top of page

 De Tijgers van de Marahadja

          15 DAGEN PRIVE RONDREIS INDIE

Dag 1: Aankomst in Delhi

 

Aankomst in Delhi, de hoofdstad van India. Je wordt hartelijk ontvangen op de luchthaven en rijdt meteen door naar het hotel in het centrum van Delhi. Daar kan je je opfrissen of een verfrissende duik nemen in het zwembad.

 

Afhankelijk van de vluchturen kan je deze bruisende, contrastrijke stad al even verkennen. Laat je langs de uitgestrekte parken en doorheen de smalle straatjes leiden door de weeïge geuren en het getoeter van het verkeer. 

 

Overnachting in een knap 5* hotel in het centrum van Delhi. 

 

Dag 2: Delhi stadsbezoek - fietsriksja - Rode Fort - Grote Moskee

 

Na het ontbijt word je opgepikt door je gids. Met het lokale transportmiddel, de fietsriksja, rijd je doorheen de smalle straatjes van Old Delhi. Je bezoekt er het indrukwekkende Rode Fort, volledig opgetrokken in rode zandsteen. Ook de Grote Moskee en de graftombes van Humayun staan op het programma. Onderweg geef je je ogen de kost, want de indrukken komen onophoudelijk op je af: op elke straathoek winkels vol traditionele kledij, specerijen, religieuze beeldjes, boven je hoofd loshangende elektriciteitskabels, om je heen het wanordelijke verkeer en overal, overal mensen; Delhi heeft zo’n 20 miljoen inwoners.

 

Na de middag gaat de tocht verder naar New Delhi. Hier is het rustiger, maar net zo indrukwekkend. Vooral de bouwstijl van Brits India valt op: een majestueuze mix van islamitische en 19e-eeuws Europese architectuur. Je ziet onder andere het presidentiële paleis en het parlement. 

 

Overnachting in een knap 5* hotel in het centrum van Delhi. 

 

Dag 3: Delhi - binnenlandse vlucht Jaipur - paleizen en maharaja

 

Na het ontbijt vlieg je naar Rajasthan, Jaipur, de roze stad. Met de vele paleizen, mannen met tulbanden en kleurrijk geklede vrouwen, kamelen en olifanten waan je je in een sprookje van duizend-en-één-nacht. Jaipur staat bekend om zijn imposante bouwwerken. Je bezoekt met je gids het City Palace, waar ooit de maharadja woonde en verder ook de Palace of Winds. Dit laatste gebouw valt op door zijn fijn afgewerkte gevel met 953 ramen. De constructie maakte het de vrouwen van de maharadja mogelijk om naar het leven op straat te kijken zonder zelf gezien te worden. 

 

Je sluit de dag af met een avondlijk bezoek aan een lokale markt. 

 

Overnachting in Raiput stijl in een beschermde Haveli, Jaipur. (B)

 

 

 

 

Dag 4: Jaipur - Amber Fort - olifantenrit

 

Na het ontbijt ga je naar het 16e-eeuwse Amber Fort, dat boven op een heuvel is gebouwd. Dit paleizencomplex weerspiegelt als geen ander het glorierijke verleden van de Rajput-kaste. De ‘overwinningshal’ is een schitterend gedeelte. Als je wil kan je op de rug van een olifant naar de top van het fort. Van hieruit heb je zicht op het adembenemende Waterpaleis.

 

Na de middag is er de mogelijkheid om naar de Govind Deo Tempel en Jantar Mantar te gaan, het grootste astronomische observatorium ter wereld. Imposant is vooral de ruim 20 meter hoge zonnewijzer, die tot op de seconde nauwkeurig de tijd aangeeft.

