top of page

          Koningsgoden 

15-DAAGSE PRIVE RONDREIS CAMBODJA

DAG 1 AANKOMST PHNOM PENH 

 

Bij aankomst in Phnom Penh International Airport, word je verwelkomd door je gids. 

Je rijdt meteen door naar het hotel, waar je kan uitrusten van de vlucht. Je kamer is bij aankomst beschikbaar.

 

Je overnacht in een oase van rust, in het centrum.

 

Overnachting in Phnom Phen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAG 2 PHNOM PENH - Koninklijk Paleis - Killing Fields - dinercruise

 

In deze bruisende stad, ook wel de ‘De parel van Azie’ genoemd, bezoek je het Koninklijk Paleis in Khmer-stijl en de zilveren pagode met tal van Boeddhabeelden, die versierd zijn met diamant, smaragd, goud en zilver. 

 

Na een lunch in een lokaal restaurant kan je je in de namiddag verdiepen in de recente geschiedenis van Cambodja. Je leert er Pol Pot’s Rode Khmer praktijken kennen in S21 of Tuol Sleng. In deze gevangenis, een voormalig schooltje krijg je een duidelijke indruk van alle gruwelijkheden die zich er afspeelden. Vervolgens rijd je naar de Killing Fields waar duizenden mensen werden gedood.

 

’s Avonds geniet je van een cruise met uitgebreid diner (inclusief) aan boord van een gerestaureerde houten boot. Je vaart langs ongerepte landschappen en traditionele dorpjes op de Mekong en Tonle Sap-rivier. Oude pagodes op kleine eilandjes maken het landschap compleet.

 

Overnachting in Phnom Phen (B,L,D)

DAG  3 SIEM REAP - plaatselijke delicatessen - ANGKOR - zonsondergang

 

Deze ochtend rijd je richting Siem Reap. Onderweg maak je verschillende stops om de lokale bevolking te leren kennen. Je ziet er het leven van alle dag. Als je wil kan je enkele plaatselijke delicatessen proeven zoals gebakken tarantula’s en knapperige wormen.

 

Na de lunch en een verfrissing in het hotel begin je aan het programma en maak je kennis met de historische rijke cultuur van Cambodja.

 

In de namiddag, bij zonsondergang zie je al een eerste keer de Angkor Wat tempel. Je klimt er een heuvel op, vanwaar je het grootste religieuze bouwwerk ter wereld op zijn mooist kan aanschouwen. De torens gloeien rood op. Een magisch moment.

 

Overnachting in sfeervol hotel met Khmer architectuur, Siem Reap. (B)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAG 4 SIEM REAP - ANGKOR - verkenning van de tempels - tuktuk

 

De komende dagen neem je uitgebreid de tijd om de hindoeïstische tempels van de majestueuze Angkor Wat-site van dichtbij te bekijken. Op je eigen tempo, te voet en per tuktuk, verken je de verschillende tempels. De gids verschaft je de gewenste informatie. 

Ta Prohm, een tempel overwoekerd door boomwortels spreekt tot de verbeelding. 

Je waant je er in een avontuurlijke film. Bayon, met 37 torens en glimlachende gezichten mag zeker niet ontbreken in jullie ontdekkingstocht.

 

‘s Avonds ontdekken we er de gevarieerde Cambodjaanse keuken. Overheerlijk en goedkoop. 

 

Overnachting in sfeervol hotel met Khmer architectuur, Siem Reap. (B,L)

 

 

DAG 5 BANTEAY SREI - tempels en koningsbaden - KBAL SPEAN - ‘night market’

 

Op de Angkor site vind je meer dan honderden monumenten verspreid over een gebied van 25 km2. Je rijdt vandaag naar het platteland en bezoekt er de uitzonderlijke tempel van Banteay Srei. Deze tempel is grotendeels gebouwd uit roze zandsteen en is bekend om zijn gedetailleerd snijwerk. 

 

De Citadel van Samre en de baden van de Angkor koningen bezoek je onderweg.

Door het verhaal van de gids komt dit alles tot leven…

 

Na de picnic lunch rijd je terug richting jullie hotel waar je kan genieten van de rust aan het zwembad in je stijlvolle hotel. Of misschien ga je wel naar de ‘night market’ en de bekende ‘Pubstreet’, waar toeristen en ‘locals’ zich mengen...

