top of page

Tussen Hemel en Aarde

          13 DAGEN PRIVEREIS NEPAL

Dag 1 Aankomst (D)

 

Aankomst in Kathmandu. Na het vervullen van de douaneformaliteiten word je verwelkomd door de lokale partner. Transfer naar het sfeervolle hotel in de wijk Thamel. Afhankelijk van het aankomstuur is er tijd voor een wandeling ter kennismaking met de stad. 

’s Avonds is er een briefing en een welkomsetentje met de lokale medewerkers.

 

Overnachting in een stijlvolle oase van rust in het centrum van Kathmandu.

 

 

 

 

 

 

Dag 2 Kathmandu - Pashupatinath – Bodnath (B)

 

Samen met je gids breng je een bezoek aan de stad Kathmandu. Je start met het grote hindoetempelcomplex van Pashupatinath, waar dagelijks crematies plaatsvinden. Nadien ga je naar Bodnath, een van de grootste boeddhistische stupa’s ter wereld. Je waant je er in Tibet. Je snuift er de sfeer op in de tempels, kloosters en kleurrijke winkeltjes rond de tempel. Je eindigt op het imposante Durbar Square, het centrale plein van Kathmandu, met talloze tempels, het huis van de Kumari en het oude koninklijke paleis. 

 

Overnachting in een stijlvolle oase van rust in het centrum van Kathmandu.

Dag 3 Katmandu – vlucht naar Pokhara (B)

 

Je maakt een prachtige vlucht langs de Himalaya naar Pokhara aan het uitgestrekte Fewa-meer. Van hieruit heb je zicht op de achtduizenders van het Annapurna-massief. Op een paar kilometer van het luchthaventje ligt je hotel, waar je kan verpauzen aan het zwembad. Als de voorbereidingen zijn getroffen voor de trektocht kan je nog even met de roeiboot het meer op naar een klein hindoetempeltje.

 

Overnachting in een sfeervol hotel nabij het meer. Het uitzicht op de Himalaya-keten vanaf het terras is indrukwekkend.

 

Dag 4 Pokhara – Trekking – Dhampus – Tolka (B)

 

Via Phedi word je naar Dhampus gebracht. Vanuit dit dorp, dat op een heuvelrug ligt, heb je een wijds panorama op de Annapurna. Hier start je de trektocht van vandaag: ongeveer 4 uur wandelen aan de zogenaamde ‘foothills’ van de Annapurna. Via Pothana wandel je langs kleine dorpjes en mooie naaldbossen tot Tolka. Onderweg overwin je een eerste pas van 2150m hoogte, nabij Deorali. Dan volgt een mooie afdaling tot je uiteindelijk in Tolka aankomt. De gastvrije eigenaars van de gezellige lodge heten je welkom in de Himalaya.

 

Overnachting in een lodge in Tolka. 

 

Dag 5 Tolka – trekking – Ghandruk (B)

 

Na het ontbijt wandel je in een uurtje langs de bergflanken tot in Landruk. Aan de overkant van de vallei zie je Ghandruk al liggen, het eindpunt van de dag. Eerst volgt er nog een afdaling tussen de terrasvelden naar de Modi Khola-rivier. Via een stevige en veilige hangbrug steek je de rivier over om dan de klim aan te vatten naar Ghandruk. Onderweg pik je een terrasje mee in een lokaal theehuis. Na 4 uur wandelen kom je aan op je bestemming. Ghandruk is een van de grootste dorpen in het Annapurna-gebied en strekt zich uit over een bergflank. Je bezoekt er een kleine gompa, een Boeddhistische tempel.  

 

Overnachting in een lodge in het prachtig gelegen Chandruk.

Dag 6 Chandruk – Nayapul – Pokhara (B)

 

De laatste wandeldag gaat vanuit Ghandruk naar Nayapul. Je loopt door kleine dorpjes boven de Modi Khola-rivier en arriveert tegen de lunch in Nayapul. Via de brug kom je op de weg, waar je chauffeur je opwacht om je naar Pokhara te brengen. In Pokhara verblijf je in een kleinschalig en luxueus ecohotel, rustig gelegen in een kleine landelijke vallei buiten het centrum van Pokhara. Uitzicht over de rijstvelden en de met sneeuw bedekte bergen.

 

Overnachting in een kleinschalig en luxueus ecohotel nabij Pokhara.

 

 

Dag 7 Pokhara – relaxen en parapente (B)

 

Je kunt volop genieten van dit plaatselijk paradijsje. Er is tijd om te relaxen aan het zwembad of op het terras van je villa. 

Wie het actiever wil, kan de authentieke dorpjes in de buurt verkennen. Wie helemaal uit de bol wil gaan en ‘a once in je lifetime experience’ wil meepikken, kan vanuit Sarangkot een tandemvlucht per parapente maken voor weergaloze zichten op de Himalaya.

 

Overnachting in een kleinschalig en luxueus ecohotel nabij Pokhara.

