top of page

  Als goden op een eiland

        16 DAGEN PRIVEREIS INDONESIE

Dag 1 Aankomst BALI - SANUR - dansspektakel - strand 

 

Aankomst in de luchthaven van Bali en verwelkoming door de plaatselijke gids. Directe transfer naar het hotel in Sanur. Na een half uurtje bereik je je kleinschalige hotel, gelegen aan het strand van Sanur. 

 

 

 

 

 

Vandaag kan je op eigen initiatief de omgeving verkennen. Sanur is een aangename badplaats met een mooi, lang zandstrand. Hier komen alle dromen over een strandvakantie op Bali uit. Het is de perfecte plek om te ontspannen. Er zijn verschillende restaurants direct aan het strand gelegen. Je kan er strandwandelingen maken en bij vloed kan je er prima zwemmen. Als het iets pittiger mag, zijn er verschillende watersporten mogelijk.

 

Wie zin heeft, kan bij zonsondergang naar het toeristische maar spectaculaire dansspektakel ‘The Kecak Trance Dance’-tempel op de kliffen van Uluwatu.

 

Overnachting in een kleinschalig 4* hotel, aan het strand van Sanur.

 

 

Dag 2 SANUR - zeetempel en rijstvelden  - TABANAN (B)

 

Na een rustig ontbijt word je door de chauffeur opgehaald voor een bezoek aan de geroemde zeetempel Tanah Lot. Hier krijg je ruim de tijd om dit prachtig bouwwerk te bezichtigen. 

 

 

 

Daarna brengt de chauffeur jullie naar het hotel omgeven door tropisch regenwoud. De gastvrouw Valerie zal je ongetwijfeld een hartelijke en warme ontvangst bezorgen. Vanuit je ruime villa kan je er genieten van een prachtig zicht op het regenwoud in de vallei.

 

Overnachting in een sfeervolle villa in het hartje van een Balinese berg, middenin een regenwoud. Een van Bali’s best bewaarde geheime plek. ‘Escape to Paradise’

 

 

Dag 3 Wandeling doorheen rijstvelden - douche in een waterval  (B)

 

Na een rustig ontbijt ga je richting de nabijgelegen rijstvelden. Deze rijstvelden zijn nog maar weinig bezocht en bieden uitgestrekte panorama’s en vergezichten. Je kan op eigen inititief een mooie wandeling (2 à 3 uur) maken doorheen deze knappe constructies.

 

 

 

Daarna maak je een betoverende wandeling op de plantage van het domein. Langs smalle paadjes en hangbruggen ontdek je de schoonheid van deze plek. Neem een relaxerende douche onder de watervallen of een verfrissende duik in de beek die doorheen de plantage stroomt. 

Jullie verblijf kan je afronden met het spotten van eekhoorns of bonte vogels vanop je balkon. Misschien heb je geluk en zie je zelfs een civetkat voorbijflitsen. Tegen de avond zijn er de vuurvliegjes die voor je ogen dansen. 

Overnachting in een sfeervolle villa, middenin een regenwoud. (geen diensten van chauffeur/gids)

 

 

Dag 4 TABANAN - jungle wandeling - kanotocht - MUNDUK  (B,L)

 

Deze ochtend vertrek je richting Munduk. Aangekomen aan de Lesung berg ga je me je gids het bos in. Tijdens de wandeling bezoek je verschillende tempels en geniet je van de prachtige uitzichten. Je eindigt de wandeling met een kano tocht op het Tamblingan meer. Na dit avontuur (5 à 6 uur) word je naar je hotel gebracht.

 

Overnachting in een waar pareltje in de natuur met spectaculaire uitzichten over de vallei.

 

 

Dag 5 MUNDUK - fietstocht (B,L) 

 

De fietstocht start bij je verblijf en leid je naar het Banyuatis gebied waar je afdaalt naar een prachtige vallei. Je steekt de Tukad Panas rivier over en begint een korte, maar steile klim naar het dorpje Bengkel. Af en toe fiets je over onverharde wegen en onderweg kom je langs mooie rijstvelden en verschillende dorpjes waar je even de tijd kan nemen om contact te maken met de lokale bevolking. 

 

Onderweg eet je je meegenomen picnic lunch op en fiets je terug naar Munduk. De totale duur van de tocht is ca. 3 à 4 uur. 

 

Overnachting in een waar pareltje in de natuur met spectaculaire uitzichten over de vallei.

 

 

 

Dag 6 MUNDUK - snorkelen - overnachting op het strand (B,L,D)

 

Op het afgesproken tijdstip word je opgehaald. Via de rijstvelden van Belimbing kom je na een paar uur aan in Pemuteran.

 

In de haven van Pemuteran neem je de boot en vaar je naar het eiland Menjangan. Je vaart het beschermde Nationale Park binnen, naar een verlaten koraalstrand. Het is één van de beste plaatsen om te snorkelen. Er is ter plekke een picknicklunch voorzien.

