)

Deze ochtend worden jullie opgehaald en naar de haven gebracht. Met de ‘fast boat’ varen jullie naar jullie eilandje Gili Air. 

Gili Air ligt voor de westkust van Lombok. Het heeft prachtige witte stranden. Je kan er zwemmen, snorkelen en duiken.

Aangekomen geniet je van het strand en zijn omgeving. Wellicht wil iedereen al even de zee inspringen alvorens te genieten van een aperitief.

Jullie verblijven er 2 nachten in gezellig en sfeervol strandhotel.

 

Dag 16 GILI AIR – eiland (B)

Je kan er direct de zee om te snorkelen en de onderwaterwereld te verkennen. De kleurijke visjes en koralen zijn indrukwekkend. Misschien zie je wel zeeschilpadden, trompetvissen, zeepaardjes en de clownfish “Nemo”.Het water is er enorm helder…

 

Dit eilandje en jullie verblijf is alvast de ideale plek om jullie onvergetelijk avontuur op Flores en Sulawesi af te sluiten. 

 

Overnachting in een sfeervol strandhotel.

 

Dag 17 (B) GILI AIR – boottransfer – shuttle naar vlieghaven (B)

Jullie nemen afscheid van dit mooie eilandje en op afgesproken tijdstip varen jullie met de ‘fast boot’ terug naar Bali. Privétransport naar de vlieghaven is voorzien voor jullie. Jullie internationale vlucht naar Brussel vertrekt vanavond.

 

 

                                                                                                   Einde van een unieke beleving!

 

Prijs

 

2250,- pp

(Op basis van 4 personen, 2 volwassenen en 2 tieners in 2 tweeperoonskamers.)

 

 

Inbegrepen:

 

- Binnenlandse vlucht Denpansar - Ende

 

- Binnenlandse vlucht Labuanbajo - Denpasar

 

- Binnenlandse vlucht Denpasar - Makassar

 

- Binnenlandse vlucht Makassar - Palopo (Toraja)

 

- Binnenlandse vlucht Makassar - Denpasar

 

 

- Alle logies, op basis van kamer en ontbijt, in een mix van zorgvuldig gekozen verblijfplaatsen; strandhotel op Bali, lokale hotels op Flores en  Sulawesi,  overnachting bij de lokale bevolking, sfeervol strandhotel op Gili Air.

- Maaltijden zoals vermeld in het programma B ontbijt, L lunch, D Diner; elke dag ontbijt vanaf dag twee, 5 lunches, 3 diners.

 

- Alle privétransport met privéchauffeur, volgens programma. (incl. parkeer- en tolgelden) 

 (enkel voorlaatste dag op Gili Air is geen transport voorzien)

- Lokale Engelstalige gids, volgens programma (dagen 3, 6, 8,10,11,12,13 )

 

- Tour vulkaan Kelimutu

 

- Boot transfers volgens programma

 

- Vermelde trekkings en wandelingen

 

- Vermelde fietstochten

 

- Vermelde kano tocht 

 

- Vermelde rafting 

 

 

Niet inbegrepen:

 

- Intercontinentale vluchten en luchthaventaksen. 

- Overige maaltijden. (richtprijs tussen de 5 en 15 euro)

- Toegangsgelden. (tussen de 1 en 10 euro)

- Donaties bij het bezoeken van dorpen. (bv. suiker,...)

- ‘The Kecak trance Dance’ tempel op de kliffen, Sanur. (35,-euro pp)

- Snorkelsets, kan je ter plekke huren.

- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien.

- Annulerings- en/of bijstandspolis

- Niet vermelde excursies en diensten.

- Visum (gratis voor Belgen; bij aankomst te verkrijgen; onder voorbehoud van wijziging.)

Dit programma is een voorbeeldreis ter inspiratie. We passen het programma geheel aan volgens jullie wensen, ideeën en budget.

15710870517_7455e97c76_b.jpg
image003-8.jpg
Bena Village Bajawa Flores Indonesia.jpg
The-Caci-Dance-Warriors-of-Labuan-Bajo.jpg
2010-05-05_13-55-39.jpg
Maros 5_edited.jpg
toraja 6.jpg
toraja-effigies.jpg
jungle.jpg
766d984dea82bdfff30791366402bc47.jpg
sunset.jpg
bottom of page