top of page

    Samoerai & Shogun

          12 DAGEN PRIVEREIS JAPAN

Dag 1 Aankomst in Japan - Keizerlijke hoofdstad Kyoto 

 

Je wordt hartelijk ontvangen op de luchthaven en gaat meteen door richting je hotel. Kyoto was een keizerlijke hoofdstad en kent een lange en rijke geschiedenis. Je kan er vele tempels, heiligdommen en andere cultuurhistorische bouwwerken bewonderen.

 

In de avond kan je in de sfeervolle straatjes uit verschillende restaurants kiezen. Variërend van goedkope ‘fastfood’ tot prijzige traditionele plaatsen met ‘Kyoto Cuisine’. 

 

Overnachting in Kyoto. 

 

 

 

 

Dag 2 Kyoto - Tempels en rotstuinen - Shogun kasteel 

 

Samen met de gids ga je traditioneel Kyoto verkennen. Je bezoekt er de Ryoanji-tempel.  De tempel is gelegen in een groot park en is bekend omwille van zijn rotstuin. Een andere belangrijke tempel is de Kinkakuji, het Gouden Paviljoen. De bovenste verdiepingen van deze Zen-tempel zijn volledig bedekt met bladgoud. 

 

Daarna ga je naar het prachtige kasteel van shogun Tokugawa Ieyasu, één van de best bewaard gebleven kastelen in Japan. 

Onderweg stop je aan Fushimi Inari Shrine. Dit heiligdom is gewijd aan Inari, de god van de rijst, en is bekend om de duizenden torii-poortjes die je langs de wandeling naar de top tegenkomt.

 

 

 

In Gion loop je door de charmante straatjes. Je ziet hier nog vele traditionele houten koophuizen. Je wordt er welkom geheten door verschillende geisha…

 

Overnachting in Kyoto. (B)

 

Dag 3 Kyoto - Zentempel aan de bergen - Bamboebos - Thee ceremonie 

 

Na het ontbijt ga je verder de stad verkennen. Alles is makkelijk te voet of met de metro bereikbaar.

Van het Zilveren Paviljoen wandel je verder langs het filosofenpad waar vele restaurants, cafés, winkeltjes en enkele kleine tempels zijn. De wandeling eindigt bij de Nanzenji, één van de belangrijkste Zen-tempels van Japan. Deze tempel is mooi gelegen aan de voet van de Higashiyama-bergen. Je ziet er ook de Eikando tempel, omringd met prachtige herfsttaferelen.

Arashiyama is een bijzonder deel van Kyoto met een houten brug, verschillende tempels, tuinen en een mooi bamboebos waar je ontspannen kan rondwandelen. In de namiddag ben je uitgenodigd in een zen Boeddhistische tempel om er een theeceremonie mee te maken. In de avond kan je er wat rond kuieren en een restaurantje uit kiezen voor deze avond.

 

Overnachting in Kyoto. (B)

 

 

 

 

Dag 4 Kanazawa - Bladgoud - Samuraikasteel  

 

Deze ochtend neem je de trein naar Kanazawa. De stad heeft een rijk cultureel verleden en heeft vele kunst en ambachten in ere gehouden zoals producten met bladgoud. De samuraiwijk ligt aan de voet van het vroegere kasteel en de drie geishawijken met diverse traditionele huizen zijn mooi bewaard gebleven. Je kan er wandelen langs smalle straatjes en ziet er misschien wel de mooiste landschapstuin van Japan.

 

Overnachting in Kanazawa. (B) 

 

Dag 5 Kanazawa - ninja tempel - Japanse keuken 

 

Na het ontbijt en een rustige ochtend ga je naar de tempel Myoryu-ji, ook wel bekend als de ninjatempel. Om te lunchen kan je naar de Omicho markt, bekend om zijn overheerlijke Japanse keuken. The Old town van Higashi Chaya District verken je verder op eigen houtje waar je de traditionele Japanse sferen over je heen laat komen. 

Overnachting in Kanazawa.(B)

 

Dag 6 Shirakawago - Traditionele boerderijen 

 

Met de bus reis je van Kanazawa naar Shirakawago. Dit dorp staat op de Unesco werelderfgoed lijst en is bekend om zijn traditionele boerderijen. Het is een mooie plek om rond te wandelen en je kan er verschillende van deze nog bewoonde Gassho-zukuri huizen bezoeken. 

Je wordt er gastvrij ontvangen voor een lokaal diner in je Japanse herberg.

 

Diner en overnachting op een bijzondere plaats in een minshuku, een traditionele Japanse herberg in een Gassho-zukuri boerderij. (B,D)

 

 

 

Dag 7 wandeling in de Japanse Alpen - Shogunstad Takayama 

 

In de voormiddag maak je een mooie wandeling in de Japanse Alpen nabij Shirakawago. Je verkent de omgeving en aanschouwt er het leven van alle dag. Tegen de middag vertrek je naar Takayama. In het centrum van deze sfeervolle shogun stad zijn nog vele tradionele huizen uit de Edo periode te zien. Je bezoekt er verschillende koopmanshuizen.

 

Overnachting in Takayama.(B)

 

 

Dag 8 Charmant Takayama - markt - sake proeven 

 

De stad Takayama kan je gemakkelijk te voet verkennen.  Je vertrekt aan de Miyagawa markt, langs de rivier tot aan de Takayama Jinya tempel.Onderweg maak je een stop aan een lokale brouwerij om er een sake te proeven. Werelds beste kwaliteit vind je immers hier.