 

Overnachting in Raiput stijl in een beschermde Haveli, Jaipur. (B)

 

 

 

 

 

Dag 5: Jaipur - Ranthambore - jeepsafari - tijgers

 

‘s Ochtends vertrek je naar het Ranthambore Nationale Park (een rit van ca. 4 uur). In dit natuurreservaat van 400 km2 leven er 30 Bengaalse tijgers, luipaarden, beren, krokodillen en verschillende vogelsoorten.

 

Na een verfrissing in je lodge en een aangeboden lunch maak je vandaag een eerste ‘game drive’ met je ranger. De rust staat in scherp contrast met de drukte van de steden. Alleen al voor de prachtige natuur is een bezoek aan het park de moeite waard. De hoofdattractie zijn natuurlijk de tijgers, die in alle zones van het park leven. Geen nood als ze zich niet meteen laten zien; geniet van de nabijheid van alle wilde dieren en probeer het morgen opnieuw. 

 

Overnachting in een luxe tent aan de rand van Ranthambore Park. (B,L,D)

 

 

 

 

 

 

 

Dag 6: Ranthambore - jeepsafari - tijgers, luipaarden en beren

 

Vandaag staat terug in het teken van het Nationale Park en je gaat er met de jeep op zoek naar verschillende wilde dieren zoals ook luipaarden en beren. Je ranger brengt je naar de beste plaatsen om de Bengaalse tijger te observeren.

 

Overnachting in een luxe tent aan de rand van Ranthambore Park. (B,L,D)

 

Dag 7: Ranthambore - Bharatpur - vogelreservaat

 

’s Ochtends vertrek je naar Bharatpur (een rit van ca. 5 uur). Na de middag bezoek je het Keoladeo Ghana Sanctury met je ranger. Dit is het belangrijkste vogelreservaat van Azië, werelderfgoed, thuis van ruim 230 vogelsoorten en dé plaats waaraan elke vogelliefhebber zijn hart ophaalt. 

 

Overnachting in karaktervol hotel in Bharatpur.(B)

 

 

Dag 8: Bharatpur - Fatehpur Sikri - Agra - Taj Mahal

 

Onderweg naar Agra (een rit van ca. 2 uur) stop je in Fatehpur Sikri, de Stad van de Overwinning. Opgericht als ceremoniële hoofdstad van het 16e-eeuwse Mogolrijk werd de stad nooit versterkt en ze is dan ook uniek in haar soort. De verschillende paleizen hebben de tijd glansrijk doorstaan. 

 

In de stad Agra bezoek je één van de zeven wereldwonderen, de Taj Mahal. Het is een grafmonument dat in de 17e eeuw werd gebouwd in opdracht van Sjah Jahan, ter nagedachtenis van zijn hoofdechtgenote Mumtaz Mahal, die in het kraambed was gestorven. Het marmeren mausoleum staat op het einde van symmetrische tuinen die het hiernamaals symboliseren. Het licht sprookjesachtig op bij de rode gloed van de zonsondergang.

 

Overnachting in ideaal gelegen 5* hotel in Agra. (B)

 

Dag 9: Taj Mahal - stadsbezoek Agra 

 

’s Ochtends kan je indien gewenst je bezoek aan de Taj Mahal verderzetten. De rest van de dag verken je de stad Agra. De stad ligt aan de oevers van de Yamunarivier, die met de hindoeïstische god Krishna in verband wordt gebracht. Je kan er onder meer het Rode Fort bezoeken, waarin Sjah Jahan prachtige tuinen liet aanleggen.

 

In de namiddag word je naar het station gebracht. Je neemt er de nachttrein richting Jabalpur.

 

Overnachting in de trein.(1st Aircon Sleeper Coach)

 

 

Dag 10: Jabalpur - jeepsafari - Kanha Nationaal park

 

‘s Ochtends kom je aan in Jabalpur. De stad ligt centraal in India en vormt het kruispunt van wegen, cultuur en kennis. Je wordt er opgepikt en rijdt verder richting Kanha (een rit van ca. 4 uur). Na de lunch rijd je met een jeep het Kanha Nationale Park binnen.

