top of page

     Wonderen van Indochine

    20-DAGEN LAOS & CAMBODJA & VIETNAM

DAG 01 AANKOMST SIEM REAP CAMBODJA

 

Bij aankomst in Siem Reap International Airport word je verwelkomd door je gids. 

 

Na een verfrissing in het hotel begin je aan het programma en maak je kennis met de historische rijke cultuur van Cambodja. 

In de namiddag, bij zonsondergang zie je al een eerste keer de Angkor Wat tempel. Je klimt er een heuvel op, vanwaar je het grootste religieuze bouwwerk ter wereld op zijn mooist kan aanschouwen. De torens gloeien rood op. Een magisch moment.

 

In het hotel kan je genieten van de gastvrije ontvangst. In een gezellige bar toasten we op een goede reis!

 

Overnachting in Siem Reap. 

 

 

 

DAG 2 ANGKOR 

 

De komende dagen neem je uitgebreid de tijd om de hindoeïstische tempels van de majestueuze Angkor Wat-site van dichtbij te bekijken. Op je eigen tempo, te voet en per tuktuk, verken je de verschillende tempels. De gids verschaft je de gewenste informatie. 

Ta Prohm, een tempel overwoekerd door boomwortels spreekt tot de verbeelding. 

Je  waant je er  in een avontuurlijke film. Bayon, met 37 torens en glimlachende gezichten mag zeker niet ontbreken in jullie ontdekkingstocht.

 

‘s Avonds ontdekken we er de gevarieerde Cambodjaanse keuken. Overheerlijk en goedkoop. 

 

Overnachting in Siem Reap.  (B)

 

DAG 3 BANTEAY SREI -  zweven in de jungle 

 

Vandaag maak je je klaar voor een ware Tarzan ervaring. Je gaat ‘ziplinen’ in de exotische jungle en slingeren van de ene boom naar de andere. Na een professionele uitleg maak je gebruik van oa. platforms en hangbruggen. 

Actie en avontuur! 

 

Op de Angkor site vind je meer dan honderden monumenten verspreid over een gebied van 25 km2. Je rijdt vandaag naar het platteland en bezoekt er de uitzonderlijke tempel van Banteay Srei. Deze tempel is grotendeels gebouwd uit roze zandsteen en is bekend om zijn gedetailleerd snijwerk. 

 

De Citadel van Samre en de baden van de Angkor koningen bezoek je onderweg.

Door het verhaal van de gids komt dit alles tot leven…

 

Overnachting in Siem Reap. (B)

 

 

DAG 4 BENG MELEA - varen op TONLE SAP LAKE  

 

Tussen kleine dorpjes en verschillende rijstvelden bereik je Beng Melea, waar koning Jayavarman VII in de 12de eeuw, een gigantische tempel opbouwde.

Verborgen en overwoekerd door de jungle, ligt de site erbij zoals ze pas 20 jaar geleden werd ontdekt. Dit is het best bewaarde geheim van Angkor en wordt nog steeds weinig bezocht. Er hangt een mysterieuze sfeer.

 

Daarna rijd je naar het Tonle sap Lake. Met een kleine boot vaar je de mangroves in langs drijvende huizen. Je beleeft het fascinerende leven op en langs het water en laat je verwonderen door bijzondere taferelen. 

 

 

 

In de avond bezoek je de ‘night market’ en in de bekende ‘Pubstreet’ ga je naar enkele kroegen. Je kan je er mengen tussen toeristen en ‘locals’. De laatste avond in Cambodja…

 

Overnachting in Siem Reap. (B)

 

 

DAG  5 SIEM REAP - internationale vlucht - LAOS - LUANG PRABANG 

 

Na het ontbijt word je naar de vlieghaven gebracht voor de vlucht naar Luang Prabang, Laos. In de namiddag kom je aan in de best bewaarde traditionele stad in Zuidoost-Azië. Je wordt naar jullie hotel gebracht in het centrum. Je wordt er hartelijk ontvangen met een drankje.  Vandaag en morgen staan er fietsen voor jullie klaar om de omgeving te verkennen. 

 

Overnachting in Luang Prabang (B)

 

 

DAG  6 LUANG PRABANG - Cruise Pak Ou grot

 

Vroeg in de ochtend zie je een bijzonder ritueel. Monniken wandelen rond in de stad om de lokale bevolking te zegenen. Uit dank krijgen ze hiervoor verschillende giften. 

 

Je start de dag met een rondleiding. De oude koningshoofdstad ligt tussen bergen op een schiereiland. Door de vele tempels en het unieke decor waan je je in een sprookjesstad. Je bezoekt de oudste tempel Wat Sene en de prachtige Wat Xieng Thong, met de "boom des levens".

