top of page

        De lachende monnik

 21 DAGEN PRIVEREIS THAILAND & SINGAPORE

Dag 1: Aankomst in Bangkok

 

Aankomst in Bangkok. Je wordt hartelijk ontvangen op de luchthaven. Je rijdt meteen door naar het hotel, waar je kan uitrusten van de vlucht. Je verblijft in het centrum in van Bangkok in een knap en charmant hotel. Bij aankomst plons je alvast even in het zwembad.

 

Je verkent de stad en brengt een bezoekje aan The Grand Palace, het Koninklijk paleis dat dienst deed als koninklijke residentie van de 18de tem de 20ste eeuw.

Verder bezoek je vandaag Wat Po, de oudste Boeddhistische tempel van Bangkok. Het was de eerste open universiteit voor Thaise traditionele massage en is vooral bekend voor zijn reusachtige liggende Boeddha van 47m lang

 

Welkoms diner en overnachting in een boetiek hotel. (B,D)

 

Dag 2: Bangkok - fietstocht - boottocht

Een team van ervaren gidsen laat de grote verscheidenheid zien van Bangkok per fiets. De tocht van 5 uur en ongeveer 20km gaat via de smalle steegjes van Chinatown, over marktjes en langs paden waar je volop het echte lokale leven kunt opsnuiven. 

Langs een kanaaltje word je een lokale lunch aangeboden. Daarna wordt de fietstocht verdergezet op smalle verhoogde paadjes naast de kanalen in het groene gedeelte van Bangkok. Er wordt tijdens de trip genoeg tijd genomen voor een pauze, een woordje uitleg. Op het einde vaar je terug langs de oude stadskanalen tot voorbij het Koninklijk Paleis…

Overnachting in Bangkok. (B,L)

 

Dag 3: Bangkok - Sky train - China town - Little India - diner cruise

 

De gids pikt jullie op aan het hotel en neemt samen met jullie de ‘Sky train’ doorheen deze metropool. Een wandeling in Chinatown Yaowarat, de groothandelmarkt en voedingsmarkt, mag niet ontbreken. Op deze grootste Chiantown ter wereld heerst er een drukte van je welste. Daarna breng je een bezoek aan Bangkok’s Litlle India. Geuren en kleuren nemen je mee. Om de dag af te ronden is een diner cruise voorzien op de Loy Nava. Het zicht op de verlichte tempels en bruggen is spectaculair. 

Diner en overnachting in Bangkok.(B,D)

 

Dag 4: Bangkok Floating Market - Kanchanaburi - River Kwai - treinrit

 

Vandaag rijd je naar ‘Damnoen Saduak floating market’, de enige nog operationele drijvende markt in Thailand. Je maakt er een fantastische boottocht tussen de fruit- en groente tuinen op het platteland. Bezoek aan de drijvende markt zelf gebeurt met een paddleboot.

Daarna word je naar Kanchanaburi gebracht. Na de lokale lunch bezoek je er “the bridge on the river Kwai”. Het bezoek staat in teken van de gebeurtenissen van de WOII. De wandeling op de brug geeft je een bijzonder gevoel. In het oorlogsmuseum kan je verder de geschiedenis in duiken. Met de trein spoor je over de Thailand-Burma spoorlijn door een schilderachtig landschap tot vlakvoor de houten Thamkrassae viaduct.

 

Je verblijft er in schitterend gelegen drijvend resort aan de rivier, enkel bereikbaar per boot.

De omgeving is een dichtbegroeide jungle. 

 

Diner en overnachting in je drijvende villa.(B,L,D)

Dag 5: Kanchanaburi - grotten - Erawan watervallen

 

In de ochtend maak je een wandeling naar de Lava grotten. Daarna bezoek je in één van de mooiste nationale parken, na de lokale lunch, de paradijselijke watervallen van Erawan. Perfect om even af te koelen in het heldere water of om een mooie natuurwandeling te maken, die je tot de 7de trap van de waterval brengt.

 

Diner en overnachting in je drijvende villa.(B,L,D)

 

 

 

Dag 6: Kanchanaburi - Bangkok - Koh Samui

 

In de ochtend is er nog wat tijd om te genieten van deze tropische jungle omgeving. Wie zin heeft springt nog even in de rivier!

Op afgesproken tijdstip word je naar Bangkok gereden voor de binnenlandse vlucht naar  Koh Samui.  Aangekomen wacht de chauffeur je op en brengt je naar je hotel. 

 

Overnachting in een schitterend resort.(sea view) (B)

 

Dag 7: Koh Samui - olifanten 

 

Vandaag bezoeken jullie een olifantenboerderij. Hier kom je oog in oog te staan met dit imposant dier. Jullie kunnen de dieren voederen, verzorgen of met hen in de modder spelen. Een onvergetelijke ervaring.

 

Na de aangeboden lunch keren jullie terug naar jullie hotel.