 

 

 

Dag 8 Rafting op de Seti-rivier (B, L, D)

 

Na het heerlijke ontbijt word je naar de Seti-rivier gebracht. In Danauli liggen de rafts al te wachten voor een spetterende tocht over de Seti-rivier. Na een professionele uitleg ben je klaar om de stroomversnellingen te trotseren. Afhankelijk van het seizoen raft je zo’n 3 uur door een indrukwekkend decor. De rafting is toegankelijk voor iedereen die houdt van wat opwinding. Voor kinderen raden we de minimumleeftijd aan van 10 jaar. Je overnacht in een tweepersoonstent. De tenten zijn volledig uitgerust met bedden, beddengoed en een eigen badkamer met warme douche en toilet. Kortom, comfortabel kamperen in stijl.

Overnachting op een unieke locatie in tenten op de rivieroever. 

 

 

Dag 9 Rafting – Jungle van Chitwan National Park (B, L, D)

 

’s Ochtends vaar je verder de Seti-rivier af. De omgeving spreekt tot de verbeelding, woorden schieten hier tekort. 

 

In Gai Ghat brengt de chauffeur je naar Chitwan National Park, op de  laagvlakte van de Terai. Hier beleef je de jungle: dichte wouden, meanderende rivieren, olifantengras en uitgestrekte graslanden. Voor de zonsondergang maak je een eerste exploratie in het park. 

 

Je verblijft er in een sfeervolle lodge, rustig gelegen aan de rand van het park en afgezonderd van andere bezoekers. In een oase van rust ontdek je de olifanten die aan de overkant van de rivier naar bladeren zoeken. Overnachting in een sfeervolle lodge.

 

 

 

Dag 10 Jungle in Chitwan National Park (B,L,D)

 

Per prauw ga je op zoek naar krokodillen, te voet of per olifant speur je naar neushoorns. Wie zin heeft, kan mee de rivier in om de olifanten te wassen. In het Elephant Breeding Center leer je de commando’s die van pas komen tijdens het badritueel. In de nabijheid van de lodge zijn er ook enkele typische traditionele dorpen. Je ontmoet er de Tharu-bevolking en maak er kennis met hun lokale gewoonten.

 

Overnachting in een sfeervolle lodge.

 

 

Dag 11 Chitwan National Park – vlucht naar Kathmandu – Kathmandu (B)

 

Na een rustig ontbijt maak je een ochtendwandeling langs de rivier en neem je afscheid van dit prachtige stukje natuur. 

Je vliegt in een halfuurtje terug naar Kathmandu. Zo vermijd je de lange en stoffige rit, en heb je in de namiddag nog tijd om wat te snuisteren in de winkeltjes van het kleurrijke Thamel.

 

Overnachting in een stijlvolle oase van rust in het centrum van Kathmandu.

 

 

Dag 12  Bhaktapur – Kathmandu (B)

 

Bhaktapur is een verkeersvrije middeleeuwse stad die zich uitstekend leent tot slenteren langs de vele tempels en over tempelpleinen. Het is ook de  stad van pottenbakkers, die je op een van de pleinen volop aan het werk kan zien, een fotogeniek schouwspel.Tegen de avond zoek je een gezellig restaurant om te klinken op deze onvergetelijke reis.

 

Overnachting in een stijlvolle oase van rust in het centrum van Kathmandu.

 

Dag 13 Terugreis (B)

 

Afhankelijk van de vluchturen is er nog wat tijd om rond te kuieren in het oude stadsgedeelte.

De chauffeur brengt je op afgesproken tijdstip naar de luchthaven voor je vlucht naar Brussel.

 

                                                                                            Einde van een unieke beleving! 

 

Prijs

 

2210,- euro per persoon

(op basis van 4 personen) 

Inbegrepen

 

*  2 binnenlandse vluchten: Kathmandu – Pokhara en Chitwan – Kathmandu

*  Zorgvuldig gekozen overnachtingsplaatsen. Karaktervolle hotels, kleinschalig ecohotel, gezellige en mooi gelegen lodges, comfortabele      tenten aan de rivier. 

*  Maaltijden aangeduid met B, L, D   Alle ontbijten, welkomstetentje bij aankomst, volpension in Chitwan, volpension tijdens de rafting.

* Alle privétransport zoals in programma

* Gidsen en begeleiding zoals in programma 

* Bagage wordt gedragen door ‘sherpa’ tijdens de trektocht

* Begeleiding en materiaal tijdens de rafting

* Trekking ‘permit’ en National Park ‘fee’

* Toegangsgelden en activiteiten in  Chitwan National Park.

 

Niet inbegrepen

 

* Overige maaltijden ( 15,- euro tot 25,- euro pp/dag)

* Parapente duosprong in Sarangkot. ( 75 USD pp)

* Toegangsgelden culturele bezoeken (ongeveer 35,- euro)

* Fooien en dranken

* Intercontinentale vluchten

* Visum (40,- euro pp)

Dit programma is een voorbeeldreis ter inspiratie. We passen het programma geheel aan volgens jullie wensen, ideeën en budget.

pashupatinath.jpg
bp13.jpg
106927-Nepal-Himalayas-Ghandruk-mountains.jpg
parapente.JPG
shutterstock_138981749.jpg
Bhaktapurday.jpg
bottom of page