top of page

       De Rijzende Zon

          16 DAGEN PRIVEREIS JAPAN

Dag 1 Aankomst in Japan - Osaka 

 

Je wordt hartelijk ontvangen op de luchthaven. Onze lokale medewerker begeleid je naar de juiste trein of shuttle bus naar jullie hotel.

Osaka kan je op je eigen houtje verkennen. Deze tweede grootste stad van Japan is vooral bekend als een culinaire plek. Je vindt er dan ook overal restaurantjes en eetkraampjes.

 

Overnachting in Osaka. (verwelkoming en transport naar hotel)

 

Dag 2 Osaka - eerste hoofdstad Nara - Boeddhabeeld

 

Samen met je gids neem je de trein naar Nara. Deze eerste hoofdstad van Japan heeft vele historische gebouwen, waaronder de grootste en oudste tempel van Japan. In de tempel Todai-ji staat het grootste bronzen Boeddhabeeld van Japan. Om jullie bezoek er af te sluiten maak je een wandeling in het mooie park tussen de vele herten.

 

Overnachting in Osaka. (B)  (privégids en openbaar vervoer)(toegangsgelden inbegrepen)

 

 

Dag 3 Osaka - Hiroshima - Peace Park - Miyajima

 

Vandaag reis je naar Miyajima eiland met de trein. In Hiroshima is ter nagedachtenis van de atoombom aanval het Peace Park en museum opgericht. Je leert er over de geschiedenis van Hiroshima. Een bezoek die niemand onberoerd laat. Tussen de vele monumenten in de stad duiken overal de papieren kraanvogels op… Alvorens naar het eiland Miyajima te varen kan je verder de Shukkien tuin of Hiroshima kasteel bezoeken.

 

Overnachting in Miyajima. (ocean view) (B) (treintransport en ferry met je JR Pass)

 

 

 

 

Dag 4 Miyajima - zwevende tempel - Mt Misen

 

In de lobby van het hotel ontmoet je je gids voor vandaag. De Itsukushima Shrine is één van de belangrijkste tempels van het Shingon Boeddhisme. De eeuwenoude tirii poort lijkt te zweven boven het water. Via de tempel Daisho-in kan je in een kleine twee uur naar boven wandelen op de Mount Misen of je kan de kabelbaan nemen. In de omgeving zijn er verschillende mogelijkheden om korte wandelingen te maken.

 

Overnachting in Miyajima. (ocean view) (B) (privégids en openbaar vervoer) (toegangsgelden)

Dag 5 Miyajima - Naoshima - Kunsteiland

 

Deze morgen vertrek je op eigen houtje richting het eiland Naoshima, bekend vanwege de moderne kunst en architectuur. De musea op dit kunsteiland zijn ontworpen door verschillende architecten. Terplekke kan je een fiets huren. Je overnacht er op het eiland. Zowel binnen als buiten zijn er unieke kunststukken te bezichtigen, telkens geïnspireerd door de natuurlijke omgeving van Naoshima. Als gasten van het hotel mogen jullie ook buiten openingstijden het museum bezoeken.

 

Overnachting op het eiland. (Superior met beach view) (B) (treintransport met je JR Pass)

 

 

 

 

Dag 6 Kunsteiland - Keizerlijke stad Kyoto 

 

Deze ochtend kan je verder genieten van je verblijf en de verschillende kunst projecten op het eiland. Daarna reis je naar Kyoto per trein.

 

 

Kyoto was een keizerlijke hoofdstad en kent een lange en rijke geschiedenis. Je kan er vele tempels, heiligdommen en andere cultuurhistorische bouwwerken bewonderen. In de avond kan je in de sfeervolle straatjes uit verschillende restaurants kiezen. Variërend van goedkope ‘fastfood’ tot prijzige traditionele plaatsen met ‘Kyoto Cuisine’. 

 

Overnachting in een sfeervol hotel. (B) (treintransport met je JR Pass)

 

 

Dag 7  Kyoto - Gouden Paviljoen - Kasteel 

 

Deze voormiddag ga je samen met je gids traditioneel Kyoto verkennen. Alles is makkelijk te voet of met de metro bereikbaar.

Je bezoekt er de Ryoanji-tempel.  De tempel is gelegen in een groot park en is bekend omwille van zijn rotstuin. Een andere belangrijke tempel is de Kinkakuji, het Gouden Paviljoen. De bovenste verdiepingen van deze Zen-tempel zijn volledig bedekt met bladgoud. Daarna ga je naar het prachtige Nijo kasteel van shogun Tokugawa Ieyasu, één van de best bewaard gebleven kastelen in Japan. 

