top of page

       De blauwe Saffier

          21 DAGEN PRIVEREIS SRI LANKA

Dag 1: Aankomst in Negombo - Boottocht

Aankomst in Negombo. Je wordt hartelijk ontvangen op de luchthaven. Je rijdt meteen door naar het nabijgelegen strandhotel, waar je kan uitrusten van de vlucht. Je kamer is bij aankomst beschikbaar. In de namiddag kan je een boottocht maken in de moerassen van Muthura­jawela, de Negombo-lagunes. In het hotel kan je genieten van een verfrissende duik in het zwembad aan zee.

 

Diner en overnachting  in een goed gelegen strandhotel,  Negombo.  (D)

 

 

 

 

Dag 2: Negombo  - vismarkt - Anuradhapura - Sigiriya

In de ochtend is er de mogelijkheid om de vismarkt te verkennen, een geweldige plek om de lokale bevolking in de weer te zien. De vangst is heel gevarieerd, gaande van reuzenkrabben, kreeften, garnalen tot soms zelfs een haai. Tegen de middag bereik je Anuradhapura, de eerste hoofdstad van Sri Lanka uit de vierde eeuw voor Christus. Meer dan honderd koningen lieten er ruïnes van hun paleizen en dagobas achter, het is een indrukwekkende, historische site. De grote, oude bodhiboom is er één van de belangrijkste bedevaartsoorden voor boeddhisten. 

 

Je verblijft er 3 nachten nabij Sigiriya te midden van de natuur. Je kan er genieten van het zwembad, de persoonlijke service en het heerlijk eten.

 

Diner en overnachting in Sigiriya. (B, D) (private villa)

 

Dag 3:  Rotsfort of Pidurangala Rock - Hiriwaduna - Sigiriya

In Sigiriya beklim je het  spectaculaire rotsfort. Twee reusachtige leeuwenklauwen bewaken de ingang. Boven zijn er restanten van een koninklijk paleizencomplex. De ruïnes van verschillende kamers, trappen en baden kan worden gezien aan de top. Het uitzicht over de omgeving is schitterend. Of je kan ook de rots van Pidurangala beklimmen. Deze rots wordt minder bezocht dan de leeuwenrots. Het uitzicht over de omgeving is even mooi.

 

 

 

 

 

In de namiddag kan je een tocht maken door het platteland naar het dorpje Hiriwaduna. Je wandelt langs rijstvelden en bossen. Verschillende vogels, waterbuffels en ook varanen en krokodillen kunnen je weg kruisen. Met een bootje steek je de rivier over en wandel je langs kleine boerderijtjes. In deze mooie omgeving maakt je er kennis met het dagdagelijkse leven. 

 

Diner en overnachting in Sigiriya. (B, D) (private villa)

 

 

Dag 4: tempelgrotten - jeepsafari - olifanten - Sigiriya

In de ochtend kunnen jullie er uitgebreid de grotten van Dambulla bezoeken.

Deze 2000 jaar oude tempelgrotten scheppen een mysterieuze sfeer. Het krioelt er van de aapjes.. Verscholen tussen de fresco’s vind je er verschillende Boeddhabeelden en een  kolossale liggende Boeddha uitgehouwen uit de rots. 

In Minneriya of Kaudulla rijd je in de namiddag met de jeep het nationaal park binnen. Van overal komen vele wilde olifanten naar dit gebied rond het meer. Dit is de beste tijd van het jaar, dus verwacht ook andere jeeps… Nergens zie je zoveel olifanten samen als hier!

 

Diner en overnachting in Sigiriya. (B,D) (private villa)

 

Dag 5: Sigiriya  - Polonnaruwa - fietstocht - Trincomalee - Catamaran cruise

Deze ochtend rijd je richting de oostkust. Onderweg bezoek je met de fiets de overblijfselen van de historische stad Polonnaruwa. De ruïnes van de koninklijke citadel zijn indrukwekkend. Aangekomen bij het idyllische strand van Trincomalee kan je je eerst even verfrissen vooraleer je omstreeks 16h aan boord gaat van jullie catamaran cruise. Jullie gooien direct het anker los en varen de zee op. Terwijl jullie zeilen langs verlaten tropische baaien wordt het diner  klaar gemaakt.