 

Overnachting in Takayama.(B)

 

Dag 9 Takayama - Mt. Hakone - wandeling - Mt Fuji - Ryokan

 

Deze ochtend neem je de trein richting Hakone. Na een mooie rit van een goede 4 uur kom je aan. Hakone is bekend om zijn warmwaterbronnen, wonderlijke landschappen, en uitzichten op de Mt.Fuji. Je kan er uitstekend wandelen en als je wenst de kabelbaan nemen naar de top van Komagatake op Mt. Hakone. Van hieruit heb je prachtige zichten op het Ashinoko meer en de Mt. Fuji. 

In de herfst zie je er kleuren van groen, roodgoud tot geelzilver…

 

Een uitgebreid kaiseki diner staat voor je klaar. Je overnacht in een traditionele ryokan waar je kan genieten van een bad met warmbronwater. (B,D)

 

 

Dag 10 Hakone - Fuji Five Lakes - Verrassende metropool Tokyo - ‘Electric town’

 

Deze ochtend ga je het gebied rond de meren, Fuji Five Lakes gaan verkennen. Een adembenemende omgeving… In de namiddag vertrek je naar de hoofdstad van Japan en de grootste metropool ter wereld Tokyo. De metropool wordt gevormd door verschillende steden. Tokyo heeft niet één centrum maar meerdere. Er zijn een aantal mooie tempels en interessante musea en natuurlijk kan je er uitgebreid shoppen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tokyo is een opwindende, levendige en bruisende stad, waar alles en iedereen met hoge snelheid beweegt. Je ontdekt er de belangrijkste bezienswaardigheden; van historische wijken en oude tempels tot moderne popcultuur en elektronische wonderen. Tegen de avond ga je naar één van de oudste wijken en maak je er kennis met de eigenaardige subculturen in Akihabara, ook wel ‘electric town’ genoemd. Het is het centrum van de Japanse tekenfilms, met vele elektronicawinkels en Japanse stripboekwinkels.

 

Daarna zoek je een restaurantje en zie je een fantastische kant van de stad, met neonlichten die de hemel oplichten, duizenden levendige restaurants en bars, en kleurrijke uitgaanswijken.

Overnachting in Tokyo. (B)

 

 

Dag 11 Eigenzinnige trends in Tokyo - Historisch en modern - Sensoji tempel - Kill Bill

 

Vandaag ga je met de gids Tokyo verkennen. Je start bij de traditionele binnenstad Asakusa met Sensoji, één van de meest bekende tempels in Tokyo. Naast verschillende heiligdommen van Japan vind je in het hart van de stad verschillende popculturen, modes en subculturen die er zich hebben ontwikkeld danzij jonge trendsetters. Je gids neemt je mee naar ‘the places to be’. Samen met hem verken je de plaatsen waar deze culturen tot leven komen en waar de nieuwste trends aansluiten bij de Japanse traditie. Deze metropool biedt het allemaal. 

‘s Avonds is een diner inbegrepen in de foodbar Izakaya Gonpachi, bekend uit de film ‘Kill Bill’. We klinken er op een onvergetelijke kennismaking met Japan, het land van de rijzende zon!

 

Overnachting in Tokyo. (B,D)

 

Dag 12 Tokyo - Sumo worstelaars - Shoppen - vlieghaven

 

Deze ochtend ga je samen met je gids naar de wijk Ryogoku, het gebied van de sumoworstelaars. Je bezoekt er een Sumo school en maakt er uitgebreid kennis met de rikishi.(worstelaars) Je woont een training bij en leert over deze diepgewortelde traditie.

 

Afhankelijk van jullie vluchten is er nog tijd om te winkelen in de luxe winkelstraten. Daarbij kan je er mooie architecturale gebouwen en enkele van de nieuwste technologische innovaties van de stad bewonderen. Op afgesproken tijdstip neem je de trein en sta je in een uurtje in de vlieghaven waar je je vlucht neemt naar Brussel.

 

                                                                                                           Einde van een unieke beleving!

 

Prijs

2420,- per persoon

(op basis van 4 personen, in 2 tweepersoonskamers)

 

Inbegrepen:

 

- Alle logies, op basis van kamer en ontbijt, in een mix van zorgvuldig gekozen 3* hotels, een Japanse herberg Minshuku en een traditionele    Ryokan met  ‘onsen’ warmwaterbad. 

- Maaltijden zoals vermeld in het programma B ontbijt, D Diner. Elke dag ontbijt vanaf dag twee, 3 diners.

- Lokale Engelstalige privégids, volgens programma. Dag 2, 3 ,11 en 12.

- Toegangsgelden samen met de gids, volgens programma.

- Alle transport volgens programma; shuttle bus of openbaar vervoer  met bus of trein.( incl. Hakone Free Pass)

- Thee ceremonie. 

- Bezoek Sumo school. 

- Voor vertrek ontvang je een praktische informatie bundel en draaiboek.

Niet inbegrepen:

 

- Intercontinentale vluchten en luchthaventaksen 

- Overige maaltijden

- Toegangsgelden zonder gids

- Massages en warmwaterbaden

- Eventuele aparte bagagetransporten (Takyubin)

- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien

- Annulerings- en/of bijstandspolis

- Niet vermelde excursies en diensten

Dit programma is een voorbeeldreis ter inspiratie. We passen het programma geheel aan volgens jullie wensen, ideeën en budget.

shutterstock_203959840.jpg
Fushimi_inari_shrine.jpg
7213391570_a5e1e4762c_b.jpg
58aa694811751_58aa68dc207ab_257986910.jpg
shutterstock_531753352.jpg
Kai-Hakone-Ryokan-33.jpg
Yokohama-mountain-Fuji-Tokyo-Japan-e1413887348772.jpg
Akihabara.jpg
bottom of page