 

Overnachting in een sfeervol hotel. (B) (privégids en openbaar vervoer)

Dag 8 Kyoto - Thee ceremonie - Filosofenpad - Zentempel aan de bergen

 

In Gion loop je door de charmante straatjes. Je ziet hier nog vele traditionele houten koophuizen. In één van de theehuizen zal je er een theeceremonie mee maken. Je wordt er welkom geheten door je geisha… Na deze ceremonie kan je op eigen houtje naar het Zilveren Paviljoen gaan. Je wandelt verder langs het filosofenpad waar vele restaurants, cafés, winkeltjes en enkele kleine tempels zijn.

De wandeling eindigt bij de Nanzenji, één van de belangrijkste Zen-tempels van Japan. Deze tempel is mooi gelegen aan de voet van de Higashiyama-bergen. Je ziet er ook de Eikando tempel, omringd met prachtige herfsttaferelen.

 

Overnachting in een sfeervol hotel. (B) (tee ceremonie in groep) 

 

 

Dag 9 Kanazawa - Samuraikasteel  en ninja tempel - Bladgoud

 

Vandaag neem je de trein en een goede 2 uur later kom je aan in Kanazawa. De stad heeft een rijk cultureel verleden en heeft vele kunst en ambachten in ere gehouden zoals producten met bladgoud. De samuraiwijk ligt aan de voet van het vroegere kasteel en de drie geishawijken met diverse traditionele huizen zijn mooi bewaard gebleven. Je kan er wandelen langs smalle straatjes en ziet er misschien wel de mooiste landschapstuin van Japan. Op korte afstand ligt de tempel Myoryu-ji, ook wel bekend als de ninja tempel. 

 

Overnachting in Kanazawa. (treintransport met je JR Pass)

 

 

Dag 10 Japanse Alpen - Traditionele boerderijen - Ryokan

 

Met de bus reis je van Kanazawa naar Shirakawago. Dit dorp staat op de Unesco werelderfgoed lijst en is bekend om zijn traditionele boerderijen. Het is een mooie plek om rond te wandelen en je kan er verschillende van deze nog bewoonde huizen bezoeken. In een minshuku, een traditionele Japanse herberg kan je er iets drinken. In Takayama overnacht je in een traditionele ryokan waar je kan genieten van een bad met warmbronwater.

 

Diner en overnachting in een ryokan, Takayama. (B,D) (bustransport Kanazawa – Shirakawago – Takayama )

 

Dag 11 Charmant Takayama - sake - warmwaterbron -  Ryokan

 

In het centrum van deze sfeervolle shogun stad zijn nog vele tradionele huizen uit de Edo periode te zien. Verschillende koopmanshuizen kan je bezoeken of je kan er sake proeven in een lokale brouwerij. Verder kan je de stad gemakkelijk te voet verkennen en er een mooie wandeling maken. Je kan vertrekken aan de Miyagawa markt, langs de rivier tot aan de Takayama Jinya tempel. In je gastvrije ryokan kan je ontspannen van de warmwaterbronnen.

 

Diner en overnachting in een ryokan, Takayama. (B,D) 

 

 

Dag 12 Takayama - Mt. Hakone - wandeling - Mt Fuji

 

Deze ochtend neem je de trein richting Hakone. Na een mooie rit van een goede 4 uur kom je aan. Hakone is bekend om zijn warmwaterbronnen, wonderlijke landschappen, en uitzichten op de Mt.Fuji. Je kan er uitstekend wandelen en als je wenst de kabelbaan nemen naar de top van Komagatake op Mt. Hakone. Van hieruit heb je prachtige zichten op het Ashinoko meer en de Mt. Fuji. 

In de herfst zie je er kleuren van groen, roodgoud tot geelzilver… In jullie knappe hotel kan je genieten van jullie privé bad op het terras.

 

Overnachting in Hakone. (treintransport met je JR Pass) (Hakone Free Pass)

 

 

 

Dag 13 Hakone - Fuji Five Lakes - metropool Tokyo

 

Deze voormiddag kan je genieten van de faciliteiten van jullie hotel. Als het actiever mag kan je op eigen initiatief het gebied rond de meren, Fuji Five Lakes gaan verkennen.  