 

Diner en overnachting op de Catamaran. (B,D)

           

 

Dag 6: Catamaran cruise - walvissen en dolfijnen - snorkelen - stand up paddle - eiland

Er zijn verschillende mogelijkheden om ten volle te genieten.  Er wordt naar Pigeon Island gevaren of naar andere kleine witte strandjes om er te zwemmen. Aan de Elephant rock ga je snorkelen in het blauw heldere water tussen de vele kleurrijke koraalriffen. Tegen zonsondergang ga je verder op zee walvissen en dolfijnen spotten. Het grootste zoogdier, de blauwe vinvis, laat zich hier geregeld aan zien.

 

Diner en overnachting op de Catamaran. (B,L,D)

 

 

 

 

Dag 7: Catamaran cruise - idyllisch strand - Passikudah

24 augustus

 

In de voormiddag kom je aan in Trincomalee, alwaar je chauffeur jullie opwacht.

 

In een 2,5u rijden jullie naar het zuiden naar Passikudah. Aangekomen op het idyllische plekje kan je je eerst even verfrissen in jullie tropische ‘Palm Suite’ op het strand, alvorens een cocktail te drinken. Het is een plek om nooit te vergeten. 

 

’s Avonds kan je aan het strand eten. De visvangst van de dag bepaalt het menu.

 

Overnachting in een comfortabele “tent”. Karpaha Sands. Palm Suite beach front (B)

 

 

 

Dag 8: idyllisch strand - kite surfen - Passikudah

25 augustus

 

Vandaag niet te veel plannen.

Terwijl Tom geniet van de tropische omgeving gaat Piet misschien wel een plek zoeken om te kite surfen…

 

Overnachting in een comfortabele “tent”. Karpaha Sands. Palm Suite beach front (B)

 

 

 

 

Dag 9: Passikudah - tempel - ceremonie en lotusbloemen Kandy

Na een ontbijt nemen jullie afscheid van jullie strandsuite en rijden jullie het binnenland terug in. Op weg naar Kandy rijd je langs wegen met prachtige uitzichten over het centrale bergland. In Kandy, een pittoresk stadje aan de rand van een meer, verscholen tussen de heuvels vind je de belangrijkste tempel van het land. Tijdens de dagelijkse ceremonie, “puja” voeren monniken er hun rituelen uit en wie wil kan een olielampje aansteken en lotusbloemen offeren. 

 

Overnachting op een uitzonderlijke plek. Op 1,5 u rijden van Kandy. (B)

Dag 10: Kandy - Perahera Festival

Deze voormiddag kan je genieten van de rust en de pracht van de omgeving van jullie hotel. In de namiddag ga je naar het centrum voor ‘The Perahera’. Vandaag bereikt dit grootste Boeddhistische festival van het land zijn hoogtepunt en is er volop feest. ‘s Avonds is er de vrij spectaculaire voorstelling van de traditionele optocht, waarbij de tand van Boeddha wordt verplaatst. Veel dansers, trommels en versierde olifanten vullen de straten… 

 

Overnachting op een uitzonderlijke plek. (B)

 

 

Dag 11: Kandy - thee proeven in de bergen - Nuwara Eliya

 

Vandaag reis je naar de bergen, naar Nuwara Eliya. Het ligt 2000 meter boven de zeespiegel en wordt omgeven door weelderige theeplantages. Je brengt er een bezoek aan een theeplantage en theefabriek. Omgeven door een idyllisch landschap, krijg je ook een kans om te proeven van een aantal werelds beste thee.