 

Nadien ga je aan boord van een ‘cruise’ en vaar je stroomopwaarts  op de Mekongrivier. Het uitzicht op het platteland is indrukwekkend. Je gaat aan land om de legendarische Pak-Ou-grotten te bezoeken, heiligdommen met duizenden Boeddhabeelden. 

 

Tijdens de cruise stop je in een paar dorpen en is er de mogelijkheid om van de lokale rijstwijn te proeven. 

 

Terug in het centrum, op de centrale markt rond je de onderdompeling in deze magische cultuur af. Je kan er genieten van een heerlijke koffie en het dagelijkse leven. 

 

Overnachting in Luang Prabang (B)

 

 

 

 

 

DAG 7 LUANG PRABANG - Trekking - BAN MOK CHUNG 

 

Je rijdt de bergen in, langs rivieren en dorpen. Tijdens de trekking, een goeie 4 uur stappen, bezoek je een aantal dorpen, zoals Ban Pha en Ban Mok Chung. De gids vertelt je over de Hmong cultuur en hun gewoonten. Je verblijft er in alle eenvoud bij mensen thuis waar je het leven van dichtbij leert kennen. Een ware beleving.

 

Overnachting in een lokaal huis in Ban Mok Chung. (B, L, D)

 

 

DAG 8 BAN MOK CHUNG - Trekking - BAN NASAVANG 

 

Vandaag gaat de avontuurlijke trekking verder. Je wandelt een goeie vijf uur oa. doorheen prachtige bamboe bossen en langs kartsrotsen begroeit met jungle. In deze dichtbegroeide jungle wordt een lunch voor je klaargemaakt.

 

Diner en overnachting in een lokaal huis in Ban Nasavang. (B, L, D) Er is beperkt comfort maar hun gastvrijheid zal je altijd bijblijven.

 

 

DAG 9 BAN NASAVANG - BAN HOUY LUENG - kayaking - LUANG PRABANG 

 

Na het ontbijt maak je klaar voor het kajak avontuur (circa 4 uur). Na een technische uitleg laat je je meevoeren met de Nam Ou rivier en kan je genieten van het indrukwekkende landschap. Een aantal keer dien je je schrap te zetten voor stroomversnellingen. 

 

Je stop eens in een dorpje langs de rivier en ziet hoe de lokale bevolking er zoekt naar goud. 

Misschien behoor je wel bij de gelukkigen…

 

In de namiddag kom je aan in Luang Prabang en ga je terug naar jullie vertrouwde plek.

In alle gezelligheid kan je er bekomen van jullie avontuur.

 

Overnachting in Luang Prabang (B)

 

DAG 10 LUANG PRABANG - vlucht - VIETNAM - HANOI - NINH BINH 

 

Vanuit Luang Prabang vlieg je naar Vietnam. In Hanoi ontmoet je jouw plaatselijke gids en chauffeur. Je rijdt in circa 2 uur naar Ninh Binh, ook wel “de droge Ha Long Bay” genoemd. Het is een verzameling van valleien, een waar sprookjesgebied. 

 

Overnachting in Ninh Binh (B)

 

DAG 11 NINH BINH - fietsen - sampanboot

 

Met de fiets rijd je naar Trang An. Op een kleine sampanboot vaar je er op de Tam Coc-rivier en verken je de sprookjesachtige Ninh Binh-valei. 

Je geniet er van de rustige sfeer op het platteland. Alleen het geluid van vogels en de riemen van de boot zijn te horen. Op de beboste bergen grazen witte geiten, beschouwd als bezoekers uit de hemel. 

 

Na de lunch in een lokaal huis bij Ms. Dung, fiets je verder voor een bezoek aan de Mua Cave-grot. Na de beklimming word je beloond met een panoramisch uitzicht over de omgeving. Verder bezoek je de Kinh Dinh Tien Hoang- en Le Dai Hnah-tempels. Bewonderenswaardig is zeker de Bai Dinh-pagode, een van de grootste Boeddhistische tempelcomplexen en bedevaartplaatsen van Vietnam.

 

Overnachting in Ninh Binh (B,L)

 

 

DAG 12 NINH BINH - HA LONG BAY - Cruise - kayakken

 

Na een rustig ontbijt in deze mooie omgeving rijd je, circa 3 uur doorheen prachtige landschappen richting het volgend hoogtepunt van de reis, de wonderlijke Ha Long Bay.

 

Je ontvangt er een aperitiefje en de sleutel van je kajuit op je koloniale cruiseschip. Terwijl je geniet van de uitgebreide lunch vaar je het wereldwonder Ha Long Bay binnen. Je kajak ligt voor je klaar en je peddelt doorheen de onaangetaste rotsen. Je kan er in alle vrijheid rondvaren, stranden ontdekken, verborgen lagunes verkennen… Je vaart er tussen de vissers in bamboeboten. Het drijvende dorp straalt een vredevolle sfeer uit. 

