top of page

         Duizend Pagodes

   15-DAAGSE PRIVE RONDREIS MYANMAR

DAG 01 MANDALAY - INWA 

 

Bij aankomst in Mandalay, word je verwelkomd door een Engelssprekende gids. Transfer naar Mandalay-stad. In je hotel wacht er je een welkomstdrankje.

Met de wagen en met de veerboot bereik je het eiland Ava (Inwa). Deze voormalige hoofdstad uit 1364 heeft enkele monumenten nagelaten, zoals de scheve toren van Inwa. Je kan er een tourtje maken met paard en kar, een al jarenlange traditie.

 

Overnachting in een stijlvol hotel, centraal gelegen in Mandalay.

 

 

DAG 02  MANDALAY - U Bein brug - pagodes

 

Vandaag snuif je verder de Birmaanse sfeer op en bezoek je terug de U Bein brug, deze keer in de ochtend. Bij de Mahamuni-pagode, een van de beroemde pagodes in Myanmar, bezichtig je het indrukwekkende Boeddhabeeld, dat volledig bedekt is met bladgoud. Iedere man kan gouden blaadjes aan brengen op het Boeddhabeeld... Daarna ga je naar Mahar Gnadar Monastery die dagelijks bezocht wordt door vele monniken, en rijd je door naar Paleik, de slangenpagode.

In de late namiddag bezoek je het Shwenandaw-klooster, ook gekend als het Gouden Paleis-klooster, met zijn mooie houtsnijwerk uit de 19de eeuw. In de Kuthodaw-pagode, op de honderden spierwitte pagodes, staan marmeren tabletten met de lessen van Boeddha opgesteld; ‘s werelds grootste ‘boek’. 

 

Je rondt de dag af met een wandeling op de grootste teakhouten brug ter wereld, de 1,2 kilometer lange U Bein-brug over het Taungthaman-meer. De drukke passage op de brug is mooi om te zien. 

 

Overnachting in een stijlvol hotel, centraal gelegen in Mandalay. (B)

 

 

 

 

 

DAG 03 MANDALAY - cruise - BAGAN 

 

In de ochtend ga je aan boord van je boot en cruise je richting Bagan. Op de Irrawaddy-rivier geniet je van het uitzicht over de dorpjes aan de rivier. Er is tijd om te relaxen en te genieten van de vredevolle taferelen en serene sfeer. Je luncht aan boord.  Bij aankomst in Bagan zie je al van ver de 2300 tempels schitteren. Deze immens grote, historische vlakte ligt bezaaid met tempels. Ongetwijfeld is het één van de mooiste sites van Azië.

 

Overnachting in een kleinschalig en karaktervol verblijf in Bagan. (B,L)

 

 

DAG 04 BAGAN - ballonvaart - markt - lokale bevolking

 

Na het ontbijt ga je naar de lokale markt. Daarna word je naar Oh Htein Khone gebracht om op de top een mooi zicht te hebben over de 2000 pagodes. Na de Dhamayangyi tempel neem je een verpozing aan het zwembad van je hotel en kan je in de namiddag naar het Myinkabar-dorp. Je leert er de lokale bevolking van dichtbij kennen. 

 

Optie: Als je de ongelooflijke ervaring van een ballonvaart over de duizenden pagodes wil meemaken, kan dat vandaag bij zonsopgang. Bij boeking te reserveren. (300,-USD pp).

 

Overnachting in een kleinschalig en karaktervol verblijf in Bagan. (B)

 

DAG 05 BAGAN - sprookjesachtige site - bellybus - sunset

 

De gouden periode van Bagan was in de 11de en 12de eeuw. Daarna begonnen de Birmezen de regio te mijden omdat er geesten zouden dwalen. Het goud, marmer en de talrijke edelstenen zijn verdwenen, maar het is een plaats die ongelooflijk tot de verbeelding spreekt. 

 

Vandaag bezoek je uitgebreid deze sprookjesachtige site. In de late namiddag kan je een originele ‘bellybus’  nemen om verder tussen de oude tempels te rijden. Om af te ronden beklim je één van de hogere pagodes zodat je, zo ver je kan kijken, tempels ziet oprijzen uit het landschap. 