Rond de middag ga je met de wagen naar de hoofdstad van Japan en de grootste metropool ter wereld Tokyo. De metropool wordt gevormd door verschillende steden. Tokyo heeft niet één centrum maar meerdere en je kan hier dan ook vele dagen doorbrengen. Er zijn een aantal mooie tempels en interessante musea en natuurlijk kan je er uitgebreid shoppen. Tokyo is een opwindende, levendige en bruisende stad, waar alles en iedereen met hoge snelheid beweegt.

Overnachting in het centrum van Tokio. (B) (‘car ticket’ van Yumoto station naar Shinjuku Station) 

Dag 14 Tokyo - Historisch en modern - Sumo worstelaars - foodbar

 

Deze ochtend word je opgepikt door je gids. Samen met hem ga je naar de wijk Ryogoku, het gebied van de sumoworstelaars. Je bezoekt er een Sumo school en maakt er uitgebreid kennis met de rikishi.(worstelaars)

 

Daarna kan je deze namiddag en morgen de metropool verder alleen exploreren. Je ontdekt er de belangrijkste bezienswaardigheden; van historische wijken en oude tempels tot moderne hedendaagse subculturen.

 

Indien gewenst maken we een reservatie in de foodbar Izakaya Gonpachi , bekend uit de film ‘Kill Bill’.

 

Overnachting in het centrum van Tokio. (B) (Bezoek sumo school met privégids)

 

 

Dag 15 Tokyo - Edo Museum - Sensoji tempel

 

Vandaag kan je naar wens invullen. Een aanrader is alvast het Edo Tokyo Museum waar je leert over de geschiedenis van het voormalige Edo en hoe de stad is ontwikkeld naar het huidige Tokyo. Verder kan je de traditionele binnenstad bezoeken van Asakusa met Sensoji, één van de meest bekende tempels in Tokyo.

 

Als je 's avonds op eigen houtje de stad verkent, zie je een fantastische kant van de stad, met neonlichten die de hemel oplichten, duizenden levendige restaurants en bars, en kleurrijke uitgaanswijken. In een gezellige bar kan je er klinken op een onvergetelijke reis!

 

Overnachting in het centrum van Tokio (B)

 

Dag 16 Tokyo - vlieghaven

 

Afhanklijk van de vluchturen is er deze dag tijd om te genieten van het hotel en de stad. Met de trein sta je in een uurtje op de internationale vlieghaven van Tokyo. (treintransport met je JR Pass)

 

                                                                                                      Einde van een unieke beleving!

 

Prijs

 

6290,- per persoon

(op basis van 2 personen, in een 2 tweepersoonskamer)

 

Inbegrepen:

 

- Alle logies, op basis van kamer en ontbijt, in een mix van zorgvuldig gekozen hotels, uitzonderlijk verblijf op het kunsteiland en een  traditionele ryokan.  

- Maaltijden zoals vermeld in het programma B ontbijt, D Diner. Elke dag ontbijt vanaf dag twee, 2 diners.

- Lokale Engelstalige privégids, volgens programma. Dag 2 en 4 (max 8 uur per dag) en dag 7 (max 4 uur per dag).

- Toegangsgelden samen met de gids, volgens programma.

- Alle transport volgens programma; shuttle bus of openbaar vervoer dag 1, bus Kanazawa – Shirakawago – Takayama dag 10, 

  car ticket Yumoto Station – Shinjuku Station dag 13.

- Treintransport met je JR Pass of Hakone Free Pass, volgens programma. 

- Thee ceremonie. (andere deelnemers zijn mogelijk)(dag 8)

- Bezoek Sumo school. (dag 14)

 

Niet inbegrepen:

 

- Intercontinentale vluchten en luchthaventaksen 

- Ferry naar Naoshima. (Terplekke te betalen)

- Overige maaltijden

- Overige toegangsgelden

- Massages

- Eventuele aparte bagagetransporten (Takyubin)

- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien

- Annulerings- en/of bijstandspolis

- Niet vermelde excursies en diensten

- Voor vertrek ontvang je een praktische informatie bundel en reisadvies.

- Bij aankomst ontvang je een informatie pakket

Dit programma is een voorbeeldreis ter inspiratie. We passen het programma geheel aan volgens jullie wensen, ideeën en budget.

autumn-nara-japan.jpg
3070421649_646ef9fce5_b.jpg
0727_life-naoshima-teshima-art-museum_1200x675-1152x648.jpg
scmaglev-railway-park-train-museum-nagoya-japan-105-1.jpg
2633103185_839a025846_b.jpg
shutterstock_367163339.jpg
30427.jpg
83795973.jpg
595048184fa06_5950474045019_1189093891.jpg.jp2
bottom of page