top of page

De route van de keizer 

18-DAAGSE PRIVE RONDREIS VIETNAM

DAG 1 AANKOMST HO CHI MINH 

 

Je landt in Ho Chi Minh, het vroegere Saigon, en na de paspoortcontrole en douaneformaliteiten ontmoet je onze gids en chauffeur. Transfer naar het hotel waar je in alle rust kan bekomen van de vlucht.

 

Afhankelijk van de vlucht uren is er tijd om even de stad verkennen.

 

Overnachting in charmant en kleinschalig hotel in het centrum.

 

DAG 2 HO CHI MINH - War Remnants Museum - boottocht - CAN THO (B, L)

 

In de ochtend bezoek je samen met de gids het War Remnants Museum, gewijd aan de Vietnamoorlog.

Daarna brengen de gids en chauffeur je naar My Tho, in de Mekong Delta. Je ontdekt het dagelijks leven van de vele mensen die op en rond de Mekong wonen. Je bezoekt er verschillende huizen en maakt kennis met de activiteiten van de ‘locals’. 

De lunch word je aangeboden in de tuin op een eilandje. Je bezoekt de Vinh Trang Pagode en vaart langs paalwoningen en vissersdorpen. 

Met een kleine sampan boot vaar je verder langs kleine kanaaltjes. Een onvergetelijke beleving. 

 

Je overnacht in een sfeervol boutique hotel nabij de rivier.

 

 

DAG 3 CAN THO - RANG drijvende markt - fietsen (B, L)

 

‘s Morgens bezoek je de Cai Rang drijvende markt. Vroeg opstaan is de boodschap als je de authentieke bedrijvigheid van handelaars en kopers op het water ten volle wilt beleven. Het ontbijt wordt klaargemaakt terwijl je vaart.

 

Onderweg maak je een stop om een wandeling en fietstocht te maken.

 

Je overnacht in een sfeervol boutique hotel nabij de rivier.

 

DAG 4 binnenlandse vlucht naar DA NANG - HOI AN (B)

 

Na het ontbijt rijd je naar de vlieghaven waar je de vlucht naar Da Nang neemt. 

In Da Nang word je er verwelkomd door jullie chauffeur die je naar je volgende bestemming brengt.

 

Aangekomen in Hoi An, laat je je verwonderen door de sfeervolle uitstraling van dit schilderachtig, pittoresk stadje aan de rivier. Het stadje heeft een eclectische architectuur en sommige van de gebouwen in de smalle straatjes zijn al meer dan een eeuw onveranderd gebleven. Je kan er de prachtige huizen aanschouwen of heerlijke Frans-koloniale restaurantjes ontdekken.

 

Overnachting in een knap hotel aan het strand, Hoi An. (garden view room)

(fietsen zijn ter beschikking)

 

DAG 5 HOI AN - Cooking Class - Strand (B, L)

 

‘s Morgens spreek je af in een lokaal café. Je wordt er verwelkomd met een drankje. Van hieruit vertrek je samen met andere deelnemers naar de markt . Er wordt een woordje uitleg gegeven over de verschillende ingrediënten die je zal gebruiken in de kookles. Daarna vaar je met een bootje naar de kookles, alwaar je de kneepjes van de Vietnamese keuken leert. Smakelijk alvast!

Na de maaltijd is er de mogelijkheid om te zwemmen.

 

Overnachting in een knap hotel aan het strand, Hoi An. (garden view room)

(fietsen zijn ter beschikking)

 

DAG 6 HOI AN - fietsen en rondkuieren in de oude stad - kledij laten maken (B)

 

Hoi An ook wel het “Venetië van het Oosten” genoemd, kan je gemakkelijk op eigen houtje verkennen. Fietsen staan voor jullie klaar.

 

Verder zijn er vandaag geen diensten van chauffeur noch gids voorzien.

Je kan de oude wijk bezoeken, de Chua Ong-pagode, de Chinese Ambassadehallen, het 200 jaar oude Tam Ky voorouderlijk huis en de authentieke Japanse brug.. 

 

De stad is onder meer bekend vanwege de vele kleermakers die er gevestigd zijn. Als je wil, kan je je eigen kostuum of avondjurk laten maken. We geven jullie de beste adressen mee.

