top of page

           Gouden Parels 

14-DAAGSE PRIVE REIS CAMBODJA & LAOS

Dag 1: LAOS - Luang Prabang - aankomst

 

Bij aankomst in Luang Prabang International Airport word je verwelkomd door je gids. 

Je wordt naar jullie hotel gebracht in het centrum. Je wordt er hartelijk ontvangen met een drankje. Vandaag en morgen staan er fietsen voor jullie klaar om de omgeving te verkennen. Wie wil kan even in het zwembad plonsen.

 

Overnachting in sfeervol boetiek hotel, Luang Prabang.

 

 

Dag 2: Luang Prabang - stadsbezoek - minderheidsgroepen - waterval

 

Luang Prabang is de best bewaarde traditionele stad in Zuidoost-Azië.De oude koningshoofdstad ligt tussen bergen op een schiereiland. Door de vele tempels en het unieke decor waan je je in een sprookjesstad. 

 

Vandaag bezoek je de oudste tempel Wat Sene en de prachtige Wat Xieng Thong, met de "boom des levens". Daarna wandel je naar het Nationaal Museum in het Koninklijk Paleis. De uitgebreide collectie getuigt van de rijkdom van de Lao cultuur. Daarna rijd je de natuur in en bezoek je enkele dorpen waar verschillende minderheidsgroepen wonen. Als je wat verder rijdt, kom je aan de Kuangsy waterval waar je kan zwemmen.

 

Op de centrale markt rond je de onderdompeling in deze magische cultuur af. Je kan er genieten van een heerlijke ‘lao’ koffie en het dagelijkse leven.

 

Overnachting in een sfeervol boetiek hotel, Luang Prabang. (B)

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3: monniken - slow boat cruise - Pak Ou grot - olifantenrit 

 

Indien gewenst kan je heel vroeg in de ochtend afspreken met je gids om een bijzonder ritueel te gaan zien. Monniken wandelen rond in de stad om de lokale bevolking te zegenen. Uit dank krijgen ze hiervoor verschillende giften. 

 

Na het ontbijt ga je aan boord en vaar je op de Mekongrivier. Het uitzicht op het platteland is indrukwekkend.  Je gaat aan land om de legendarische Pak-Ou-grotten te bezoeken, heiligdommen met duizenden Boeddhabeelden. Een magische plek. 

Tijdens de boottocht stop je in een paar dorpen en is er de mogelijkheid om van de lokale rijstwijn te proeven. 

 

In de namiddag maak je een tocht op de rug van een olifant in de nabije omgeving.

 

Overnachting in een sfeervol boetiek hotel, Luang Prabang. (B)

 

 

Dag 4 Luang Prabang - fietsen - grotten en lagunes - Vang Vieng

 

Na een rustig ontbijt rijd je door prachtige landschappen richting zuiden.

Vang Vieng is een klein stadje, omgeven door een schitterend landschap. Rotsformaties en groene rijstvelden bepalen het landschap. 

Je maakt er een fietstocht in een adembenemend landschap tussen rijstvelden en rotsen. Je kan er grotten bezoeken en zwemmen in heldere lagunes.

 

Vanuit het zwembad van je hotel heb je een zicht op de zonsondergang over de rivier.

 

Overnachting in het prachtig gelegen hotel aan de rivier, Vang Vieng.(B)

 

 

Dag 5 Vang Vieng - pic nic - ‘tubing’ - kayakking

 

Vandaag bezoek je in de ongerepte natuur verschillende grotten. 

De lokale bevolking verwelkomt je in hun dorpen.  Aan een verborgen lagune kan je pic- nicen en even in het water plonsen ter verfrissing.

In de namiddag kan je zwemmen en kayakken in de Nam Song rivier. Of voor wie wil is ‘tubing’ (dobberen met een binnenband) alvast een toffe manier om de rivier af te dalen.

 

Overnachting in het prachtig gelegen hotel aan de rivier, Vang Vieng.(B,L)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 6 Vang Vieng - charmante hoofdstad Vientiane

 

Na een kleine 4 uur kom je aan in Vientiane, de hoofdstad van Laos. De kleine stad voelt eerder aan als een gezellig dorp. Alles is er makkelijk bereikbaar. Het is één van de charmantste hoofdsteden van Zuidoost-Azië. Omdat het nagenoeg van de buitenwereld afgesloten is geweest, is het koloniale erfgoed er grotendeels intact gebleven. De architectuur is een eclectische mix van oost en west: Je ziet Franse koloniale villa’s en traditionele houten Laotiaanse huizen afgewisseld met Chinese winkels en modernere gebouwen.  