 

Je overnacht vanavond op het eiland in een tent. De tent wordt opgezet door je gids. Na nog wat snorkelen maak je samen met je gids een wandeling over het eiland. Een BBQ als diner is mogelijk wanneer er verse vis gevangen wordt…

 

Overnachting in een tent op het strand in een uniek décor.

 

 

Dag 7 Eiland - snorkelen - zwemmen - wandelen - vissersdorp (B)

 

's Ochtends vroeg word je wakker met het gezang van de vogels en het geluid van de golven. Je hebt schitterend uitzicht op de nabijgelegen vulkanen van Oost-Java tijdens de zonsopgang. Terwijl de gids het ontbijt klaarmaakt, kan je nog snorkelen of gewoon een frisse duik nemen in de zee. Daarna kan je nog een wandeling maken, wellicht kom je er herten en apen tegen.

 

Na deze onvergetelijke voormiddag vaar je terug naar het vasteland van Bali.

 

 

 

 

 

Je verblijft er direct aan het strand in het vissersdorpje Lovina.

 

Overnachting in een privéhuisje aan het strand, met privézwembad.

Dag 8  dolfijnenboottocht - optioneel zwemmen met dolfijnen (B)

 

Vroeg in de ochtend vaar je de Indische oceaan op, op zoek naar een school dolfijnen, die rond zonsopgang beginnen te springen en te spelen. De ochtendstond, de zonsopgang en de speelse dolfijnen zijn onvergetelijk. Indien gewenst kan je optioneel doorrijden om te gaan zwemmen met dolfijnen in een zoetwaterzwembad. 

 

Terug aangekomen aan jullie verblijf aan het strand kan je er genieten van jullie privé zwembad. Of jullie kunnen een wandeling maken langs het strand waar jullie  verschillende vissers druk in de weer zien.

 

Overnachting in een privéhuisje aan het strand, met privézwembad.

Dag 9 Boeddhistisch klooster - Bratanmeer - springen in watervallen (B)

 

Op afgesproken tijdstip word je door je chauffeur naar je volgend verblijf in Kintamani gereden. Je hebt de vrijheid om ter plekke de meest geschikte route af te spreken met je chauffeur.

 

Enkele stops zijn mogelijk zoals het kleurrijke Boeddhistische klooster van Banjar en het mystieke Bratanmeer. De gelijknamige schitterende tempel mag hierbij niet ontbreken. In de namiddag rijd je een stukje door naar de watervallen van ‘Secret Garden’, die je wandelend en door het water wadend kunt ontdekken. Je kan er zwemmen in blauw groene lagunes of ‘jumps’ maken van enkele meters tot wel 20 m.

 

Je verblijft op een uniek plaatsje nabij de Batur vulkaan met uitzichten op het meer. Sfeervolle kamer. 

Dag 10 beklimming Batur vulkaan - lokale familie (B,D)

 

Vandaag beklim je de Baturvulkaan. Je start met een korte maar pittige klim (20 min) tot je op de kraterrand staat. Daarna wandel je langs de rand verder tot je een prachtig uitzicht hebt op de bergen, het meer en de zee (1,5 uur). Terwijl je het prachtige, vulkanische landschap in je kan opnemen, daal je af naar het Baturmeer. Hier brengt een bootje je naar de andere oever.

 

Het is een aanrader om deze tocht midden in de nacht te beginnen. Pick-up om 3h00) Zo ben je op tijd boven voor de zonsopgang, een fenomenaal moment. Daarna rijden jullie naar een dorpje om er te verblijven bij een lokale familie.

Je kan er de Balinese cultuur van dicht bij leren kennen. Als je zin heb kan je mee offer rituelen brengen aan de tempel.

 

Jullie overnachten en eten er bij een gastvrije familie.

Dag 11 ‘cooking class’ - fietsen  (B,L)

 

Deze voormiddag gaan jullie samen koken en leren jullie er de kneepjes van de Balinese keuken. Smakelijk!

 

Daarna pikt de chauffeur je op en word je naar het beginpunt van de fietstocht gebracht. Je fietst door beboste gebieden, tijdloze dorpjes, langs schitterende panorama's, plantages van cocoa, vanille, koffie, tapioca… Aan de rand van de weg staan kinderen met 'hello’s' te wachten op een ‘high five’. De privétocht duurt 3 à 4 uur.

 

Je stopt regelmatig om even kennis te maken met de lokale bevolking en te luisteren naar de uitleg van je gids over de diepgewortelde Balinese cultuur. Met wat geluk is er ergens onderweg een ceremonie aan de hang.

 

Overnachting in een groene omgeving op wandelafstand van het centrum Ubud.

 

Dag 12 UBUD - ‘zipline’ en rafting  (B,L)

 

Op afgesproken tijdstip vertrek je naar de rivier om te raften. Je krijgt eerst uitleg voor de rafttocht begint. Wie wenst kan de ‘zipline’ nemen naar de rivier beneden. (optioneel) Ongeveer een twee uur zit je in de raftboot en vaar je langs prachtige junglelandschappen via verschillende ‘rapids’. Na afloop krijg je ter plekke een lunch aangeboden. De rafttocht is geen privétocht, m.a.w. er kunnen nog andere mensen in de boot zitten.