 

Diner en overnachting in goed gelegen hotel, met mooie uitzichten, Nuwara Eliya (B,D)

 

Dag 12: Nuwara Eliya - Horton Plains - wandeling - Nuwara Eliya

In de ochtend, op afgesproken tijdstip vertrek je naar het natuur gebied van Horton Plains. Dit beschermd gebied heeft een gevarieerde fauna en flora.  Je wandelt naar ‘World’s End’ waar de vlakte opeens stopt en je voor een enorme afgrond komt te staan. Het panorama is fantastisch. De watervallen zorgen voor een welverdiende verfrissing. Verwonderd van de natuurpracht keer je terug naar je hotel. In de namiddag kan je thee gaan drinken in The Grand.

 

Diner en overnachting in goed gelegen hotel, met mooie uitzichten, Nuwara Eliya (B,D)

 

 

Dag 13: Nuwara Eliya - treinreis - wandeling - Ella - beklimming Adam’s Peak

Je reist verder richting Ella. Het laatste stuk neem je de trein door een prachtig heuvellandschap. Samen met de lokale bevolking spoor je langs watervallen, bossen en talloze theeplantages. Tegen zonsondergang kan je naar  ‘little Adam’s Peak’. De beklimming is vrij eenvoudig doorheen theeplantages. Na een halfuurtje bereik je de top met prachtige uitzichten op de vallei en Ella Rock. Met zicht op de prachtige omgeving kan je ‘s avonds heerlijk genieten in je resort. Op wandelafstand vind je er tal van gezellige restaurantjes. Misschien neem je hier wel eens de tuktuk om terug naar jullie hotel te gaan…

 

Overnachting in een knap resort met een geweldige ligging tussen de bergen en thee velden. (B) 

Dag 14: Ella - wandeling - picnic  - waterval - thee plukken

 

Na het ontbijt ga je even langs bij een winkeltje en een marktje om deze middag een lunch te voorzien. Je maakt een wonderbaarlijke wandeling in de omgeving van Ella. Je kan er een grot bezoeken of heerlijk verfrissen bij een adem­benemende waterval. Koning Ravana leefde hier ondergedoken in één van deze grotten boven de waterval. Een ideale omgeving voor een picnic… Wie wil kan deze namiddag even helpen om thee te plukken met de lokale bevolking. Of misschien verkies je liever een rustige namiddag om rond te slenteren in de prachtige omgeving, om een lekker wijntje te drinken op een terras of wil je ontspannen tijdens een Ayurvedische massage.

 

Overnachting in een knap resort met een geweldige ligging tussen de bergen en thee velden. (B) 

 

Dag 15: Ella - Yala  

Deze voormiddag maak je je klaar om te vertrekken naar het Yala National Park. Je maakt een prachtige rit naar het zuiden. Aan de rand van het park word je hartelijk ontvangen. Dit is een waar paradijs te midden van de natuur. Bij aankomst kan je er ontspannen in de kussens aan het zwembad. Je logeert er dicht in de natuur, in een jungle chalet. ‘s Avonds wordt het diner geserveerd aan het zwembad, terwijl de omgeving baadt in dromerig fakkellicht.

Diner en sfeervolle overnachting in een jungle chalet.(B, D)

Dag 16: jeepsafari - luipaarden en krokodillen - Yala  

Vandaag kan je in de ochtend of in de late namiddag met een jeep het park binnen rijden. Naast de kuddes olifanten kan je  krokodillen, wilde buffels, sambarherten en met wat geluk een beer of een luipaard spotten. Na de jeepsafari rijd je terug naar jullie plekje in de natuur. 

 

Diner en sfeervolle overnachting in een jungle chalet.(B, D)

 

Dag 17: Yala - kayaking in mangroves - varanen - strand - Talpe

Deze voormiddag vertrek je langs de blauwe Indische Oceaan richting Talpe. Je kan in Tangalle gaan kajakken in idyllische lagunes en mangroves. Het is een ideale manier om talloze vogels en reuze varanen te zien.. 

 

 

Onderweg houd je halt om de bekende paalvissers in zee gade te slaan. Aangekomen nabij Galle, kan je er genieten van je verblijf aan het strand. Je verblijft er in een klein boetiek strand resort met zicht op de oceaan.