 

Het Kanha Nationale Park behoort tot de topbestemmingen voor wie op safari in India wil. Je kunt er tijgers zien, maar ook heel wat andere diersoorten, zoals het bijzondere barasingahert. De dieren leven er in een prachtig natuurlandschap. Alleen al de natuur maakt een bezoek aan Kanha onvergetelijk. 

 

Overnachting in een lodge, gelegen in de natuur nabij de rivier.(B,L,D)

 

 

 

 

Dag 11: Kanha - jeepsafari - Tijgers

 

’s Ochtends ga je opnieuw Kanha binnen. Bij mistig weer weerklinken de ochtendgeluiden mysterieus om je heen, en als de mist optrekt, doemt de natuur in al haar schoonheid voor je op. Ook na de middag maak je een ‘game drive’ met kans op het observeren van tijgers. Je kan zien hoe ze prooien verschalken of lekker luieren in het hoge gras. Een ervaren gids leidt je erheen.

 

Overnachting in een lodge, gelegen in de natuur nabij de rivier.(B,L,D)

 

Dag 12: Kanha - Bandhavgarh tijgerreservaat

 

Na het ontbijt rijd je naar Bandhavgarh (een rit van ca. 5 uur). Ten tijde van de maharajas was dit immense domein privaat koninklijk jachtgebied. Later werd het eigendom van de staat, en in 1993 werd Bandhavgarh een erkend tijgerreservaat, dat alles in het werk stelt om de tijgerpopulatie te beschermen. Naast verschillende tijgersoorten herbergt het park ruim twintig andere soorten zoogdieren en meer dan 250 vogelsoorten.  

 

Aangekomen in je lodge word je er behandeld als koningen. Overnachting in een bijzondere lodge, Bandhavgarh. (B,L,D)

 

 

 

 

Dag 13: Bandhavgarh - jeepsafari - verborgen grotten 

 

Bandhavgarh verken je samen met je ranger per jeep. Indien gewenst kan dit ook op de rug van een olifant. Aan beide opties zijn de wilde dieren in het park gewend en ze laten er zich niet door verstoren. Niettemin is het aan te raden om niet te luid te praten en geen te bruuske bewegingen te maken. Naast fauna en flora heeft Bandhavgarh ook cultuur te bieden: verborgen in het park liggen de eeuwenoude Grotten van Bandhavgarh, voor de geschiedenisliefhebber een bezoekje waard.

 

Overnachting in een bijzondere lodge, Bandhavgarh. (B,L,D)

Dag 14: Bandhavgarh - erotische tempels - Khajuraho

 

’s Ochtends vertrek je naar Khajuraho (een rit van ca. 5 uur). Je doorkruist een landelijke omgeving, de kleine dorpjes liggen verspreid in het landschap. Bij aankomst kan je je even verfrissen in het hotel. 

 

De tempels van Khajuraho zijn een prachtig staaltje Indische architectuur en staan bekend om hun erotische taferelen. De tempels zijn verdeeld in een westelijke, oostelijke en zuidelijke groep. Na een verfrissing in het hotel bezoek je de oostelijke tempels van Khajuraho, die opvallen door hun gedetailleerde weergave van het Indische leven. 

 

Overnachting in modern 4* hotel, Khajuraho.(B)

 

 

 

 

 

Dag 15: Khajuraho - binnenlandse vlucht Varanasi - rituelen en gezang

 

Vandaag staan eerst nog de westelijke tempels van Khajuraho op het programma. Deze groep bevat onder andere de Lakshmana-tempel, de oudste tempel en gewijd aan de god Vishnoe. De grootste tempel is de Kandariya Mahadeva-tempel, gewijd aan Shiva. De tempel is volledig opgetrokken uit zandsteen en telt maar liefst 226 beelden. ’s Middags neem je het vliegtuig en na uurtje land je in Benares of Varanasi, één van de oudste steden ter wereld.