 

Overnachting in een groene omgeving op wandelafstand van het centrum Ubud.

 

Dag 13 rondkuieren in Ubud - Hindoestische tempels (B)

 

Vandaag een dag om rond te kuieren in het gezellig dorp Ubud. Het is het culturele hart van Bali en het kan er soms vrij druk zijn. Toch mag je dit zeker niet missen. Aansluitend kan je een bezoekje aan het nabij gelegen Monkey Forest, waar vele apen springen en spelen. 

Als je wenst kan je er op eigen houtje enkele Hindoeïstische tempels bezoeken.

Overnachting in een groene omgeving op wandelafstand van het centrum Ubud. (geen diensten van chauffeur/gids)

 

 

 

Dag 14 strand - zwemmen in zee - watersporten - strandwandeling - SEMINYAK  (B)

 

Na een rustige voormiddag worden jullie naar Seminyak gereden. Het is een mooie stijlvolle strandbestemming met tal van leuke bars en restaurants. Een ideale plek om de mooie rondreis af te ronden. 

 

Je kan er genieten van het langgestrekt strand en zijn omgeving, en je kan er prachtige strandwandelingen maken. Er zijn verschillende watersporten mogelijk, of je kan er gewoon in zee zwemmen.

 

Jullie verblijven er in Balinese stijl in een tropische tuin op 5 minuten wandelen van het strand. Seminyak.

 

 

Dag 15 SEMINYAK  - strand en  surfen - shoppen - massage welness (B)

 

Niet te veel plannen vandaag. Eventueel wil je even leren surfen en golven pakken? Je kan eenvoudig iemand aanspreken op het strand om een paar uur surfles te volgen. Daarna kan je gaan shoppen in de winkels van Seminyak of je ergens laten welgevallen aan een heerlijke massage. Het is alvast de ideale plek om jullie onvergetelijke reis samen af te sluiten bij zonsondergang.

Overnachting in het van Seminyak. (geen diensten van chauffeur/gids)

 

Dag 16 SEMINYAK - strand - luchthaven (B)

 

Afhankelijk van de vluchturen is er nog tijd om te genieten van de witte stranden. Op afgesproken tijdstip word je naar de luchthaven gebracht voor je internationale vlucht naar Europa.

 

                                                                                                          Einde van een unieke beleving!

 

Prijs

1820,- per persoon

(op basis van 4 personen, in 2 twee persoonskamers)

 

‘upgrade’mogelijkheid villa met privezwembad Seminyak 2 nachten: +95,- pp

 

Inbegrepen:

 

- Alle logies, op basis van kamer en ontbijt, in een mix van zorgvuldig gekozen, charmante hotels, en uniek gelegen accomodaties. 

 

 - Maaltijden zoals vermeld in het programma B ontbijt, L lunch, D diner ; elke dag ontbijt vanaf dag twee, 3 lunches, 1 diner.

 

- Alle privétransport met privéchauffeur, volgens programma.  (incl. parkeer- en tolgelden)

 

- Alle transfers en boottransfers volgens programma.

 

- Lokale Engelstalige gids, volgens programma

 

- Toegangsgeld watertempel Tanah Lot (dag 2)

 

- Tamblingan jungle trek en kanotocht (dag 4)

 

- Fietstocht Munduk (dag 5)

 

- entree geld Menjangan (dag 6)

 

- Dolfijnen boottocht (dag 8)

 

- Toegangsgeld ‘Secret Waterfalls’ (dag 9) 

 

- Beklimming vulkaan Batur (dag 10)

 

- cooking class (dag 11)

 

- Fietstocht Ubud, privé (dag 11)

 

- Rafting (dag 12)`

 

 

Niet inbegrepen:

 

- Intercontinentale vluchten en luchthaventaksen

- Overige maaltijden

- Overige toegangsgelden, donaties en eventuele lokale gidsen bij tempels

- ‘The Kecak trance Dance’tempel op de kliffen van ‘Uluwatu’ (35,-euro pp)

- Massages

- Snorkelsets, duikgerief, scooter, kayak, ‘paddle board’, ‘parasailing’;  indien gewenst kan je deze ter plekke huren

- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien

- Annulerings- en/of bijstandspolis

- Niet vermelde excursies en diensten

- Visum (gratis voor Belgen; bij aankomst te verkrijgen; onder voorbehoud van wijziging.)

Dit programma is een voorbeeldreis ter inspiratie. We passen het programma geheel aan volgens jullie wensen, ideeën en budget.

slide8.jpg
Pura-Tanah-Lot-Temple.jpg
79628206.jpg
jatiluwih-rice-terrace-2.jpg
banner_experience__landing.jpg
Bali 4.jpg
menjangan.jpg
moorish_idol.jpg
61913442.jpg
303ba467e7f43d4049b2638df531253b.jpg
kintamani-06.jpg
Bali_Temple_073_1-3.jpg
1.jpg
monkey-forest.jpg
surf-in-seminyak-beach.jpg
bottom of page