 

Overnachting in een kleinschalig strandhotel. (B)

 

Dag 18:  markt - havenstadje Galle 

Deze ochtend kan je de ‘Dutch market ‘ in Galle bezoeken. Fruit en groenten worden er verhandeld onder een 300 jaar oud dak.

Galle is een gezellig en bruisend stadje aan zee. Tussen de prachtige architectuur waan je je in de koloniale tijd. Het havenstadje is wellicht de best bewaarde Europese vestigingsstad in Azië. Het is een mooie afbeelding van interactie tussen Europeanen en Aziaten. Er is dan ook een kosmopolitische scala aan producten verkrijgbaar en er zijn tal van eigenzinnige galeries of uitnodigende restaurants. We geven je alvast een paar adresjes mee.

 

Overnachting in een kleinschalig strandhotel. (B)

 

 

Dag 19:  havenstadje Galle 

Na een rustige ochtend en een heerlijk ontbijt kan je gaan shoppen in de gezellige buurten van Galle, een terrasje doen of de bekende vuurtoren bezoeken.

 

Overnachting in een kleinschalig strandhotel. (B)

 

 

Dag 20: Galle - schildpadden - Colombo - Negombo  

Op afgesproken tijdstip vertrek je richting Negombo. Als je wenst, maak je een stop in Kosgoda, een broedplaats voor reuze schildpadden. Dit project beschermt de schildpadden tegen uitsterven. Soms kan je zelf een babyschildpadje uitzetten in zee.Indien gewenst kan je Colombo binnenrijden op zoek naar enkele antieke snuisterijen. Aangekomen aan de lagune van Negombo, maak je je klaar voor jullie laatste avond in Sri Lanka. Het is alvast de perfecte plaats om deze onvergetelijke reis af te sluiten bij zonsondergang…

 

Overnachting in 5* strandhotel, Negombo.

 

 

Dag 21: Negombo - vlieghaven

Op afgesproken tijdstip worden jullie in de ochtend naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Brussel.

                                      

                                                                                          Einde van een unieke beleving!

 

Prijs 

 

3270,- euro per persoon 

(op basis van 2 personen)

Inbegrepen

 

- Overnachtingen in een mix van zorgvuldig gekozen accommodaties; charmante en

   karaktervolle hotels, uniek gelegen verblijven, een jungle chalet,  een boetiek strandhotel.

- Maaltijden in halfpension of op basis van kamer en ontbijt. Aangeduid met B ontbijt, 

   L  Lunch, D diner.   (Dagelijks ontbijt vanaf dag 2, 1 lunch en 11 diners inbegrepen.)

- Alle privé transport met Engelssprekende chauffeur/gids volgens programma.

- 3 daagse zeiltocht (‘join in’) op Catamaran zoals in programma. (in volpension)

  Met snorkelgerief,‘stand up paddle’, visgerief. (route afhankelijk van weersomstandigheden)

- Trein rit Ella 

- Voor vertrek ontvang je een praktische informatie bundel en reisadvies.

 

Niet inbegrepen

 

- Intercontinentale vluchten en luchthaven taksen. 

- Toegangsgelden en activiteiten. Ter plekke te betalen in Rupees. (zie bijlage)

  Deze zijn afhankelijk van wat je bezoekt. Richtprijs tussen de 140,- en 220- U$D per persoon.  

- Overige maaltijden. Richtprijs 5 à 15,- U$D per persoon voor een lunch.

- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien.

- Visum voor Sri Lanka. (gratis onder voorbehoud van wijzigingen). 

- Annulerings-en/of bijstand polis.

Dit programma is een voorbeeldreis ter inspiratie. We passen het programma geheel aan volgens jullie wensen, ideeën en budget.

palm-paradise-beach.jpg
59972.jpg
STATUES-AT-DAMBULLA.jpg
sri lanka 13.jpg
2-3.jpg
madulkelle_tea_02.jpg
home-banner-9arc.jpg
leopard-safaris-camp kopie.jpg
magroves
Mirissa-3.jpg
bottom of page