 

Terug aan boord is er een kookdemonstratie die toont hoe je de Vietnamese loempia maakt. Uiteraard mag je het zelf ook proberen. 

Of misschien neem je liever een duik in het heerlijke water, om zalig te zwemmen in dit fascinerende decor. Liefhebbers kunnen er vissen op de inktvis. Voor zonsondergang maak je je klaar voor een diner boordevol verse zeevruchten. 

 

Overnachting in privékajuit met badkamer op cruiseschip.( B,L,D)

 

 

 

 

DAG  13 HA LONG BAY - HANOI 

 

Met een klein bootje maak je een stop aan een rots. Je bezoekt een imposante grot en vaart verder terug naar de haven. Voor je uitcheckt heb je een lichte brunch aan boord.

 

In Hanoi kan je ‘s avonds - optioneel - gaan kijken naar een toeristische voorstelling van een traditioneel ‘waterpoppenspel’. De ganse geschiedenis van Vietnam wordt er uitgebeeld en is best interessant. We geven je verder een adresje mee van een restaurant met uitzicht op het meer. Om iets te gaan drinken is de buurt van ‘Ta Hien street’ leuk en levendig. 

 

Je verblijft er op een perfecte locatie, midden in het oude stadscentrum van Hanoi in een gezellig kleinschalig hotel.  (B,L)

 

 

DAG 14 HANOI - Streedfoodtour  - nachttrein - HUE 

 

Op een eigenzinnige manier bezoek je er de stad. Met de gids wandel je door de nauwe straatjes van de oudste wijk in Hanoi. Hij toont je enkele goed bewaarde geheimen en je ziet er hoe gerechten worden bereid. Tijdens de ‘streetfoodtour’ eet je er met stokjes en kan je er proeven van de plaatselijke, dagelijkse keuken. 

 

Daarna verken je samen met de plaatselijke gids Hanoi. Je bezoekt er de One Pillar-pagode.  Aan de oevers van Westlake bezoek je typische Vietnamese gebedshuizen, met oa. de Tran Quoc-pagode. Verder wandel je langs de duizend jaar oude Tempel van de Literatuur en rond het Hoan Kiem-meer. Je eindigt aan de beroemde rode brug om de Ngoc Son-tempel te bereiken. De middag kan je afsluiten met een lokaal gebrouwen, dorstlessend bier.  Daarna pikt de chauffeur je op en vertrek je met de nachttrein naar Hué. 

 

Overnachting op trein naar Hué. (B,L)

 

 

DAG 15 HUE 

 

In de ochtend kom je aan in Hué. De chauffeur wacht je op en brengt je naar je hotel. Je kamer is ter beschikking voor een verfrissing.  

 

Hué is een levendige stad waar kunstenaars, muzikanten en filosofen graag vertoefden. De Vietnamese identiteit is hier goed bewaard. In deze laatste keizerlijke hoofdstad van Vietnam,  wandel je over de paden van de majestueuze citadel en ga je binnen in ‘de verboden paarse stad’, die vroeger enkel voor familieleden van de keizer toegankelijk was.

 

Een bezoek aan Dong Ba-markt is een mooie afsluiter van de dag en is alvast een leuke plek om een paar souvenirs te kopen.

 

Overnachting in het centrum van Hué. (B)

Als je interesse hebt kan je een sociaal project met weeskinderen bezoeken.

DAG 16 HUE - Motorfiets 

 

De gids pikt je op voor een bezoek aan de bekende Thien Mu-pagode aan de Parfumrivier. Verder bezoek je de graven van keizer Tu Duc en Khai Dinh waar bouwkunst mooi samengaat met de natuur. n de namiddag spring je achterop de motorfiets om dit laatste monument te bezoeken. Zonder meer een beleving op zich! Na een wandeling in deze rijke culturele stad zoek je een gezellig restaurantje om te dineren.

 

Overnachting in het centrum van Hué. (B) 

DAG 17 HUE - Golden Bridge - HOI AN 

 

Vandaag vertrek je naar Hoi An.  Je rijdt via Ba Na Hills en de Golden Bridge. Je neemt er de kabel lift naar boven voor de fantastische uitzichten. Aangekomen in Hoi An laat je je betoveren door de sfeervolle uitstraling van dit schilderachtige, pittoreske stadje aan de rivier.