 

Overnachting in sfeervol hotel met Khmer architectuur, Siem Reap.(B,L)

 

 

 

DAG 6 BENG MELEA - tempel in de jungle - varen op TONLE SAP LAKE 

 

Tussen kleine dorpjes en verschillende rijstvelden bereik je Beng Melea, waar koning Jayavarman VII in de 12de eeuw, een gigantische tempel opbouwde.

Verborgen en overwoekerd door de jungle, ligt de site erbij zoals ze pas 20 jaar geleden werd ontdekt. Dit is het best bewaarde geheim van Angkor en wordt nog steeds weinig bezocht. Er hangt een mysterieuze sfeer.

 

Na de lokale lunch rijd je naar het Tonle sap Lake. Met een kleine privéboot vaar je de mangroves in langs drijvende huizen. Je beleeft het fascinerende leven op en langs het water en laat je verwonderen door bijzondere taferelen. 

 

Overnachting in sfeervol hotel met Khmer architectuur, Siem Reap.(B,L)

 

 

DAG 7 SIEM REAP - BATTAMBANG - Franse kolonie - Sampov berg - vleermuizen

 

Op afgesproken tijdstip vertrek je naar Battambang, de grootste stad na Phnom Phen.

Je kan de stad verkennen en een wandeling maken langs de verschillende Frans koloniale huizen en kleurrijke tempels. Indien gewenst maak je een tocht met het lokaal transport, een bamboetrein. Je rijdt erdoorheen rijstvelden en ontmoet er verschillende mensen. Een leuke beleving.

 

Na de aangeboden lunch ga je naar de top van de Sampov berg. Aan de tempel heb je er prachtige vergezichten. Bij zonsondergang vliegen er miljoenen vleermuizen uit de grot.

 

Overnachting in een charmant en kleinschalig hotel, Battambang. (B,L)

 

 

 

 

DAG 8 BATTAMBANG - fietstocht - ambachten - lokale bevolking

 

Vandaag rijd je met de fiets (35 km) doorheen het platteland naar de oudste pagode van de streek. Onderweg neem je de tijd om verschillende ambachten van de lokale bevolking te bekijken.  Op de markt wordt er Prahok, gedroogde vis en een typische Khmer specialiteit, verkocht. Tijdens de lunch is het een ideaal moment om de lokale bevolking van dichtbij te ontmoeten. Daarna fiets je verder en stop je langs een Boeddhistische tempel en maak je kennis met een ‘oude wijze geneesheer’.

 

Overnachting in een charmant en kleinschalig hotel, Battambang. (B,L)

 

 

Dag 9 BATTAMBANG - CARDAMOM BERGEN - krokodillen - Tatai waterval

 

Vroeg in de ochtend vertrek je richting de Cardamom bergen, doorheen het grootste regenwoud van Zuidoost Azië. Het belooft een prachtige rit te worden. Onderweg bezoek je een dorpje en zie je er de Siamese krokodillen. Aan een verborgen watervalletje kan je je even verfrissen. Je kan regelmatig even stoppen om een foto te nemen van het landschap. In de namiddag kom je aan de schitterende Tatai waterval. Wie wil kan even een plons nemen in het natuurlijk zwembad.

 

Daarna ga je verder naar jullie unieke verblijfplaats midden in het regenwoud. (foto)

Een plekje om nooit meer te vergeten.

 

Overnachting in een bungalow op het water (met privébadkamer). (B)

 

 

Dag 10 CARDAMON BERGEN - jungle wandeling

 

Deze voormiddag ga je deze ongerepte natuur in. Hier leven olifanten, tijgers en luipaarden. Je maakt er een jungle wandeling van enkele uren. De gids brengt je naar de juiste plekken om misschien wel een gibbon of beer te zien.

 

Tegen de middag ben je terug in je bungalow. In de namiddag kan je genieten van je terras op de rivier. Wie wil kan nog even een kayak huren en de rivier verder verkennen.

 

Overnachting in een bungalow op het water (met privébadkamer). (B)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAG 11 KAMPOT - boottocht 

 

Op afgesproken tijdstip vertrek je naar Kampot. Na een paar uur kom je aan in dit rustige stadje. Vele Franse koloniale huizen sieren het straatbeeld. Je maakt er een boottocht op de Kampong Bye rivier. Je vaart langs ongerepte natuur.

Als je wil kan je even aan wal op een strandje om een duik te nemen.

 

Terug in Kampot kan je een plekje zoeken voor een diner. We geven je enkele adresjes mee.