 

‘s Avonds kuier je langs de rivier, die feeëriek verlicht wordt door honderden lampionnen. Plaatselijke bars lonken uitnodigend om de dag af te sluiten.

 

Overnachting in een knap hotel aan het strand, Hoi An. (garden view room)

(fietsen zijn ter beschikking) (geen diensten van chauffeur/gids)

 

 

 

 

 

DAG 7 HOI AN - zwemmen - strandwandeling - Valise-Surprise  (B,D)

 

Vandaag niet te veel plannen… Misschien ga je vanuit jullie hotel gaan wandelen langs de verlaten stranden van Cua Dai… Of je neemt de fiets naar het idyllisch stukje strand van An Bang Beach, waar je heerlijk kan zwemmen in het helderblauwe water en kan genieten van een fris Frans wijntje…  

 

Om 19u pikt je chauffeur je op aan het hotel en brengt je voor het diner naar een sfeervol restaurant aan de rivier, een Valise-Surprise.

 

Je kan er klinken op een fantastische reis voor jullie 25ste huwelijksverjaardag.

 

Overnachting in een knap hotel aan het strand, Hoi An. (garden view room)

(fietsen zijn ter beschikking)

 

DAG 8 HOI AN - Marble Mountains - DMZ - Vinh Moc tunnels - HUE  (B)

 

Tegen de middag pikt de chauffeur je op, om naar Hué te reizen. Via de Hai Van Pass, biedt de rit je een spectaculair panorama van de kustlijn. Je maakt een interessante stop aan de Marble Mountains, waar je verschillende Boeddhistische tempels en grotten kan bezoeken.

 

Als jullie interesse hebben kunnen jullie de Vinh Moc Tunnels bezoeken. Deze werden gebruikt als huizen tijdens de oorlog om te schuilen tegen bombardementen. Deze zijn integenstelling met de Cu Chi tunnels in het zuiden goed toegankelijk en goed bewaard gebleven. Dit bezoek geeft een realistische uitleg over de oorlog. Na deze tour in het DMZ (gedemilitariseerde zone) rijd je door naar jullie hotel in het centrum van Hué.

 

Hué is een levendige stad waar kunstenaars, muzikanten en filosofen graag vertoefden. De Vietnamese identiteit is hier goed bewaard. Een bezoek aan Dong Ba-markt is een mooie afsluiter van de dag en is een leuke plek om een paar souvenirs te kopen.

 

Je overnacht 2 nachten in het centrum van Hué. het zwembad op het dakterras heeft een mooi uitzicht.

DAG 9 HUE - motorfietstocht - imponerende graftombes - verboden stad  (B)

 

Na het ontbijt bezoek je Hué vandaag op een motorfiets, een beleving op zich. In Hué bezoek je de bekende Thien Mu-pagode. Verder rijd je naar de graven van keizer Tu Duc waar bouwkunst mooi samengaat met de natuur. 

 

In deze laatste keizerlijke hoofdstad van Vietnam,  wandel je over de paden van de majestueuze citadel en ga je binnen in ‘de Verboden Paarse stad’, die vroeger enkel voor familieleden van de keizer toegankelijk was.

 

Na een wandeling in deze rijke culturele stad zoek je een gezellig restaurantje om te dineren.

 

Overnachting in een hotel vlakbij de Parfumrivier, Hué.

 

DAG 10 HUE - binnenlandse vlucht naar HANOI (B)

 

Deze voormiddag vlieg je van Hué naar het noorden, naar Hanoi. Van de luchthaven word je naar je hotel in Hanoi gebracht.

 

De rest van de dag kan je het oude stadgedeelte bezoeken zonder gids. Je kan er wandelen in de verkeersvrije straten en een lekker restaurantje uitkiezen. We geven je alvast enkele adresjes mee.

 

Je verblijft er op een perfecte locatie, midden in het oude stadscentrum in een gezellig kleinschalig hotel.