 

Hoi An heeft een eclectische architectuur en sommige van de gebouwen in de smalle straatjes zijn al meer dan een eeuw onveranderd gebleven. Je kan er de prachtige huizen aanschouwen of heerlijke Frans-koloniale restaurantjes ontdekken.  De stad is onder meer bekend vanwege de vele kleermakers die er gevestigd zijn. Als je wil, kan je je eigen kostuum of avondjurk laten maken. We geven je enkele betere adressen mee.

 

In de namiddag kan je de oude wijk bezoeken, de Chua Ong-pagode, de Chinese Ambassadehallen, het 200-jaar oude Tam Ky voorouderlijk huis en de authentieke Japanse brug. ‘s Avonds kuier je langs de rivier, die feeëriek verlicht wordt door honderden lampionnen. Plaatselijke, gezellige bars lonken om de dag af te sluiten.

 

Overnachting in Hoi An. (B)

DAG 18 HOI AN -  Cooking class

 

Vandaag ontdek je ten volle welke culinaire rijkdom Vietnam te bieden heeft. Samen met andere deelnemers vertrek je naar de lokale markt. Je ziet er verschillende soorten vis en manden vol exotisch fruit. Je krijgt uitleg over de verschillende ingrediënten die je zal gebruiken in de kookles. Daarna vaar je met een boot naar de kookles zelf, waar je de kneepjes van de Vietnamese keuken leert. Smakelijk!

 

Hoi An, ook wel het “Venetië van het Oosten” genoemd, kan je verder gemakkelijk op eigen houtje verkennen..

 

Overnachting in Hoi An. (B,L)

 

DAG 19 HOI AN - Fietsen - Strand

 

Fietsen zijn ter beschikking in hotel, zo kan je op een leuke manier de oude stadskern bereiken en vrij de omgeving verkennen. 

Verder vandaag niet te veel plannen en vooral genieten van de faciliteiten van het hotel en van het strand. Of languit drijven op het water van de zee…Het is   alvast de ideale plek om deze onvergetelijke reis af te sluiten!

 

Overnachting in Hoi An. (B) (geen diensten van chauffeur/gids)

 

 

DAG 20 HOI AN - Vlucht naar Hanoi - HANOI vlieghaven 

 

Afhankelijk van de vluchturen heb je nog even de tijd om afscheid te nemen van het strand.

De chauffeur brengt je naar Da Nang voor de vlucht naar Hanoi. In Hanoi heb je aansluiting met je vlucht naar Europa.

 

 

                                                Einde van een unieke beleving!

 

Prijs

 

2940,- per persoon.

(op basis van twee personen)

 

 

Inbegrepen:

 

 

- Binnenlandse vlucht in Vietnam van Da Nang - Hanoi.

 

- Alle privétransport met chauffeur volgens programma.

 

- Engelstalige lokale gids volgens programma.

 

- Overnachtingen in zorgvuldig gekozen unieke accommodaties. Een mix van charme

  verblijven, 3* hotels, uitzonderlijke ‘homestays’ en een cruiseschip.

 

- Maaltijden vermeld in het programma.  Alle ontbijten vanaf dag twee, 8 lunches, 4 diners. 

  De maaltijden zijn aangeduid in programma met Breakfast, Lunch, Diner (B,L,D). 

 

- Alle toegangsgelden volgens programma.

 

- Treinrit met overnachting, Softsleeper, privé cabine van twee personen. (Hanoi-Hué)

 

- Cruise met overnachting in Halong Bay.

 

- Boottochten op Tonle Sap Lake, Ha Long Bay, Ninh Binh en Pak Ou.

 

- Fietsen in Ninh Binh, Luang Prabang en Hoi An.

 

- Kajak in Ha Long Bay en tijdens de trekking in Laos.

 

- ‘Streetfood-tour’ in Hanoi.

 

- ‘Cooking Class’ in Hoi An.

 

- Motorfiets in Hué. 

 

- Bagagetransport tijdens de trekking  in Laos.

 

- Water, koffie, thee tijdens de trekking in Laos.

 

 

 Niet inbegrepen

 

- Intercontinentale vluchten en luchthaventaksen. 

- Overige maaltijden (aangeduid in programma met B, L, D).

- Niet vermelde excursies en diensten.

- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien.

- Visum voor Vietnam (45 USD )

- Visum voor Laos (30 USD)

- Visum voor Cambodja (25 USD)

- Annulerings- en/of bijstandspolis

Dit programma is een voorbeeldreis ter inspiratie. We passen het programma geheel aan volgens jullie wensen, ideeën en budget.

angkortravelphotographycom-1.jpg
jayaexperiences.jpg
wat laos.jpg
NATUUR bergvolkeren.jpg
From the grotto.jpg
222782.jpg
1050x699xHue-Imperial-City-01-1050x699.jpg.pagespeed.ic.f2JldmK6o5.jpg
hoi an.jpg
bottom of page