top of page

       De verborgen tempels 

15-DAAGSE PRIVEREIS VIETNAM & CAMBODJA

DAG 1 AANKOMST SIEM REAP 

 

Bij aankomst in Siem Reap International Airport, word je verwelkomd door je chauffeur.

 

Na een verfrissing in het hotel begin je aan het programma en maak je kennis met de historische rijke cultuur van Cambodja. 

 

In de namiddag, bij zonsondergang zie je al een eerste keer de Angkor Wat tempel. Je klimt er een heuvel op, vanwaar je het grootste religieuze bouwwerk ter wereld op zijn mooist kan aanschouwen. De torens gloeien rood op. Een magisch moment.

 

In het charmante hotel kan je genieten van de gastvrije ontvangst. In de bar aan het zwembad toasten we op een goede reis!

 

Overnachting in sfeervol hotel met Khmer architectuur, Siem Reap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAG 2 ANGKOR - wandelen tussen de tempels (B)

 

De komende dagen neem je uitgebreid de tijd om de hindoeïstische tempels van de majestueuze Angkor Wat-site van dichtbij te bekijken. Op je eigen tempo, te voet en per tuktuk, verken je de verschillende tempels. De gids verschaft je de gewenste informatie. 

Ta Prohm, een tempel overwoekerd door boomwortels spreekt tot de verbeelding. 

Je  waant je er  in een avontuurlijke film. Bayon, met 37 torens en glimlachende gezichten mag zeker niet ontbreken in jullie ontdekkingstocht.

 

‘s Avonds ontdekken we er de gevarieerde Cambodjaanse keuken. Overheerlijk en goedkoop. 

 

Overnachting in sfeervol hotel met Khmer architectuur, Siem Reap.

 

DAG 3 BANTEAY SREI - tempels en koningsbaden - KBAL SPEAN - Killing Fields - ‘night market’ (B)

 

Op de Angkor site vind je meer dan honderden monumenten verspreid over een gebied van 25 km2. Je rijdt vandaag naar het platteland en bezoekt er de uitzonderlijke tempel van Banteay Srei. Deze tempel is grotendeels gebouwd uit roze zandsteen en is bekend om zijn gedetailleerd snijwerk. 

 

De Citadel van Samre en de baden van de Angkor koningen bezoek je onderweg.

Door het verhaal van de gids komt dit alles tot leven…

 

In de ‘Killing Fields’ van Siem Reap krijgen we het verhaal te horen van de geschiedenis van het land.

In de avond kan je naar de ‘night market’ en de bekende ‘Pubstreet’, waar toeristen en ‘locals’ zich mengen...

 

Overnachting in sfeervol hotel met Khmer architectuur, Siem Reap.

 

 

DAG 4 BENG MELEA - tempel in de jungle - varen op TONLE SAP LAKE (B)

 

Tussen kleine dorpjes en verschillende rijstvelden bereik je Beng Melea, waar koning Jayavarman VII in de 12de eeuw, een gigantische tempel opbouwde.

Verborgen en overwoekerd door de jungle, ligt de site erbij zoals ze pas 20 jaar geleden werd ontdekt. Dit is het best bewaarde geheim van Angkor en wordt nog steeds weinig bezocht. Er hangt een mysterieuze sfeer.

Daarna rijd je naar het Tonle sap Lake. Met een kleine boot vaar je de mangroves in langs drijvende huizen. Je beleeft het fascinerende leven op en langs het water en laat je verwonderen door bijzondere taferelen. 

 

Overnachting in sfeervol hotel met Khmer architectuur, Siem Reap.

 

DAG 5 Vlucht naar Vietnam - HOI AN (B)

 

Na de middag vertrek je naar de vlieghaven voor je vlucht naar Da Nang. 

Welkom in Vietnam!

 

Aangekomen in Hoi An, laat je je verwonderen door de sfeervolle uitstraling van dit schilderachtig, pittoresk stadje aan de rivier. Je kan al even tot aan het oude centrum fietsen  om de sfeer op te snuiven.

 

Overnachting in een charmant hotel in het oude centrum van Hoi An.

 (fietsen zijn ter beschikking)

DAG 6 HOI AN - cooking class (B, L)

 

We starten de dag met een bezoek aan de lokale markt om onze ingredienten in te slaan. Met de boot varen we naar de ‘cooking class’ alwaar we de kneepjes van de Vietnamese keuken leren. 

 

We staan versteld van onze eigen kookkunsten. Lekker!

Hoi An verkennen jullie verder op jullie eentje. Je kan de oude wijk bezoeken, de Chua Ong-pagode, de Chinese Ambassadehallen, het 200 jaar oude Tam Ky voorouderlijk huis en de authentieke Japanse brug.. 

‘s Avonds kuier je langs de rivier, die feeëriek verlicht wordt door honderden lampionnen. Plaatselijke bars lonken uitnodigend om de dag af te sluiten.

 

Overnachting in een charmant hotel in het oude centrum van Hoi An.

