top of page

           Magisch Siam

 21-DAAGSE PRIVEREIS & CRUISE THAILAND

Dag 1: Aankomst in Bangkok

Aankomst in Bangkok. Je wordt hartelijk ontvangen op de luchthaven. Je rijdt meteen door naar het hotel, waar je kan uitrusten van de vlucht. Je verblijft in het centrum in van Bangkok in een knap en charmant hotel. Bij aankomst plons je alvast even in het zwembad.

 

Je maakt gebruik van het lokaal transport, oa. een taxiboot om de stad te verkennen en een bezoekje te brengen aan The Grand Palace, het Koninklijk paleis dat dienst deed als koninklijke residentie van de 18de tem de 20ste eeuw.

Verder bezoek je vandaag Wat Po, de oudste Boeddhistische tempel van Bangkok. Het was de eerste open universiteit voor Thaise traditionele massage en is vooral bekend voor zijn reusachtige liggende Boeddha van 47m lang

 

Voor deze eerste avond is jullie tafel gereserveerd en is het ‘sea food’ - diner inbegrepen.

Diner en overnachting  in Bangkok. (B, D)

 

Dag 2: Bangkok – fietstocht 

Een team van ervaren gidsen laat de grote verscheidenheid zien van Bangkok per fiets. De tocht van 5 uur en ongeveer 20km gaat via de smalle steegjes van Chinatown, over marktjes en langs paden waar je volop het echte lokale leven kunt opsnuiven. 

 

Even uitblazen op een ‘James Bond’ boot voor een tochtje door de oude stadskanalen waarna de fietstocht wordt verdergezet op smalle verhoogde paadjes naast de kanalen in het groene gedeelte van Bangkok. Er wordt tijdens de trip genoeg tijd genomen voor een pauze, een woordje uitleg, het proeven van een heerlijk stukje fruit (lichte lunch is inbegrepen) In de vooravond zijn er 3 x ‘VIP seats’ geserveerd in het Lumbini Stadium om naar de Thai Boxing wedstrijden te gaan kijken.

Overnachting in Bangkok. (B,L)

 

Dag 3: Bangkok - Ayutthaya - Bangkok

Ayutthaya is de voormalige hoofdstad van Siam en barst van historische tempels, ruines en Boedhabeelden. Het was meer dan 400 jaar een machtig en rijk koninkrijk. De tempels liggen vrij verspreid en zijn te bereiken per fiets. Je bezoekt er het prachtig tempel complex Wat Chai Wattanaram,  Wat Mahathat met het Boeddhahoofd in de boomwortels en de levendige Wat Yai Chaimongkol met de 7 meter lange liggende Boeddha. Verder kan je even naar het museum en naar het Bang Pa In Palace. Na een culturele en historische dag, keer je voldaan terug naar het bruisend Bangkok.

Overnachting  in Bangkok. (B)

Dag 4: Bangkok 

Na het ontbijt bezoek je Vimanmeck Mansion, een voormalig koninklijk paleis volledig opgetrokken in teak hout. 

Een wandeling in Chinatown Yaowarat, de groothandelmarkt en voedingsmarkt, mag niet ontbreken. Op deze grootste Chiantown ter wereld heerst er een drukte van je welste. Geuren en kleuren nemen je mee.  Om de dag af te ronden is een diner cruise voorzien op The Pearl of Siam. Het zicht op de verlichte tempels en bruggen is spectaculair. Er is lokaal entertainment aan boord.

Overnachting  in Bangkok. (B,D)

Dag 05: Floating Market - Kanchanaburi - River Kwai

Vandaag rijd je naar ‘Damnoen Saduak floating market’, de enige nog operationele drijvende markt in Thailand. Je maakt er een fantastische boottocht tussen de fruit- en groente tuinen op het platteland. Bezoek aan de drijvende markt zelf gebeurt met een paddleboot.

Daarna word je naar Kanchanaburi gebracht. Je bezoekt er “the bridge on the river Kwai”. Het bezoek staat in teken van de gebeurtenissen van de WOII. De wandeling op de brug geeft je een bijzonder gevoel. In het oorlogsmuseum kan je verder de geschiedenis in duiken.

 

Je verblijft er in schitterend gelegen drijvend resort aan de rivier, enkel bereikbaar per boot. De omgeving is een dichtbegroeide jungle. 

 

Overnachting in een drijvende villa.(B) 

Dag 6: Kanchanaburi – Erawan watervallen

Na het ontbijt ga je naar één van de mooiste nationale parken met paradijselijke watervallen en tropisch oerwoud. Perfect om even af te koelen in het heldere water of om een mooie natuurwandeling (circa 2 uur) te maken, die je tot de 7de trap van de waterval brengt.  

