top of page

         Smiling Boeddha

 16-DAAGSE PRIVEREIS MYANMAR & THAILAND

DAG 01 MANDALAY – Mandalay Hill

 

Bij aankomst in Mandalay, word je verwelkomd door een Engelssprekende gids. Transfer naar Mandalay-stad. In je hotel wacht er je een welkomstdrankje.

 

Vandaag snuif je meteen de Birmaanse sfeer op. Je bezoekt enkele historische monumenten van Mandalay. In de Kuthodaw-pagode, op de honderden spierwitte pagodes, staan marmeren tabletten met de lessen van Boeddha opgesteld; ‘s werelds grootste ‘boek’. Je rondt de dag af met een kleine klim naar Mandalay Hill. Van hieruit heb je een schitterend uitzicht over de Irrawaddy-rivier en de stad.

 

Overnachting in centraal gelegen hotel in Mandalay.

 

 

DAG 02 SAGAING - INWA - Kloosters - U Bein brug - MANDALAY 

 

Bij de Mahamuni-pagode, een van de beroemde pagodes in Myanmar, bezichtig je het indrukwekkende Boeddhabeeld, dat volledig bedekt is met bladgoud. Iedere man van de groep wordt uitgenodigd om gouden blaadjes aan te brengen op het Boeddhabeeld .Onderweg bezoek je de Mingun tempel, een enorme onafgewerkte stupa. In de namiddag bezoek je een klooster in Sagaing en kan je er het leven van de Boeddhistische nonnen leren kennen. In Sagaing staan talloze kloosters en er leven hoofdzakelijk monniken.  Op de heuvel aan de U Min Thone Sel-pagode geniet je van een panoramisch uitzicht. Verschillende pagodes baden schilderachtig in het zonlicht.

Met de wagen en met de veerboot bereik je het eiland Ava (Inwa). Deze voormalige hoofdstad uit 1364 heeft enkele monumenten nagelaten, zoals de scheve toren van Inwa. 

 

Je rondt de dag af met een wandeling op de grootste teakhouten brug ter wereld, de 1,2 kilometer lange U Bein-brug over het Taungthaman-meer. De drukke passage op de brug is het mooist om te zien bij de ondergaande zon. 

 

Overnachting in centraal gelegen hotel in Mandalay. (B)

 

DAG 03 MANDALAY - trekking - MAY MYO

 

Na het ontbijt vertrek je naar Pyin Oo Lwin, voorheen bekend als May Myo. (een 2 uur rijden)

Het is een charmant bergstadje dat populair was bij de Britten tijdens de koloniale dagen. Vele koloniale gebouwen, planten en bloemen sieren de stad. Van hieruit beginnen we aan de trekking. (4 à 5 uur) We wandelen langs verschillende Shan dorpjes en aanschouwen er het leven van elke dag. We gaan even langs bij de monniken en leren er over meditatie.

 

Je stapt er langs rijstvelden groentetuinen, en fruittuinen. Meestal neem je het buffelpad dat door de akkers loopt. Aan een waterval kunnen we ons verfrissen en nemen we de lunch. Af en toe nemen we een bruggetje en langs riviertjes bereik je de heuvels. Vanop de top hebben we een prachtig zicht op de omgeving. In de late namiddag rijden we terug naar May Myo.

 

Overnachting in een charmant ‘guest house’ in May Myo.(B, L)

 

       

DAG 04 MAY MYO - treinrit over viaduct

 

Na het ontbijt rijden we naar Naung Cho Station en maken we ons klaar voor de fantastische reis met de lokale trein. Het staat bekend als een van de mooiste spoorwegen van Azië en je treint er over één van de grootse ijzeren viaducten ter wereld.  Tegen de middag rijden we verder naar Mandalay.

Overnachting in centraal gelegen hotel in Mandalay. (B)

DAG 05 MANDALAY - Cruise - BAGAN 

 

Vandaag ga je aan boord van je boot en cruise je richting Bagan. Op de Irrawaddy-rivier geniet je van het uitzicht over de dorpjes aan de rivier. Er is tijd om te relaxen en te genieten van de vredevolle taferelen en serene sfeer. Je luncht aan boord.  Bij aankomst in Bagan zie je al van ver de 2300 tempels schitteren. Deze immens grote, historische vlakte ligt bezaaid met tempels. Ongetwijfeld is het één van de mooiste sites van Azië.

Overnachting in een mooi, karaktervol hotel met zwembad in Bagan. (B,L)

 

 

DAG 06 BAGAN - pagodes - lokale bevolking 

 

Na het ontbijt ga je naar de lokale markt. Daarna bezoek je de Pyathagyi- en de Sulamani-tempels met 13de-eeuwse fresco’s.

Na een verpozing aan het zwembad ga je in de namiddag naar het Min Nan Thu-dorp, gelegen tussen oude pagodes. Je leert er de lokale bevolking van dichtbij kennen. Het is een unieke manier om de pagodes te bekijken.

