top of page

              Turquoise

15 DAGEN PRIVEREIS & ZEILTOCHT INDONESIE

Dag 1 Aankomst BALI - SANUR – dansspektakel – strand (B)

 

Aankomst in de luchthaven van Bali en verwelkoming door de plaatselijke chauffeur. Directe transfer naar het hotel in Sanur.

Na een half uurtje bereik je je kleinschalige hotel, gelegen aan het strand van Sanur. Je hebt er tijd om bij het zwembad even uit te rusten na de lange reis. Afhankelijk van de vluchturen kan je op eigen initiatief de omgeving verkennen. Sanur is een aangename badplaats met een mooi, lang zandstrand. 

 

Indien gewenst, kan je bij zonsondergang naar het toeristische maar spectaculaire dansspektakel ‘The Kecak Trance Dance’-tempel op de kliffen van Uluwatu.

 

Overnachting in een karaktervol hotel, gelegen aan het strand van Sanur.

 

 

Dag 2 SANUR - vlucht naar FLORES - ENDE - MONI (B)

 

In de ochtend word je naar vlieghaven gebracht voor je vlucht naar het eiland Flores, Ende. Bij aankomst word je opgewacht door je chauffeur en via een prachtige bergweg langs rijstvelden en valleien bereik je Moni. Onderweg stop je bij een traditioneel Saga dorpje gelegen tegen een bergwand tussen Detusoko en Ende. Je wordt er hartelijk ontvangen en krijgt er uitleg over de verschillende stammen die er wonen.

Je overnacht in een kleinschalige en sfeervolle eco lodge met kamers en bungalows. De kamers hebben een terras of balkon en een eigen badkamer. Het is omringd door mooie natuur en rijstvelden. 

Dag 3  MONI – Beklimming Kelimutu vulkaan – 3 meren – RIUNG (B)

 

Heel vroeg in de ochtend vertrek je samen met een lokale gids naar de Kelimutu vulkaan. Het laatste stuk klim je omhoog via een breed pad en een lange trap. Bovenaan wacht je op de zonsopkomst en zie je de drie meren met een verschillende kleur. Daarna maak je een wandeling van circa 1 uur. Je stap langs kleine dorpjes, en vrijwel overal heb je prachtige uitzichten. Bij een waterval staat de auto je op te wachten om je naar Riung te brengen. De rit duurt ongeveer 5 uur en voert je langs afwisselende landschappen. Je maakt verschillende stops.

Je overnacht er in een nieuw hotelletje, ideaal gelegen.

 

Dag 4  RIUNG – Snorkelen langs 17 eilanden (B,L)

 

Vlakbij je hotel stap je ‘s morgens aanboord van de boot die je naar het National Seapark Kepulauan Tujuh Belas brengt. 

Het is één van de beste plaatsen om te snorkelen. Op een mooi met witstrand omzoomd eilandje is er een picknicklunch voorzien.

 

Afhankelijk van de stromingen bezoek je nog een ander eiland waar je mangrove bossen kunt zien en vele vliegende honden die in de bomen hangen te slapen. 

Je overnacht er in een nieuw hotelletje, ideaal gelegen.

 

Dag 5 RIUNG - warmwaterbronnen - BAJAWA (B)

 

Vandaag rijd je naar het zuiden van van Flores, richting Bajawa. Je rijdt er 4 à 5 uur doorheen prachtige landschappen en maakt er verschillende stops om foto’s te nemen. Er is de mogelijkheid om een warmwaterbron te bezoeken. 

 

Je verblijft er in een lokaal hotelletje met eenvoudige kamers.

 

Dag 6 BAJAWA – ceremonie – overnachting in lokaal huis - BELARAGHI (B,L,D)

 

Je rijdt via de kust langs vele rijen palmbomen en slaat het binnenland in. Wanneer het asfalt stopt wandel je verder in een uur naar het dorpje Belaraghi. Zestien prachtige en zeer traditionele dorpen liggen in een open vlakte omsloten door een bos. Alles is er gemaakt van natuurlijke materialen zoals de huizen die door de voorouders gebouwd werden. Je wordt hier warm ontvangen met een traditionele ceremonie “ti’ika ebu nusa” wat het geven van eten aan de voorouders betekent. Later in de avond maak je een bijzonder interesant fluitconcert mee. 

Je overnacht primitief op dunne matjes in een van de huizen bij de lokale bevolking. In een aparte gebouwtje achter het huis bevindt zich de eenvoudige badkamer. 

 

 

Dag 7 BELARAGHI – Manggarai volk – RUTENG (B)

 

In de ochtend wandel je terug naar beneden waar je de auto neemt naar Ruteng. Ruteng ligt in een mooi berggebied en is het centrum van het Manggarai volk die in een groot deel van het West-Flores wonen. Op de markt zie je de aparte gewoven ‘sarong’ doeken.

Je overnacht er op loopafstand van het centrum bij ‘zusters’. Het uitzicht over de vallei is spectaculair.

 

 

Dag 8 RUTENG – fietstocht - LABUANBAJO (B)

Vanaf je hotel fiets je samen met je gids naar het centrum van Ruteng en naar het plaatsje Karot. Een vrij steile rit neemt je naar de top van Golo Curu, waar je kan genieten van prachtige uitzichten over Ruteng en omgeving. De tocht gaat verder langs rijstterassen. In de namiddag rijd je in een 4 uur naar Labuanbajo.

Je overnacht er in prachtig gelegen boetiek hotelletje. Vanuit de kamers heb je een adembenemend uitzicht over de baai. Jullie zeilschip ligt er reeds klaar.