 

Overnachting in een kleinschalig en karaktervol verblijf in Bagan. (B)

 

 

DAG 06 BAGAN - fietstocht - houten kloosters en tempels - boottochtje

 

Vandaag neem je de scooter of fiets je doorheen de schitterende omgeving van Bagan. De tempels bevinden zich in een regio van 42km2. Je fiets naar Taung Bi en de oude houten kloosters en bezoekt de Ananda tempel met zijn fijne architectuur. Het beste bewaarde bouwwerk van Bagan. In de late namiddag maak je een boottochtje om van de magische schoonheid van de zonsondergang te genieten. Op een verlaten zandbank wordt jullie een aperitief aangeboden door Valies-Uniek.

 

Overnachting in een kleinschalig en karaktervol verblijf in Bagan. (B)

 

 

DAG 07 BAGAN - historisch heiligdom - MOUNT POPA 

 

Na het ontbijt rijd je naar de berg Popa. Onderweg kan je zien hoe palmsuiker en palmalcohol worden gemaakt. Als je nieuwsgierig bent kan je zeker eens proeven. Op Popa ga je naar het pittoreske Popa Taungkalat-klooster en het historische heiligdom met verschillende ‘geesten’. Het is de heiligste berg van Myanmar en een belangrijk pelgrimsoord  voor de Birmezen. Als je wil kan je blootvoets de 800 trappen beklimmen.

 

Je verblijft er in een waar pareltje met fantastische uitzichten in een idyllische omgeving. (B)

 

 

DAG 08 POPA -  KALAW 

 

Genieten van een stralende zonsopgang en na het ontbijt reis je vandaag doorheen een prachtig landschap naar Kalaw. (circa 5 uur) Verschillende stops kunnen naar believen worden ingelast om de panoramische vergezichten fotografisch vast te leggen. 

Aangekomen in het bergstadje Kalaw kan je een wandeling maken om de omgeving rustig te verkennen.

 

Je verblijft er in een charmante koloniale villa. (B) 

DAG 09 KALAW - wandeling - bergstammen - overnachting in klooster

 

Je wordt in circa 2 uur naar het vertrekpunt van de tocht gebracht. Een circa 3 à 4 uur durende wandeling langs pittoreske Paoh-dorpjes staat vandaag op het programma. Je ontmoet er de gastvrije bergstammen en het is een ideaal moment om de bedrijvigheid van de lokale bevolking van dichtbij te zien en te fotograferen. De lunch wordt je aangeboden. 

 

Het laatste stukje van de wandeling stijg je naar het klooster. Het is een unieke plek om te beleven en om de nacht door te brengen. 

 

Avondmaal en overnachting in het klooster met basis comfort. (B,L,D)

(een ‘porter’ is mogelijk om mee te helpen met dragen van kleine rugzak, water, fotomateriaal, etc..)

 

 

DAG 10 wandeling naar INLE meer - verlaten pagodes - Padaung langnek vrouwen

 

Door de geur van wierook en boterkaarsjes word je gewekt. Na een sfeervol ontbijt gaat de wandeltocht verder naar beneden richting het Inle-meer, via ‘Indien’ dorp, waar het Paohs volk leeft. Na ongeveer 4 uur (over vroeger indien gewenst) en een eenvoudige lunch, word je opgepikt en neem je het laatste stuk de wagen.

 

Aan de prachtige Indein archeologische site met zijn verlaten pagodes waan je je in een film van Indiana Jones. Je ziet er de schitterend versierde altaren die naar hier zijn gebracht door de Shan-vorsten. Je gaat daarna verder naar het weef atelier van de Padaung langnek vrouwen. ’s Avonds kun je je verfrissen in je prachtig gelegen resort op palen boven het water.

 

Overnachting op een schitterende locatie naast het Inle meer. (B) (1ste rij villa)

 

 

DAG 11 INLE  MEER - drijvende tuinen - lokale sigaren - boottocht - markt - vissers

 

Deze ochtend bezoek je de lokale markt waar verschillende bergvolkeren bij elkaar komen. Je bezoekt een atelier waar ze vezels maken uit lotusstengels. Daarna vaar je weg van de meest bezochte plaatsen. Je ontdekt er de vistechniek van de Intha’s en kan zien hoe speciaal de vissers roeien. Langs de drijvende tuinen en langs dorpen op palen vaar je terug.

Daarna bezoek je een atelier, waar er sigaren worden gemaakt.