 

Overnachting in een mooi, karaktervol hotel met zwembad in Bagan. (B)

 

 

DAG 07 BAGAN - tempelsite - ballonvaart

 

De gouden periode van Bagan was in de 11de en 12de eeuw. Daarna begonnen de Birmezen de regio te mijden omdat er geesten zouden dwalen. Het goud, marmer en de talrijke edelstenen zijn verdwenen, maar het is een plaats die ongelooflijk tot de verbeelding spreekt. Vandaag bezoek je uitgebreid deze sprookjesachtige site.

Je beklimt één van de hogere pagodes zodat je, zo ver je kan kijken, tempels ziet oprijzen uit het landschap. 

 

Wie zin heeft om te shoppen of om wat souvenirtjes aan te schaffen komt hier zeker aan zijn trekken.

 

Optie: Als je de ongelooflijke ervaring van een ballonvaart over de duizenden pagodes wil meemaken, kan dat vandaag bij zonsopgang. Bij de zachte landing krijg je een glas champagne. Bij boeking te reserveren. (300,- pp).

 

Overnachting in een mooi, karaktervol hotel met zwembad in Bagan. (B)

 

 

DAG 08 BAGAN  Fietstocht 

 

Vandaag fiets je doorheen de schitterende omgeving van Bagan. De tempels bevinden zich in een regio van 42km2. Je fiets naar Taung Bi en de oude houten kloosters en bezoekt de Ananda tempel met zijn fijne architectuur. Het beste bewaarde bouwwerk van Bagan.

 

In de late namiddag fiets je tussen de oude pagodes en klim je naar het terras van Myauk Guni om te genieten van het weidse uitzicht over de historische vlakten en van de magische schoonheid van de zonsondergang.

 

Overnachting in een mooi karaktervol hotel met zwembad in Bagan. (B)

 

DAG 09 BAGAN - Mount POPA 

 

Na het ontbijt rijd je naar de vulkanische berg Popa. Onderweg kan je zien hoe palmsuiker en palmalcohol worden gemaakt. Als je nieuwsgierig bent kan je zeker eens proeven. Op Popa ga je naar het pittoreske Popa Taungkalat-klooster en het historische heiligdom met verschillende ‘geesten’. Het is de heiligste berg van Myanmar en een belangrijk pelgrimsoord  voor de Birmezen. Liefhebbers kunnen blootvoets de 800 trappen beklimmen.

 

Je verblijft er in een bungalow met mooie uitzichten op Mount Popa. (B)

 

 

DAG 10 POPA - KALAW 

 

Genieten van een stralende zonsopgang en na het ontbijt reis je vandaag doorheen een prachtig landschap naar Kalaw. Verschillende stops kunnen naar believen worden ingelast om de panoramische vergezichten fotografisch vast te leggen.

Aangekomen in het bergstadje Kalaw kan je een wandeling maken om de omgeving rustig te verkennen.

 

Je verblijft er op een gezellig plekje in de bergen, Kalaw. (B)

 

 

 

DAG 11 KALAW Trekking - bergstammen - Klooster 

 

Een 4 à 5 uur durende wandeling langs pittoreske Paoh-dorpjes staat vandaag op het programma. Je wordt naar het vertrekpunt van de tocht gebracht. Je ontmoet er de gastvrije bergstammen en het is een ideaal moment om de bedrijvigheid van de lokale bevolking van dichtbij te zien. De lunch wordt je aangeboden. Het laatste stukje van de wandeling stijg je naar het klooster. Het is een unieke plek om te beleven en om de nacht door te brengen. 

 

Avondmaal en overnachting en in het klooster met eenvoudig comfort. (B,L,D)

 

DAG 10 Trekking NAAR INLE  

 

Door de geur van wierook en boterkaarsjes word je gewekt. Na een sfeervol ontbijt gaat de wandeltocht verder naar beneden richting het Inle-meer. Aan de prachtige Indein archeologische site met zijn verlaten pagodes waan je je in een film van Indiana Jones. Je ziet er de schitterend versierde altaren die naar hier zijn gebracht door de Shan-vorsten. 

 

Overnachting in een hotel aan de rivier, Inle. (B)

 

DAG 11 INLE  Meer - boottocht

 

Je bezoekt de lokale markt waar verschillende bergvolkeren bij elkaar komen en een atelier waar ze vezels maken uit lotusstengels. 

Daarna vaar je weg van de meest bezochte plaatsen. Je ontdekt er de unieke vistechniek van de Intha’s en kan zien hoe speciaal de vissers roeien. Langs de drijvende mooie tuinen en langs dorpen op palen vaar je terug. De ondergaande zon maakt het tafereel compleet.

 

Overnachting in een hotel aan de rivier, Inle. (B)

 

 

DAG 12 INLE - binnenlandse vlucht - internationale vlucht BANGKOK

 

In de ochtend geniet je nog even van de idyllische omgeving aan het meer.