Met de trein spoor je over de Thailand-Burma spoorlijn door een schilderachtig landschap tot vlakvoor de houten Thamkrassae viaduct.

Guido en Marc kunnen, als ze zin hebben ter plekke een kayak huren, om de rivier verder te exploreren.

Overnachting in een drijvende villa.(B) 

 

Dag 07: Kanchanaburi - Bangkok - vlucht - Phuket

Je wordt terug naar Bangkok gereden voor de binnenlandse vlucht naar Phuket. In Phuket aangekomen wacht de chauffeur je op om je naar de haven Pantong Bay te brengen. Al van in de verte zie je Starclipper klaar liggen voor jullie 8 daagse cruise!

Het inschepen kan tussen 16h00 en 20h00. Omstreeks 22h00 gaat het anker los.

Overnachting op de Starclipper.

Dag 08: Ko Butang, Thailand 

Overnachting op de Starclipper.

 

Dag 09: Penang – Maleisië

Overnachting op de Starclipper.

Dag 10: Ko Adang, Butang Group, Thailand

Overnachting op de Starclipper.

 

Dag 11: Ko Rok Nok, Thailand

Overnachting op de Starclipper.

Dag 12: Phang Nha Bay, Ko Hong, Thailand

Overnachting op de Starclipper.

Dag 13: Similan Eiland of Ko Miang, Thailand

Overnachting op de Starclipper.

Dag 14: Phuket – Chiang Rai

In de ochtend omstreeks 5h30 komen jullie terug aan in Patong Bay, Phuket.

De ontscheping is voorzien vanaf 8h00.  De chauffeur pikt jullie op en brengt jullie naar de vlieghaven, alwaar jullie de vlucht (12h15) nemen via Bangkok (15h00) naar het uiterste noorden van Thailand, Chiang Rai.

 

In Chiang Rai bezoeken jullie de sfeervolle ‘Night Market’.

 

Jullie overnachten op een toplocatie in een uniek gelegen lodge, tussen de bergvolkeren, Hmong en Lahu. Je hebt er een prachtig zicht op het dal en het is de ideale plek als uitvalsbasis om de regio te ontdekken. Geen grote luxe, maar een onvergetelijke beleving!

 

Diner en overnachting in een lodge. (B, D)

 

Dag 15: Chiang Rai – Gouden Driehoek – Myanmar – Chiang Rai

In het grensgebied tussen Thailand, Laos en Myanmar ligt de beruchte ‘golden triangle’, bekend om de opiumhandel. Het is de adembenemende regio van de Mekong River, kleurrijke bergstammen en in mist gehulde heuvels.

Tijdens jullie ontdekkingstocht ontmoet je er verschillende - fotogenieke- volkeren zoals de Akha, Lisu en Hmong. Je gaat vandaag de grens over naar Myanmar om er een Karen dorp te bezoeken.

 

Diner en overnachting in een lodge. (B, D)

Dag 16: Chiang Rai – Chiang Mai

In de ochtend bezoek je de Paduang stam, beter gekend als ‘The Longnecks’. Het dragen van de ringen is een schoonheidsideaal. Het is ontstaan ter bescherming tegen aanvallen van de tijger. Deze traditie wordt nu vooral in stand gehouden voor het aantrekken van toeristen.

Daarna vertrek je richting Chiang Mai. Onderweg bezoek je de witte tempel, Wat Rongkhun, het levenswerk van kunstenaar Chalermchai. Door zijn ongebruikelijke kleur en vormgeving is dit uitgegroeid tot één van de mooiste en meest sprookjesachtige tempels van Thailand.

 

Doorheen een prachtig landschap rijd je verder. Deze route voert je door een adembenemend berglandschap,
via kleine lokale dorpjes van verschillende etnische bergvolkeren. 

 

Diner en overnachting in een afgelegen lodge in een idyllisch landschap. (B,D)

 

Dag 17: Chiang Mai - olifanten - bamboevlot

Na het ontbijt maak je je klaar voor een mooie wandeling door het mooiste stukje oerwoud van Thailand. (circa 2 uur) Vergezeld van een ervaren gids ontdek je de wonderen der natuur. Onderweg stop je even aan een waterval voor een verfrissende duik. Je maakt er kennis met de lokale bewoners oa. de Lahu en Karen bergstammen. Na de middag sta je oog in oog met de olifant. Je bezoekt deze zachtaardige reuzen in hun natuurlijke habitat, het oerwoud van Chiang Mai. Je kan ze lekker een uurtje verwennen met een uitgebreid bad en een heerlijke maaltijd. Absoluut een onvergetelijke ervaring ! 