 

DAG 11 HANOI - Streedfoodtour - stadsontdekking - LAO CAI (B, L)

 

Vietnam is gekend voor zijn uitstekende keuken. Samen met de plaatselijke gids leer je Hanoi op een eigenzinnige manier kennentijdens een streetfoodtour. Samen met de gids verken je de lokale markt en ontdekt er de typische ingrediënten en gerechten. Je loopt door de nauwe straatjes van de oudste wijk in Hanoi. Je ziet hoe gerechten worden bereid en proeft van de plaatselijke, dagelijkse keuken. Je sluit af met een heerlijke koffie of een lokaal gebrouwen, dorstlessend bier. Samen met de gids ga je verder Hanoi ontdekken. Je bezoekt de duizend jaar oude Tempel van de Literatuur en loopt rond het Hoan Kiem-meer. Je eindigt aan de beroemde rode brug om de Ngoc Son-tempel te bereiken.

 

’s Avonds voor je vertrek met de nachttrein naar de bergen kan je er heerlijk gaan eten in ‘the Old Quarter’. 

 

Overnachting in een privé cabine voor twee personen in de Orient Express Train.

 

 

DAG 12 LAO CAI - SAPA - wandeling - lokale bevolking - NAM SAI (B, L, D)

 

De gids verwelkomt je in het station en brengt je naar Sa Pa. Er word je een ontbijt aangeboden en een kamer voor verfrissing. Daarna rijd je met de wagen naar het vertrekpunt van de trekking.  

 

Vandaag wandel je ongeveer een 2 uur om kennis te maken met de lokale Vietnamese bevolkingsgroepen. De wandeling start in de wondermooie Ban Ho vallei en neemt je mee langs verschillende Vietnamese dorpjes. 

 

Overnachting in lokaal huis met eenvoudig comfort Nam Sai. 

 

DAG 13 HANG DA -  Wandeling - SA PA - Unique lodges of the world (B,L)

 

Vandaag wandel je in het hoge noorden van Vietnam door het ongerepte berggebied. Vanaf de bergtoppen heb je een prachtig uitzicht over de Muong Hoa-vallei. 

 

Na de lunch bij de lokale bevolking gaat de tocht neerwaarts richting Thanh Phu waar je de kans hebt om te zwemmen in de rivier.

 

Daarna word je naar jullie prachtig gelegen berg resort (foto) gebracht. Er is de mogelijkheid om nog een kleine wandeling te maken in de buurt of gewoon genieten van de schitterende ’infinity pool’.

 

Overnachting in een bijzonder bergresort, een van de Unique lodges of the world.

 

 

 

 

 

DAG 14 Wandeling - MA TRA village - XA XENG - nachttrein HANOI (B, L)

 

Na een rustige voormiddag maak je een kleinere wandeling langs een Black Mong dorpje, Ma Tra. Er staat een prachtige wandeling op het programma doorheen bamboebossen, pijnboombossen en rijstvelden. Onderweg bezoek je een lokaal schooltje en na de lunch bezoek je het Xa Xeng dorp.

 

In de namiddag vertrek naar het station voor de nachttrein naar Hanoi.

 

Overnachting in een privé cabine voor twee personen in de Orient Express Train.

 

DAG 15 HANOI - NINH BINH - fietstocht met E-bikes - boottocht (B, L)

 

Na aankomst in Hanoi en een verfrissing in een daghotel rijd je door naar Ninh Binh. ook wel “de droge Ha Long Bay” genoemd. Het is een verzameling van valleien, een waar sprookjesgebied. Het is dé plek om een mooie fietstocht te maken. Je kan er met jullie E-bikes genieten van de rustige sfeer op het platteland.

 

Met een bootje vaar je vervolgens door de But Cave Complex. Alleen het geluid van vogels en de riemen van de boot zijn te horen. Op de beboste bergen grazen witte geiten, beschouwd als bezoekers uit de hemel.

 

Je verblijft er twee nachten in knap 4* hotel met een prachtige ligging tussen de kartsrotsen, Ninh Binh.

 

 

DAG 16 NINH BINH - ebikes - grotten - Bai Dinh pagoda (B, L)

 

Op een kleine sampanboot vaar je op de Tam Coc-rivier en verken je de sprookjesachtige Ninh Binh-valei. Je bezoekt verschillende geheime grotten en onze plaatselijke gids toont je de ingang van enkele van deze verborgen parels.

 

Na de lunch fiets je verder voor een bezoek aan de Mua Cave-grot. Na de beklimming word je beloond met een panoramisch uitzicht over de omgeving. 

 

Vervolgens bezoek je de Bai Dinh pagode, een van de grootste boeddhistische tempel complexen en bedevaart plaatsen in Vietnam.