 

Vandaag kan je wat rond kuieren in deze stad en er enkele Boeddhistische tempels bezoeken en de ‘Lao Arc de Triomphe’.

 

Overnachting in een oase van rust , Vientiane. (B)

 

Dag 7 Vientiane - vlieghaven - CAMBODJA - Siem Reap - Angkor Wat

 

In de voormiddag nemen jullie de vlucht naar Siem Reap, Cambodja. In de vlieghaven word je er opgewacht en naar je hotel gereden. Na een verfrissing begin je aan het programma en maak je kennis met de historische rijke cultuur van Cambodja. 

In de namiddag, bij zonsondergang zie je al een eerste keer de Angkor Wat tempel. Je klimt er een heuvel op, vanwaar je het grootste religieuze bouwwerk ter wereld op zijn mooist kan aanschouwen. De torens gloeien rood op. Een magisch moment.

 

Optioneel kan je vandaag of de komende dagen een ballonvaart plannen om rond de Angkor Wat site te zweven.

 

In het hotel kan je genieten van de gastvrije ontvangst. In de bar aan het zwembad toasten we op een goede reis in Cambodja!

 

Overnachting in sfeervol hotel met Khmer architectuur, Siem Reap.(B)

 

 

Dag 8 Angkor Wat - verkenning van de tempels - Ta Prohm - Bayon

 

De komende dagen neem je uitgebreid de tijd om de hindoeïstische tempels van de majestueuze Angkor Wat-site van dichtbij te bekijken. Op je eigen tempo, te voet en met de wagen verken je de verschillende tempels. De gids verschaft je de gewenste informatie. 

 

Ta Prohm, een tempel overwoekerd door boomwortels spreekt tot de verbeelding. 

Je  waant je er  in een avontuurlijke film. Bayon, met 37 torens en glimlachende gezichten mag zeker niet ontbreken in jullie ontdekkingstocht. 

 

‘s Avonds ontdek je er de gevarieerde Cambodjaanse keuken. Overheerlijk! We geven je alvast enkele adresjes mee.

 

Overnachting in sfeervol hotel met Khmer architectuur, Siem Reap.(B)

Dag 9 Banteay Srei - tempels en Angkor koningen - Kbal Spean - ‘night market’

 

Op de Angkor site vind je meer dan honderden monumenten verspreid over een gebied van 25 km2. Je rijdt vandaag naar het platteland en bezoekt er de uitzonderlijke tempel van Banteay Srei. Deze tempel is grotendeels gebouwd uit roze zandsteen en is bekend om zijn gedetailleerd snijwerk. 

 

De Citadel van Samre en de baden van de Angkor koningen bezoek je onderweg.

Door het verhaal van de gids komt dit alles tot leven…

 

In de avond kan je naar de ‘night market’ en de bekende ‘Pubstreet’, waar toeristen en ‘locals’ zich mengen...

 

Overnachting in sfeervol hotel met Khmer architectuur, Siem Reap. (B)

 

 

Dag 10 Beng Melea - tempel in de jungle - zipline - varen op Tonle Sap meer 

 

Tussen kleine dorpjes en verschillende rijstvelden bereik je Beng Melea, waar koning Jayavarman VII in de 12de eeuw, een gigantische tempel opbouwde.

 

Verborgen en overwoekerd door de jungle, ligt de site erbij zoals ze pas 20 jaar geleden werd ontdekt. Dit is het best bewaarde geheim van Angkor en wordt nog steeds weinig bezocht. Er hangt een mysterieuze sfeer.

 

 

 

 

 

 

 

Daarna maak je je klaar voor een ware Tarzan ervaring. Je gaat ‘ziplinen’ in de exotische jungle en slingeren van de ene boom naar de andere. Na een professionele uitleg maak je gebruik van oa. platforms en hangbruggen. Actie en avontuur!

 

Daarna rijd je naar het Tonle Sap Lake. Met een kleine boot vaar je de mangroves in langs drijvende huizen. Je beleeft het fascinerende leven op en langs het water en laat je verwonderen door bijzondere taferelen. 

 

Overnachting in sfeervol hotel met Khmer architectuur, Siem Reap.(B)

 

 

Dag 11 vlucht naar Sihanoukville - eiland Koh Rong - zwemmen - strand

 

Sihanouk Ville diende ooit als een glamoureuze badplaats voor de Fransen. Hier neem je de boot naar het eiland Koh Rong en verblijven jullie er 2 nachten in een sfeervolle luxe villa op het strand. Bij aankomst kan je er alvast even het helderblauwe water inspringen en er heerlijk zwemmen, of gewoon met een cocktail in de hand van het schitterende zeezicht genieten.