 

Overnachting op een schitterende locatie naast het Inle meer. (B) (1ste rij villa)

 

 

 

 

DAG 12 INLE meer en omgeving - tuktuk - lunch op een mangoplantage

 

Vandaag staat er een rustig dagje gepland om te genieten van de idyllische omgeving aan het meer. Als je wil kan je nog een bezoek brengen aan de Phaungdaw Ou-pagode en aan het houten Nga Phe Kyaung - klooster midden in het meer. Hierna word je met de tuk-tuk naar een mangoplantage gereden met prachtige uitzichten over het meer. Een bijzondere plek waar je persoonlijke kok een lekkere lunch voor je klaar maakt. Wie wil kan zijn eigen mango boom planten. Op gewenst tijdstip varen jullie terug naar jullie hotel.

 

Overnachting op een schitterende locatie naast het Inle meer. (B,L) (1ste rij villa)

 

 

DAG 13 INLE - binnenlandse vlucht - koloniale stad YANGON

 

Indien de tijd het toelaat stop je even aan het Shwe Yan Pay klooster met ovale ramen en aan een atelier waar men papieren parasols maakt, alvorens naar de vlieghaven van Heho te gaan voor de binnenlandse vlucht naar Yangoon.

 

Al gauw ben je in deze koloniale stad. Je maakt er een wandeling tussen de prachtige gebouwen.  Yangon is één van de steden uit Azië met het meest intact gebleven koloniale huizen. Je verblijft er in een voormalige staalfabriek in een koloniaal boetiek hotel. 

 

Overnachting in een elegant 5* boetiek hotel in Yangon met een centrale ligging. (B)

 

 

DAG 14 YANGON - gouden tempel - China town 

 

Aan de Shwe Dagon pagode heb je adembenemend zicht . Deze pagode wordt druk bezocht door vele Boeddhisten en is één van de meest indrukwekkendste tempelcomplexen van Azië. Door Kipling werd deze majestueuze tempel ‘the golden mystery’ genoemd. De pagode draagt 600000 kg goud en is daarmee één van de grootste goudreserves ter wereld. Bij deze serene en alles overtreffende pagode kan je olielampjes offeren. Een magisch moment. Naast het bezoeken van de China town en het Mahabandoola park, is er in de stad de kans om nog wat te shoppen op de Bogyoke markt. 

 

In het centrum kan je een gezellig café opzoeken om terug te blikken op deze onvergetelijke reis in Myanmar!

 

Overnachting in een elegant 5* boetiek hotel in Yangon met een centrale ligging. (B)

 

 

DAG 15 YANGON  - Vlucht 

 

Afhankelijk van de vluchturen is er nog tijd om te genieten van het hotel.

 

Op afgesproken tijdstip word je naar de vlieghaven gebracht voor de internationale vlucht naar België. 

 

                         

                                                                           Einde van een unieke beleving!

  

Prijs

 

2520,- euro per persoon 

(op basis van 4 personen, in 2 tweepersoonskamers) 

 

 

Inbegrepen

 

- Binnenlandse vlucht Heho - Yangon

- Alle accommodatie in een mix van zorgvuldig gekozen verblijfplaatsen.  

- Alle privétransport met chauffeur volgens programma

- Engelstalige lokale gids volgens programma

- Cruise Mandalay - Bagan

- Maaltijden vermeld in het programma.  Alle ontbijten, 4 lunches, 1 diner

  De maaltijden zijn aangeduid in programma met Breakfast, Lunch, Diner (B,L,D)

- Toegangsgelden volgens programma

- Boottochten vermeld in het programma 

- Paardrijdkoets vermeld in het programma

- Bellybus dag 5

- Fietsen (of E -scooter ) dag 6 

- Aperitief Valies-Uniek dag 6

- Drager kleine bagage tijdens wandeling dag 9 en 10

 

Niet inbegrepen

 

- Intercontinentale vluchten en luchthaventaksen.

- Overige maaltijden (aangeduid in programma met B, L, D)

- Ballonvaart in Bagan (300,-USD pp)

- Niet vermelde excursies en diensten

- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien

- Visum voor Myanmar (50,-USD)

- Annulerings- en/of bijstandspolis

Dit programma is een voorbeeldreis ter inspiratie. We passen het programma geheel aan volgens jullie wensen, ideeën en budget.

shutterstock_70631254.jpg
442. Bagan.jpg
689. Kalaw - Trekking dag 1.jpg
shutterstock_385429429.jpg
Shwedagon-Pagoda.jpg
bottom of page