 

Overnachting in knap 4* hotel met een prachtige ligging tussen de kartsrotsen, Ninh Binh.

 

 

DAG 17 HANOI - HA LONG BAY - cruise - kayakken - zwemmen (B, L, D)

 

Na een prachtige rit van ongeveer 3 uur bereiken we het volgend hoogtepunt van de reis. Je ontvangt er een aperitiefje en de sleutel van jullie kajuit op de koloniale Cruise. Terwijl je geniet van de uitgebreide lunch vaar je Ha Long Bay binnen. 

Vandaag ‘cruise’ je doorheen dit prachtig natuurwonder. Er is de mogelijkheid om te kayakken. Je peddelt er tussen de vissers en bamboeboten. Het drijvende dorp straalt een vredevolle sfeer uit. Aan boord is er een kookdemonstratie die toont hoe je de Vietnamese loempia maakt. Uiteraard mag je het zelf ook proberen.

 

Voor zonsondergang maak je je klaar voor het diner, gevuld met verse zeevruchten. (incl.)

Je kan zeker nog even in het heerlijke water springen… of er is mogelijkheid om in het donker inktvis te vissen.

 

Overnachting op een koloniaal 4* cruise schip. (kajuit met badkamer)

 

 

DAG 18 HA LONG - cruise - HANOI - luchthaven (B, L)

 

Wie zin heeft volgt een Tai Chi les terwijl je verder de Ha Long Bay invaart. Er is de mogelijkheid om naar een grot te varen met de sloep. Na een vroege lunch aan boord komen jullie aan in de haven.

 

Op afgesproken tijdstip pikt de chauffeur je op en brengt je naar de luchthaven van Hanoi, waar je de aansluiting neemt naar Europa.

 

 

Einde van een unieke beleving!

 

                                                                       

Prijs

 

2520,- per persoon

(op basis van twee personen in een tweepersoonskamer)

 

Inbegrepen:

 

- Twee binnenlandse vluchten: Ho Chi Minh - Da Nang en Hué - Hanoi

 

- Alle privétransport met chauffeur volgens programma.

 

- Engelstalige lokale gids volgens programma.

 

- Alle accommodatie in een mix van zorgvuldig gekozen charmante en karaktervolle hotels.

  Overal zijn er de standaard  kamers voorzien, tenzij anders vermeld. (detail in bijlage)

  Eén nacht verblijven jullie bij de lokale bevolking met basis comfort.

 

- Dag gebruik van hotel op dag 12, en dag 15 voor verfrissing.

 

- Maaltijden vermeld in het programma. 

  De maaltijden zijn aangeduid in programma met Breakfast, Lunch, Diner. 

 

- Motorfiets tocht in Hué. (indien gewenst)

 

- Streetfoodtour in Hanoi.

 

- Cooking Class in Hoi An.

 

- Boottochten in Mekong Delta, Ha Long Bay, Ninh Binh.

 

- Kajak in Ha Long Bay.

 

- Twee treinritten met overnachting op de Orient Express Train met AC, Softsleeper

  Cabine van twee  personen. (Hanoi-Lao Cai- Hanoi)

 

- Fietsen in Can Tho , Hoi An en Ninh Binh.(E bikes)

 

- Alle toegangsgelden volgens programma. 

 

- Mineraal water tijdens de rondreis (2 flesjes per dag pp)

 

- Voor vertrek ontvang je een praktische informatie bundel en reisadvies.

Niet inbegrepen

 

- Intercontinentale vluchten en luchthaventaksen. (apart voorstel)

- Overige maaltijden (aangeduid in programma met B, L, D).

- Niet vermelde excursies en diensten.

- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien.

- Visum voor Vietnam (45USD – 90USD)

- Annulerings- en/of bijstandspolis

Dit programma is een voorbeeldreis ter inspiratie. We passen het programma geheel aan volgens jullie wensen, ideeën en budget.

1_0_4f72b3630fb3d_a8ce597160d8371b68a6063cc3eaafedadf44a65-1349x435.jpg
bootjes.jpg
maxresdefault.jpg
hue.jpg
btv0k50c_4m-siamak-djamei.jpg
Lodge-5.jpg
From the grotto.jpg
222782.jpg
bottom of page