 

Overnachting in een schitterend resort.(sea view) (B,L)

 

 

Dag 8 - Dag 9: Koh Samui - snorkelen - kayakking - waterval - regenwoud - jeep - rubberplantage - douchen onder waterval

 

De twee volgende dagen kunnen jullie verschillende activiteiten plannen op het eiland zoals snorkelen, kayakken, zwemmen aan een waterval, de jungle van het eiland binnenrijden met een jeep… Deze activiteiten zijn optioneel, ter plaatse te regelen of bij boeking aan te vragen. 

 

Overnachting in een schitterend resort.(sea view) (B)

 

 

Dag 10: Koh Samui - speedboot - Koh Phangan

 

Vandaag word je op afgesproken tijdstip naar de pier gebracht, alwaar je met een privé speedboot naar Koh Phangan vaart.

De rest van de dag kan je genieten van het zwembad en de prachtige strand omgeving. Tijd voor ontspanning en verwennerij in de spa…

 

Overnachting in een schitterend resort.(sea view) (B) 

 

 

Dag 11 - dag 12 - dag 13 : Koh Phangan -  zwembad - spa - strand  

 

De komende 3 dagen dompel je helemaal onder in de lokale rustige eilanden sfeer. 

 

Hier kan je op je eigen tempo via het hotel een paar uitstappen plannen. Dit kan je terplekke eenvoudig regelen. Of misschien ga je wel eens graag een fietstochtje maken om het eiland verder te ontdekken?

 

Tussen het zwemmen en snorkelen door kan je uiteraard mooie wandelingen maken langs het strand, of een hangmat uitzoeken om even te ‘niksen’. 

 

Overnachting in een schitterend resort.(sea view) (B) 

 

 

 

 

Dag 14:  Koh Phangan - Bangkok - vlieghaven - Singapore

 

Deze voormiddag word je opgepikt en vertrek je met de speedboot richting Koh Samui. Hier neem je het vliegtuig naar Bangkok, alwaar je internationale vlucht naar Singapore. In Singapore word je opgewacht door een medewerker van Valies-Uniek die je naar jullie hotel brengt.

 

Overnachting in een 5* hotel.

 

 

Dag 15:  Singapore - futuristische tuinen - Cable Car

 

Vandaag bezoek je Sands Sky park, dit meesterwerk drift bovenop de 3 torens van Marina Bay. Het uitzicht vanuit deze idyllische tuin in adembenemend. In de Singapore Cable Car geniet je ’s avonds van authentieke smaken en schitterende uitzichten. (diner inclusief)

 

Overnachting in een 5* hotel. (B, D)

 

Dag 16:  Singapore – Universal studio – Butterfly park

 

In de ochtend vertrek je naar de Universal Studio met 24 attracties en shows! (bezoek is zonder gids)

Vanaf 17h kan je terecht in The Butterfly Park. Met de geuren, uitzichten en geluiden van een authentiek tropisch regenwoud, is het een interactieve ervaring die je van begin tot einde zeker in de ban houdt.

 

Overnachting in een 5* hotel. (B)

 

 

Dag 17:  Singapore – Dolphin Discovery – Adventure Cove waterpark

 

In Dolphin Discovery kan je genieten van een persoonlijke ontmoeting met dolfijnen! Bij Adventure Cove Waterpark kan je snelle glijbanen nemen, luieren op een rivier, snorkelen met tropische vissen, en zelfs van heel dichtbij haaien zien! 

 

Overnachting in een 5* hotel. (B)

 

 

Dag 18:  Singapore – vlieghaven

 

Op afgesproken tijdstip word je naar de vlieghaven gebracht voor jullie vlucht naar Europa.

 

 

 

                                                                                                  Einde van een unieke beleving                       

                                                                                                   

 

Prijs 

 

5360,- euro pp.

(Prijs op basis van 4 personen in 2 tweepersoonskamers) 

 

Inbegrepen

 

- Overnachtingen in een mix van karaktervolle 4* en 5* hotels en unieke accommodaties.

- Verblijf op basis van kamer en ontbijt.   Alle dagen ontbijt vanaf dag 2,  4 lunches, 4 diners, 

  Maaltijden zijn aangeduid met B ontbijt, L lunch, D Diner.

- Binnenlandse vlucht Bangkok – Koh Samui  

- Binnenlandse vlucht Koh Samui  - Bangkok 

- Alle privé transport in met chauffeur volgens programma.

- Alle toegangsgelden volgens programma.

- Alle uitstappen en gidsen vermeld volgens programma. 

Niet inbegrepen

 

- Intercontinentale vluchten en luchthaven taksen. 

- Overige maaltijden. Richtprijs 5 à 35,- euro per persoon voor een lunch/diner.

- Optionele activiteiten op Koh Samui en Koh Phagnan

- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien.

- Spa behandeling en massages.

- Annulerings-en/of bijstand polis.

Dit programma is een voorbeeldreis ter inspiratie. We passen het programma geheel aan volgens jullie wensen, ideeën en budget.

watpodusk.jpg
950-river-kwai-train-on-bridge-wood.jpg
riverkawai.jpg
shutterstock_214107034.jpg
ko tao
o-SINGAPORE-facebook.jpg
bottom of page