 

Jullie overnachten in een sfeervol hotel, Kampot. (Suite kamer)(B)

 

DAG 12 KAMPOT BOKOR NATIONAL PARK - wandeling - kartsrotsen en grotten

 

Na het ontbijt vertrek je naar het Bokor nationaal park, gelegen op 1100m in de koele heuvels… Langs de weg doorheen de jungle heb je er schitterende uitzichten. 

 

De verlaten gebouwen geven een wat spookachtig gevoel, je treft er oa. een oude casino en een Franse kerk aan…

In de namiddag ga je verder de natuur in, en word je naar Phnom Kampong Trach gebracht. Verschillende kartsrotsen bepalen het landschap. Je bezoekt er verschillende grotten. Wie zin heeft kan even gaan zwemmen. Er is een heel oud tempeltje verborgen uit de 7de eeuw…

 

Jullie overnachten in een sfeervol hotel, Kampot. (Suite kamer) (B)

 

 

DAG 13 KAMPOT - SIHANOUK VILLE - eiland KOH RONG - zwemmen - snorkelen

 

Na een ontbijt rijd je naar jullie laatste bestemming aan zee. Na een ongeveer een uur bereik je Sihanouk Ville. Het diende ooit als een glamoureuze badplaats voor de Fransen. Hier neem je de boot naar het eiland Koh Rong en verblijven jullie er 2 nachten.

 

Er is tijd om te ontspannen en te genieten van de betoverende natuur.

Het is ook een ideale plek om er te snorkelen en de onderwaterwereld te leren kennen.

 

Bij aankomst kan je er alvast even het helderblauwe water inspringen en er heerlijk zwemmen, of gewoon met een cocktail in de hand van het schitterende zeezicht genieten.

 

Overnachting in een kleinschalig resort aan het strand. (B)

 

 

 

 

 

 

 

DAG 14 eiland KOH RONG - strand - wandelen en fietsen - kayakken - zeilboot 

 

De lange stranden bieden je vele ontspanningsmogelijkheden. Je kan er wandelen of even fietsen, en er zo prachtige stukjes tropische stranden ontdekken. 

 

Of misschien heb je wel zin om even te gaan kayakken of zeilen op het azuurblauwe water… 

Het is alvast de ideale plaats om jullie belevingen af te sluiten en te klinken op de reis!

 

Overnachting in een kleinschalig resort aan het strand. (B) (geen diensten van gids/chauffeur)

 

 

DAG 15 eiland KOH RONG - massage - SIHANOUK VILLE - PHNOM PENH vlieghaven

Vandaag wordt er niet teveel gepland… 

Er is er de mogelijkheid om een massage aan te vragen in de uitstekende spa. 

 

Op afgesproken tijdstip varen jullie terug naar het vasteland.

Jullie chauffeur brengt jullie in een 4 uur naar Phnom Phen voor jullie vlucht richting Brussel.

 

 

Einde van een unieke beleving!

  

Prijs

 

2260,- per persoon 

(Op basis van 4 personen in twee dubbele kamers ) 

 

Upgrade mogelijkheid: 2 nachten in kamer met zicht op de oceaan in klassevol resort. +190,-pp

 

 

Inbegrepen

 

- Alle overnachtingen in zorgvuldig gekozen hotels.  (kamertype is standaard tenzij anders vermeld)

 

- Alle ontbijten vanaf tweede dag, 6 lunches en 1 dinercruise

 

- Alle transport met privéchauffeur zoals vermeld in programma

 

- Toegangsgelden en lokale gidsen zoals vermeld in het programma 

 

- Privé boottocht op Tonle Sap lake

 

- Fietsen volgens programma 

 

- Boot H/T naar eiland Koh Rong 

 

- Mineraal water tijdens de excursies

 

- Voor vertrek ontvang je een praktische informatie bundel en reisadvies.

 

 

Niet inbegrepen

 

- Intercontinentale vluchten en luchthaventaksen 

- Overige maaltijden 

- Optionele activiteiten op Koh Rong zoals, snorkelen, duiken, 

  kayakken, zeilboot, fietsen, massage en spa.

- Niet vermelde excursies en diensten.

- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien.

- Visum voor Cambodja (35$ pp)

- Annulerings- en/of bijstandspolis

Dit programma is een voorbeeldreis ter inspiratie. We passen het programma geheel aan volgens jullie wensen, ideeën en budget.

Phnom-Penh-4-800x532 (1).jpg
jaya-house-river-park-2.jpg
jayaexperiences.jpg
Bokor0018-as-Smart-Object-1_0.jpg
koh-rongDJI_077320170119-HDR-Edit-2048x1897.jpg
jayaexperiences-1.jpg
bottom of page