(geen diensten van gids/chauffeur ) (fietsen zijn ter beschikking)

 

 

DAG 7 HOI AN - kledij laten maken - strand (B)

 

Terug wandelen we verder in dit “Venetië van het Oosten” . Het heeft een eclectische architectuur en sommige van de gebouwen in de smalle straatjes zijn al meer dan een eeuw onveranderd gebleven. 

Als je wil, kan je je eigen kostuum, broek of jurk laten maken bij één van de vele kleermakers.

We geven je de beste adresjes mee.

 

Je kan er verder een strandwandeling maken tot aan een idyllisch plekje waar je heerlijk kan zwemmen in het helderblauwe water van de rustige oceaan…

 

Overnachting in een charmant hotel in het oude centrum van Hoi An.  (geen diensten van gids/chauffeur ) (fietsen zijn ter beschikking)

 

 

 

 

 

 

 

DAG 8 HOI AN - DMZ - Vinh Moc tunnels - Hai van pas - HUE (B)

 

Deze voormiddag vertrek je naar Hué. Via de Hai Van Pass, biedt de rit je een spectaculair panorama van de kustlijn. Je strekt even de benen aan een verlaten strand.

 

Als jullie interesse hebben kunnen jullie de Vinh Moc Tunnels bezoeken. Deze werden gebruikt als huizen tijdens de oorlog om te schuilen tegen bombardementen. Deze zijn integenstelling met de Cu Chi tunnels in het zuiden goed toegankelijk en goed bewaard gebleven. Dit bezoek geeft een realistische uitleg over de oorlog. Na deze tour in het DMZ (gedemilitariseerde zone) rijd je door naar Hué.

 

Hué is een levendige stad waar kunstenaars, muzikanten en filosofen graag vertoefden. De Vietnamese identiteit is hier goed bewaard. Aangekomen kan je de omgeving al even op jullie eentje verkennen. Ik geef alvast een adresje mee van een lekker restaurant.

 

Overnachting in het centrum van Hué. 

 

DAG 9 HUE - imponerende graftombes - verboden stad  (B)

 

De gids pikt je op voor een bezoek aan de bekende Thien Mu-pagode aan de Parfumrivier. Verder bezoek je de graven van keizer Tu Duc waar bouwkunst mooi samengaat met de natuur. Wie wenst kan je de motorfiets nemen om deze monumenten te bezoeken; zonder meer een beleving op zich! 

 

In het centrum van Hué, de laatste keizerlijke hoofdstad van Vietnam,  wandel je over de paden van de majestueuze citadel en ga je binnen in ‘de verboden paarse stad’, die vroeger enkel voor familieleden van de keizer toegankelijk was.

Een bezoek aan Dong Ba-markt is een mooie afsluiter van de dag en is een leuke plek om een paar souvenirs te kopen.

 

Overnachting in het centrum van Hué. 

 

DAG 10 HUE - vlucht naar Hanoi - streedfoodtour  (B)

 

In de ochtend vlieg je naar het Noorden van Vietnam. Bij aankomst word je opgewacht en naar het centrum van Hanoi gereden. Vietnam is gekend voor zijn uitstekende keuken. Samen met de plaatselijke gids leren we Hanoi op een eigenzinnige manier kennen. We ontdekken er de typische ingrediënten en gerechten. We lopen door de nauwe straatjes van de oudste wijk in Hanoi, zien hoe gerechten worden bereid en proeven van de plaatselijke, soms bizarre, dagelijkse keuken. 

 

We sluiten af met een heerlijke koffie of een lokaal gebrouwen, dorstlessend bier zittend op een krukje tussen de ‘locals’.

In de avond kan je er heerlijk gaan eten in ‘the Old Quarter’. We geven je alvast een paar goede adresjes mee. 

 

Overnachting in ‘The Old Quarter’ nabij het Hoa Kiem Lake, in een gezellig en charmant hotel.

 

 

 

 

 

DAG 11 HANOI - Stadsrondleiding  (B)

 

Vandaag bezoek je  samen met de gids verder de stad  en wandelt er langs de duizend jaar oude Tempel van de Literatuur en rond het Hoan Kiem-meer. We eindigen aan de beroemde rode brug om de Ngoc Son-tempel te bereiken.  

 

Overnachting in ‘The Old Quarter’ nabij het Hoa Kiem Lake, in een gezellig en charmant hotel.

 

DAG 12 HANOI - NINH BINH - Ebike tocht - Boeddhistische tempel (B, L)

 

In de ochtend rijd je naar Ninh Binh, ook wel “de droge Ha Long Bay” genoemd. Het is een waar sprookjesgebied, een verzameling van valleien. Met de e-bike dring je het beschermd gebied binnen. Je maakt er een tocht langs de ruige kartsrotsen en groene rijstvelden en ziet hoe de lokale bevolking er leeft. 

 

Na een lunch bij de gastvrije bewoners, bezoeken we de Mua Cave-grot waar we na de beklimming beloond worden met een adembenemend uitzicht op  de omgeving. Vervolgens bezoek je de Bai Dinh Pagoda. Een van de grootste boeddhistische tempel complexen en bedevaart plaatsen in Vietnam.