 

Aansluitend is er een ontpannend tochtje (45min) op een bamboevlot door het junglelandschap.

Aangekomen in de stad kan je er rondwandelen op de indrukwekkende ‘Night Market’. Een goede plek om wat souveniertjes te kopen.

 

In het hotel kan je je laten welgevallen aan een massage. 

 

Overnachting in een charmant boetiek hotel. (B)

 

Dag 18: Chiang Mai

In de ochtend ga je naar Wat Prathat Doi Suthep. Een van de belangrijkste Boeddhistische monumenten van Thailand en de meest spirituele plaats in Chiang Mai. De gouden stupa huist een relikwie van Boeddha en is gelegen op de berg Suthep. De tempel is 700 jaar oud en is vooral bekend om zijn iconische trap met 2 gigantische Naga slangen als leuning. Je hebt er mooie uitzichten over de stad Chiang Mai.

Nog iets hoger gelegen bezoek je er het bergvolk de Hmong. Afkomstig uit China leven ze nog volgens eigen gebruiken en oude gewoontes.

Voor wie wil, is er vandaag de mogelijkheid om een boeddhistisch meditatieklooster te bezoeken. 

Tegen rond 17h00 word je naar het station gebracht voor de nachttrein richting Bangkok.

Dinerbox en overnachting op de nachtrein naar Bangkok, 1ste class sleepcabins. (B,D)

 

 

Dag 19: Bangkok - Pranburi - Strand

In de ochtend kom je aan in Bangkok en word je naar je volgende bestemming gebracht. Na een paar uur rijden kom je aan het prachtige strand van Pranburi. Je wordt er hartelijk ontvangen. Je verblijft er op een uitzonderlijke locatie aan een rustig en afgelegen strand.

 

Overnachting in een kleinschalig resort met zicht op de oceaan. (B)

 

Dag 20: Pranburi - Strand

Tussen het zwemmen en snorkelen door kan je uiteraard mooie wandelingen maken langs het strand, of een hangmat uitzoeken om even te ‘niksen’. Aan het strand kan je terugblikken op onvergetelijke reis. Het is alvast de perfecte plaats om dit avontuur af te sluiten bij zonsondergang…

 

Overnachting in een kleinschalig resort met zicht op de oceaan. (B)

Dag 21: Pranburi - Strand – Bangkok - vlieghaven

Deze voormiddag kan je nog languit genieten van het strand en het hotel. In de late namiddag vertrek je naar de vlieghaven gebracht voor de internationale vlucht naar Brussel.

 

   

                                                                                           Einde van een unieke beleving!

                                                                                                              

Prijs

 

5490,- euro per persoon 

(Prijs op basis van 4 volwassenen in 2 tweepersoonskamers) 

 

Inbegrepen

 

- Overnachtingen in een mix van karaktervolle hotels en unieke accommodaties.

- Verblijf op basis van kamer en ontbijt.  Alle dagen ontbijt vanaf dag 2, 1 lunch, 6 diners 

  (oa. diner box en dinercruise).  Maaltijden zijn aangeduid met B ontbijt, L lunch, D Diner.

- Starclipper Cruise 

- Binnenlandse vlucht Bangkok - Phuket  

- Binnenlandse vlucht Phuket - Bangkok - Chiang Rai 

- Alle privé transport in minibus met Engelssprekende chauffeur/gids volgens programma.

- Slaaptrein Chiang Mai – Bangkok (1ste class cabin)

- Toegangsgelden volgens programma.

- Alle uitstappen volgens programma.

 

Niet inbegrepen

 

- Intercontinentale vluchten en luchthaven taksen. 

- Overige maaltijden. Richtprijs 5 à 25,- euro per persoon voor een lunch/diner.

- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien.

- Spa behandeling en massages.

- Annulerings-en/of bijstand polis.

Dit programma is een voorbeeldreis ter inspiratie. We passen het programma geheel aan volgens jullie wensen, ideeën en budget.

Paul-Sarawak-980x623.jpg
shutterstock_160162550.jpg
18814019_10154915683443935_5526535931670228780_n.jpg
_DSC1619.jpg
ang-thong-national-marine-park-L.jpg
blue water .jpeg
066002044194003233025003178114005056048196140146.jpg
shutterstock_523426003.jpg
azie expert.jpg
Schaukel-hängen-von-Kokosnuss-Baum-über-beach-Phangan-island-Thailand-iStock-499977613-2.j
bottom of page