 

Dag 9  LABUANBAJO – Zeilschip – Komodo National Park - SEBAYOR (B,L,D)

 

 

 

Deze voormiddag ga je aan boord van een traditionele ‘phinisi’, het privézeilschip waarmee je de komende dagen het Komodo Nationale Park gaat verkennen. Vaarroute is afhankelijk van stromingen en de weersomstandigheden. Je overnacht er 5 nachten in je comfortable kajuit.

Vooraleer naar Sebayor te varen, stop je aan de eilanden Sabalon, waar witte stranden en kleurrijke koralen op je wachten. Dit is de ideale plaats om even te snorkelen. 

 

Dag 10 Zeilschip – Centraal Komodo – TATAWA (B,L,D)

 

Na een duik in het heerlijke water vaar je richting het Komodo Eiland. In Tatawa kan je de prachtige onderwaterwerld verkennen, gaande van rotshaaien, schildpadden, octupussen, roggen,…

 

 

Dag 11 Zeilschip – Noord Komodo (B,L,D)

 

Heerlijk genieten op het zeilschip vandaag. Het warme water die uit het noorden komt is hier helderder dan overal met een zichtbaarheid tot 30 meter.

 

De ruwe omgeving baadt in het zonlicht… een zeer uitzonderlijke plek.

 

 

 

Dag 12 Zeilschip – kayakken - Centraal Komodo (B,L,D)

 

Onderwater vind je de Kerang Makassar, Manta Point en is één van de beste plekken om manta rays, de reuzeroggen te zien.

Naast snorkelen kan je vandaag ook kayakken doorheen blauw turquiose water. Wie weet komen er dolfijnen speels mee zwemmen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 13 Zeilschip – Centraal Komodo (B,L,D)

 

In de ochtend ga je aan wal op een Drakeneiland waar de Komodo varaan leeft. Samen met een gids/ranger ga je op zoek in dit maanlandschap om dit préhistorische dier te aanschouwen. De Komodo varaan is een reptiel die wel drie meter lang kan worden. Het eet vogels, zwijnen, geiten en herten…

 

 

 

 

 

Dag 14 Zeilschip – LABUANBAJO – vlucht naar Bali – SANUR (B)

 

In de loop van de dag vaar je terug naar Labuanbajo. Je wordt naar de luchthaven gebracht waar je incheckt voor je namiddag vlucht naar Bali. Aangekomen op Denpasar word je in ca. 30-45 minuten naar je hotel in Sanur gereden. 

Op de plaats waar de reis ook begon, kunnen jullie terugblikken en klinken op een onvergetelijke ervaring!

 

Overnachting in een karaktervol hotel, gelegen aan het strand van Sanur.

 

 

 

 

 

Dag 15 SANUR - Vlieghaven (B)

 

Op deze laatste dag is er nog wat tijd om te genieten van het strand en omgeving. Op afgesproken tijdstip word je naar de luchthaven gebracht, voor je vlucht naar Europa.

 

                                                                                        Einde van een unieke beleving!

Prijs

 

4210,- perpersoon

Op basis van 5 volwassenen in een tweeperoonskameren een triple kamer tijdens de rondreis.

Op het zeilschip zijn er 3 kajuiten beschikbaar.

 

 

Inbegrepen:

 

- Binnenlandse vlucht Denpansar – Ende

 

- Binnenlandse vlucht Labuanbajo - Denpasar

 

- 6 daagse zeiltocht op privéschip zoals in programma. 3 maaltijden per dag, niet-alcoholische dranken, excursies aan wal, toegangsgelden  nationale parken. Kayaks en het snorkelgerief.

 

- Alle logies, op basis van kamer en ontbijt, in een mix van zorgvuldig gekozen verblijfplaatsen; luxehotel op Bali, lokale hotels op Flores en    een unieke overnachting bij de lokale bevolking. 

 

- Maaltijden zoals vermeld in het programma B ontbijt, L lunch, D Diner; elke dag ontbijt vanaf dag twee, 2 lunches, 1 diner. 

  Tijdens de zeiltocht zijn 3 maaltijden per dag inbegrepen.

 

- Alle privétransport met privéchauffeur, volgens programma  (incl. parkeer- en tolgelden)

 

- Lokale Engelstalige gids, volgens programma (dagen 3, 6, 8 )

 

- Begeleide wandeling vulkaan Kelimutu

 

- Fietstocht op Flores

Niet inbegrepen:

 

- Intercontinentale vluchten en luchthaventaksen. 

- Overige maaltijden. (richtprijs tussen de 5 en 15 euro pp)

- Toegangsgelden. (tussen de 1 en 10 euro pp)

- Donaties bij het bezoeken van dorpen. ( tussen de 1 en 3 euro pp)

- ‘The Kecak trance Dance’ tempel op de kliffen, Sanur. (35,-euro pp)

- Snorkelsets, kan je ter plekke huren.

- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien.

- Annulerings- en/of bijstandspolis

- Niet vermelde excursies en diensten.

- Visum (gratis voor Belgen; bij aankomst te verkrijgen; onder voorbehoud van wijziging.)

Dit programma is een voorbeeldreis ter inspiratie. We passen het programma geheel aan volgens jullie wensen, ideeën en budget.

201407142233390.Balaraghi_1437484461__fi_1400x500x1x1 kopie.JPG
PAG_8_shutterstock_49946239_(Large).jpg
28930212.jpg
wae-rebo-village-e1476699879862.jpg
plataran komodo beach.jpg
seraya kecil.jpg
57c67b98d419ckomodo2.jpg
manta_mantra_11.jpg
shutterstock_347277899.jpg
Bali-sunset.jpg
bottom of page