 

Overnachting in een charmant hotel, knap gelegen tussen de kartsrotsen,  Ninh Binh.

 

DAG 13 NINH BINH - Sampanboot - Thai Vi tempel (B, L)

 

Na het ontbijt vertrekken we terug van bij de Bai Dinh pagoda met de e-bikes. 

Hier heeft de tijd stil gestaan… De tocht leidt ons naar een dorpje alwaar we warm ontvangen worden. De lunch wordt ons aangeboden, wie zin heeft mag helpen met koken.

 

Op een kleine sampanboot vaar je op de Tam Coc-rivier en verken je verder de sprookjesachtige Ninh Binh-valei. Je bezoekt de Thai Vi-tempel en verschillende grotten. 

Je geniet van de rustige sfeer op het platteland. Alleen het geluid van vogels en de riemen van de boot zijn te horen. Op de beboste bergen grazen witte geiten, bezoekers vanuit de hemel. 

 

Overnachting in een charmant hotel, knap gelegen tussen de kartsrotsen,  Ninh Binh.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAG 14 NINH BINH - HA LONG BAY - Cruise - kayakken - zwemmen (B, L, D)

 

Deze ochtend vertrek je richting de wonderlijke Ha Long Bay. Na een prachtige rit van ongeveer 3 uur bereiken we het volgend hoogtepunt van de reis. Je ontvangt er een aperitiefje en de sleutel van jullie kajuit op de koloniale Cruise. Terwijl je geniet van de uitgebreide lunch vaar je Ha Long Bay binnen. 

 

Vandaag ‘cruise’ je doorheen dit prachtig natuurwonder. Er is de mogelijkheid om te kayakken. Je peddelt er tussen de vissers en bamboeboten. Aan boord is er een kookdemonstratie die toont hoe je de Vietnamese loempia maakt. Uiteraard mag je het zelf ook proberen.

 

Voor zonsondergang maak je je klaar voor het diner, gevuld met verse zeevruchten. (incl.)

We springen zeker nog even in het heerlijke water… of er is mogelijkheid om in het donker inktvis te vissen..

 

Overnachting op 4* cruise schip. (privékajuit met badkamer)

 

 

DAG 15 HA LONG  cruise - HANOI - vlieghaven (B,L) 

 

Wie zin heeft volgt een Tai Chi les terwijl je verder de Ha Long Bay invaart. Er is de mogelijkheid om naar een grot te varen met de sloep. 

 

Na een vroege lunch aan boord komen jullie aan in de haven. Daar word je opgewacht door je chauffeur die je naar de vlieghaven in Hanoi brengt voor je vlucht naar Brussel of Parijs.

 

 

 

                                       Einde van een unieke beleving!

 

                                       

Prijs

 

1820,- per persoon

(Op basis van 4 personen, in 2 twee persoonskamers) 

 

Inbegrepen

 

- Binnenlandse vlucht Hué – Hanoi

 

- Alle privétransport met chauffeur volgens programma.

 

- Engelstalige lokale gids volgens programma.

 

- Alle accommodatie in een mix van karaktervolle hotels, en een 4* cruiseboot in 

  Halong Bay.

 

- Maaltijden vermeld in het programma.  Alle ontbijten vanaf dag 2, 6 lunches, 1 diner. 

  De maaltijden zijn aangeduid in programma met Breakfast, Lunch, Diner. 

 

- Alle toegangsgelden volgens programma. 

 

- Boottochten in Siem Reap, Ha Long Bay, Ninh Binh, Hoi An.

 

- Kayak in Ha Long Bay

 

- Ebikes in Ninh Binh en fietsen in Hoi An.

 

- ‘Cooking class’ in Hoi An. (aansluiten bij een groep)

 

- ‘Streetfoodtour’ in Hanoi.

 

- motorfiets tocht in Hué (indien gewenst is de wagen mogelijk)

 

- Mineraalwater gedurende de reis. (2 flesjes per dag)

 

- Voor vertrek ontvang je een praktische informatie bundel en reisadvies.

 

 

Niet inbegrepen

- Intercontinentale vluchten en luchthaventaksen. (apart voorstel)

- Overige maaltijden (aangeduid in programma met B, L, D).

- Niet vermelde excursies en diensten.

- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien.

- Visum voor Vietnam (45 USD)

- Visum voor Cambodja ( 30 USD )

- Annulerings- en/of bijstandspolis

Dit programma is een voorbeeldreis ter inspiratie. We passen het programma geheel aan volgens jullie wensen, ideeën en budget.

Dawn_at_the_temple_Ankor_Wat_at_sunrise_Siem_Reap_Cambodia-1140x585.jpg
15578919_1237502576317787_5591355229403617072_n.png
hoi an.jpg
e52975aa4900ac8831ab02a9f275e7ab.jpg
1 NATUUR VIETNAM.jpg
bottom of page