Je vertrekt straks naar de vlieghaven van Heho voor de binnenlandse vlucht naar Mandalay.

 

In Mandalay neem je het vliegtuig naar Bangkok, Thailand. Je wordt hartelijk ontvangen op de luchthaven. Je rijdt meteen door naar het kleinschalig hotel, in het centrum van de metropool Bangkok. 

 

Overnachting  in een sfeervol hotel in Bangkok. (B)

 

 

DAG 13 BANGKOK - fietstocht - boottocht

Een team van ervaren gidsen laat de grote verscheidenheid zien van Bangkok per fiets. De tocht van 5 uur en ongeveer 20km gaat via de smalle steegjes van Chinatown, over marktjes en langs paden waar je volop het echte lokale leven kunt opsnuiven. 

Even uitblazen op een ‘James Bond’ boot voor een tochtje door de oude stadskanalen waarna de fietstocht wordt verdergezet op smalle verhoogde paadjes naast de kanalen in het groene gedeelte van Bangkok. Er wordt tijdens de trip genoeg tijd genomen voor een pauze, een woordje uitleg, het proeven van een heerlijk stukje fruit (lichte lunch is inbegrepen) 

Verder bezoek je vandaag Wat Po, de oudste Boeddhistische tempel van Bangkok. Het was de eerste open universiteit voor Thaise traditionele massage en is vooral bekend voor zijn reusachtige liggende Boeddha van 47m lang. 

In de avond worden we naar een spectaculaire ‘rooftop’ restaurant gebracht. 

Overnachting  in een sfeervol hotel in Bangkok. (B)

 

 

DAG 14 BANGKOK - Strand - Snorkelen - Eiland KOH SAMET

 

In de voormiddag word je naar je volgende bestemming gebracht. Na een kleine vier uur komen we aan op het eiland Koh Samet.

 

Op dit kleine tropische bounty paradijsje, een beschermd natuurgebied,  zijn er naast  genieten van het strand verschillende ontspanningsmogelijkheden.

 

Het water rondom het eiland is vrij ondiep en zeer helder. Het is een waar paradijs om te snorkelen. Naast kleurrijke visjes kan je er zeesterren en roggen aantreffen.

 

Tegen de avond genieten we van een cocktail in de hand met een schitterend zeezicht bij zonsondergang…. 

 

Wat verder op het strand zijn er heerlijke restaurantjes. De visvangst van de dag bepaalt het menu.

 

 

Overnachting op het strand in een bungalow.(B)

 

 

 

 

DAG 15 Strand - kano - zwemmen - Eiland KOH SAMET

 

Tussen het zwemmen en snorkelen door kan je uiteraard mooie wandelingen maken langs het strand, of een hangmat uitzoeken om even te ‘niksen’. Voor wie het actiever mag, kan een kano nemen om langs de kustlijn te peddelen of kan een waterscooter huren.

 

Aan het strand blikken we terug op een onvergetelijke reis. Het is alvast de perfecte plaats om dit avontuur af te sluiten met een strandfeestje rond het kampvuur.

 

Overnachting op het strand in een bungalow.(B)

 

 

DAG 16 Strand - Bangkok - naar vlieghaven

 

Deze voormiddag kan je nog languit genieten van het strand en de omgeving van je bungalow.

Tegen de middag vertrek je naar de vlieghaven  voor de internationale vlucht naar Brussel.

                                                                                                               Einde van een unieke beleving!

  

Prijs

 

2360,- euro per persoon 

(op basis van 4 personen, in 2 tweepersoonskamers) 

 

 

Inbegrepen

 

- Binnenlandse vlucht Heho - Yangon

- Alle accommodatie in een mix van zorgvuldig gekozen verblijfplaatsen.  

- Alle privétransport met chauffeur volgens programma

- Engelstalige lokale gids volgens programma

- Cruise Mandalay - Bagan

- Maaltijden vermeld in het programma.  Alle ontbijten, 3 lunches, 1 diner

  De maaltijden zijn aangeduid in programma met Breakfast, Lunch, Diner (B,L,D)

- Toegangsgelden volgens programma

- Boottochten vermeld in het programma 

- Paardrijdkoets vermeld in het programma

- Fietsen (of E -scooter ) 

Niet inbegrepen

 

- Intercontinentale vluchten en luchthaventaksen.

- Overige maaltijden (aangeduid in programma met B, L, D)

- Ballonvaart in Bagan (300,-USD pp)

- Niet vermelde excursies en diensten

- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien

- Visum voor Myanmar (50,-USD)

- Annulerings- en/of bijstandspolis

Dit programma is een voorbeeldreis ter inspiratie. We passen het programma geheel aan volgens jullie wensen, ideeën en budget.

bridge.jpg
212. Goktaik viaduct.jpg
Burma_Myanmar001.jpg
681. Kalaw - Trekking dag 1.jpg
vissers1.jpg
ff0158c2594917cd6a9c4e297e8a8d7c_XL.jpg
bottom of page