Varanasi staat bekend als ‘Stad van het Leven’ en doet die naam alle eer aan, want levendig en bruisend is het er zeker. De Ganges drijft het leven in de hele stad. ’s Avonds is het voorzien om een er Aarti-ceremonie bij te wonen. Met gezang, licht en rituelen wordt de duisternis verdreven. Het is een bijna surreële ervaring, een onvergetelijke avond.

 

Je overnacht er in een Haveli in fortstijl. Vanuit je kamer heb je zicht op de Ganges. (B)

 

 

 

 

Dag 16: Varanasi - boottocht op de heilige Ganges rivier - pelgrims

 

Vroeg in de ochtend ga je met een bootje de Ganges op, de levensader van Varanasi. 

De tientallen trappen aan de oevers zijn een trekpleister voor duizenden pelgrims die zich in de heilige rivier komen wassen. Baden in de Ganges zou van alle zonden verlossen. In de namiddag ga je er tempels bezoeken en rijd je naar Sarnath, een belangrijke Boeddhistische pelgrimplaats. Terug in Varanasi ga je er naar een gezellig restaurantje. Je klinkt er op een bijzondere  reis! 

 

Je overnacht er in een Haveli in fortstijl. Vanuit je kamer heb je zicht op de Ganges. (B)

 

 

Dag 17: Varanasi - binnenlandse vlucht Delhi - luchthaven - Brussel

 

Afhankelijk van de vluchturen heb je nog de tijd om Varanasi verder te verkennen. 

Op afgesproken tijdstip word je opgepikt en naar de luchthaven gebracht voor je binnenlandse vlucht naar Delhi. Daar vertrekt je internationale vlucht terug naar Brussel. 

 

  

                                                                                                                 Einde van een unieke beleving!

                                     

Prijs

 

3870,- euro (per persoon) 

(Prijs op basis van 2 volwassenen in een tweepersoonskamer) 

Inbegrepen

 

- Overnachtingen in een mix van 4* en 5* hotels, karaktervolle haveli’s, en unieke lodges. 

- Verblijf op basis van kamer en ontbijt. Alle dagen ontbijt vanaf dag 2, 6 lunches,  

  6 diners.  Maaltijden zijn aangeduid met B ontbijt, L lunch, D Diner.

- Binnenlandse vlucht Delhi - Jaipur  

- Binnenlandse vlucht Khajuraho - Varanasi

- Binnenlandse vlucht Varanasi - Delhi   

- Alle privétransport met chauffeur volgens programma.

- Treinticket Agra Jabalpur (1ste Aircon Sleeper)

- Alle toegangsgelden volgens programma.

- Alle uitstappen en gidsen vermeld volgens programma. 

- 3 jeepsafari met ranger. (Ranthambore) (mogelijks met andere deelnemers)

- 3 jeepsafari met ranger. (Kanha) (mogelijks met andere deelnemers)

- 3 jeepsafari met ranger. (Bandhavgarh) (mogelijks met andere deelnemers)

- Olifantenrit In Amber Fort, Jaipur

- Fietsrisksja in Delhi.

- Boottocht op de Ganges.

 

 

Niet inbegrepen

 

- Intercontinentale vluchten en luchthaven taksen.

- Overige maaltijden. Richtprijs 5 à 15,- euro per persoon voor een lunch/diner.

- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien.

- Spabehandeling, Ayurvedische massages.

- Annulerings- en/of bijstandpolis.

- Visum

Dit programma is een voorbeeldreis ter inspiratie. We passen het programma geheel aan volgens jullie wensen, ideeën en budget.

shutterstock_355833053.jpg
shutterstock_566311246.jpg
shutterstock_180929609.jpg
slide2.jpg
taj_mahal_0.jpg
22770600.jpg
22770700.jpg
7337717.jpg
shutterstock_228407257.jpg
bottom of page