 

Overnachting in stijlvol 5* resort op het strand. (ocean view villa)(B)

 

Dag 12 eiland Koh Rong - wandelen - snorkelen - duiken - strand - massage

 

Er is tijd om te ontspannen en te genieten van de betoverende natuur. Het is een schitterende plek om er te snorkelen en de onderwaterwereld te leren kennen. Indien gewenst kunnen jullie er ook duiken. De lange stranden bieden je vele ontspanningsmogelijkheden. Je kan er wandelen of fietsen, en er zo prachtige stukjes tropische stranden ontdekken. 

 

Verder wordt er niet teveel gepland… Er is er de mogelijkheid om een massage aan te vragen in de uitstekende spa.

 

Het is alvast de ideale plaats om jullie belevingen hier samen af te sluiten en te klinken op de reis!

 

Overnachting in stijlvol 5* resort op het strand. (ocean view villa)(B)

(geen diensten van gids/chauffeur)

 

 

 

 

Dag 13 eiland Koh Rong - Sihanouk Ville - Phnom Penh - Koninklijk Paleis - Killing Fields

 

Op afgesproken tijdstip vaart Heidi in 45 min terug naar het vasteland en rijdt naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Voor de andere reizigers eindigen hier de diensten van Valies-Uniek.

 

In deze bruisende stad, ook wel de ‘De parel van Azie’ genoemd, bezoek je het Koninklijk Paleis in Khmer-stijl en de zilveren pagode met tal van Boeddhabeelden, die versierd zijn met diamant, smaragd, goud en zilver. Indien gewenst kan je je verdiepen in de recente geschiedenis van Cambodja. Je leert er Pol Pot’s Rode Khmer praktijken kennen in S21 of Tuol Sleng. Vervolgens kan je naar de Killing Fields rijden.

 

Om wat te bekomen kijken we naar het dagelijks leven van de Cambodjanen op de markt. Je wandelt tussen de kraampjes waar van alles, zoals zijde en zilver te koop is.

 

Overnachting in een oase van rust in het centrum van Phnom Penh. (B)

 

 

Dag 14 Phnom Penh - vlieghaven - vlucht naar Brussel

 

Afhankelijk van de vluchten is er vandaag nog tijd om wat rond te kuieren en wat souvenirtjes aan te schaffen. 

Je chauffeur brengt je naar Phnom Penh vlieghaven voor jullie vlucht naar Brussel.

 

 

Einde van een onvergetelijke beleving!

 

 

Prijs

(op basis van 4 personen)

 

2740,- pp. (in een tweepersoonskamer)

3960,- pp. (in een single kamer) 

 

 

Inbegrepen

 

- Binnenlandse vlucht van Siem Reap naar Sihanoukville .

 

- Alle accommodatie in een mix van zorgvuldig gekozen verblijven: uniek gelegen of met 

  een charmant karakter, boetiek 4* en 5* hotels . 

 

- Maaltijden vermeld in het programma.  Alle ontbijten vanaf dag 2 en 1 lunch.

 

- Alle privétransport met chauffeur volgens programma. 

 

- Alle boottransport zoals vermeld in het programma. 

 

- Engelstalige lokale gids volgens programma.

 

- Toegangsgelden zoals vermeld in het programma.

 

- Fietsen in Luang Prabang.

 

- Kayakken in Vang Vieng.

 

- Zip-line in Siem Reap.

 

- Olifantentocht (60 min ).

 

- Privé boottocht op Tonle Sap lake.

 

- Mineraal water 

 

- Voor vertrek ontvang je een praktische informatie bundel en reisadvies.

 

 

 Niet inbegrepen

 

- Intercontinentale vluchten en luchthaventaksen. 

- Internationale vlucht en luchthaventaksen. Vientiane - Siem Reap (richtprijs 180,-)

- Overige maaltijden.

- Niet vermelde excursies en diensten.

- Luchtballon Angkor wat (160,- USD pp)

- Overige toegangsgelden.

- Optionele activiteiten op Koh Rong zoals kookcursus, snorkelen, duiken, zeilen, 

  kayakken, massage en spa.

- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien.

- Visum voor Laos (35USD bij aankomst)

- Visum voor Cambodja (35USD bij aankomst)

- Annulerings- en/of bijstandspolis

wat laos.jpg
12402069064_e79e2bb4b4_k.jpg
thumb_angkor_thom_Cambodja_1024.jpg
rda-lei-activity-zipline01_1600x1247.jpg
17.jpg
bottom of page