top of page

    Het Land van Goud

  15 DAGEN PRIVEREIS BORNEO MALEISIË

Dag 1 Aankomst KUCHING

 

Je landt in Kuching en van daaruit brengt jouw persoonlijke chauffeur je naar het hotel. 

 

De eerste nacht slaap je in een charmant hotel in het centrum van de stad en vlakbij de Sarawak rivier.

 

 

Dag 2 Nationaal park Bako – boottocht – wandeling

 

Het prachtige nationaal park Bako kan je enkel bereiken met de boot. Na een boottochtje van ongeveer twintig minuten waan je je bij aankomst meteen in de jungle. In het park lopen verschillende soorten reptielen rond, slingeren er apen tussen de bomen en vliegen er verscheidene vogelsoorten door de lucht. Tijdens een tocht door de bossen kan je wellicht verschillende dieren spotten. 

 

Na de deze eerste kennismaking met de jungle, keer je terug naar het charmante hotel in Kuching. (B, L)

 

 

 

 

 

Dag 3 Markt - lokale bevolking - overnachting in longhouse

 

’s Morgens word je opgepikt in het hotel en naar het Batang Ai National Park gebracht. Onderweg maak je een tussenstop bij Lachau Bazaar voor een bezoekje aan de gezellige markt en eet je iets in een lokaal koffiehuis. ’s Middags kom je aan bij het meer van Batang Ai en van daaruit brengt een boottocht langs de rivier je naar Menyang Tais. Na een korte wandeling ontmoet je de lokale Iban bevolking, voormalige koppensnellers en de oorspronkelijke bewoners van Borneo. Deze gastvrije stam laat je graag kennismaken met hun cultuur en gewoontes. 

Je krijgt er een avondmaal aangeboden bereid op het vuur, gevolgd door een glaasje rijstwijn…

 

Je overnacht samen met de inheemse Iban bevolking in een longhouse. (B, L, D)

 

 

Dag 4 regenwoud - orang-oetans - overnachting in longhouse

 

Na het ontbijt trek je samen met de gids meteen de jungle in. In de bossen van Tinting Empeliau zie je misschien de eerste orang – oetans die in de bomen slingeren. Onder leiding van een gids wandel je door het prachtige regenwoud waar je onderweg nog even stopt voor je lunch. In de namiddag keer je terug naar de longhouse.

 

Je overnacht samen met de inheemse Iban bevolking in een longhouse. (B, L, D)

 

 

 

 

Dag 5 lokale boerderij - Kuching

 

Op de laatste dag bij de Iban maak je een korte wandeling door het dorp en kan je een lokale boerderij bezoeken. In de late voormiddag keer je dan met de boot terug naar Batang Ai. Daarna word je met de auto terug naar Kuching gebracht. In de late namiddag kom je aan bij het hotel in Kuching.

 

Overnachting in charmant hotel in Kuching. (B, L)

 

 

Dag 6 binnenlandse vlucht - Mulu – nationale park – grotten – miljoenen vleermuizen

 

Van het hotel word je ’s morgens naar de luchthaven van Kuching gebracht voor een vlucht naar het wondermooie Mulu. Bij aankomst brengt je chauffeur je eerst naar een luxueus 4-sterren hotel. 

 

In de namiddag word je gegidst door het prachtige nationale park Gunung Mulu om uiteindelijk de grootste grotten ter wereld te bereiken: de Deer Cave en de Lang Cave. In de Deer Cave zitten drie miljoen vleermuizen die dagelijks de grot uitvliegen. Een bijzonder moment.

 

Overnachting in luxueus 4-sterren hotel omgeven door tropisch regenwoud.(B)

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 7 Mulu – inheemse bevolking – zwemmen – grotten 

 

Na het ontbijt vertrek je met de boot naar Batu Bungan waar de inheemse bevolkingsgroep Penan leeft. Van daaruit gaat de boottocht verder langs de Wind Cave en de Clearwater Cave. Aan het water geniet je van een lekkere picknick en kan je zelfs zwemmen in de ondergrondse rivier bij de Clearwater Cave. 

 

 Overnachting in luxueus 4-sterren hotel omgeven door tropisch regenwoud.(B, L)

 

 

Dag 8 Binnenlandse vlucht - Kota Kinabalu

 

Na een rustige ochtend op deze uitzonderlijke plek, vlieg je rechtstreeks naar je volgende bestemming: Kota Kinabalu. Daar word je opgepikt en meteen naar het hotel gebracht waar je vanop het dakterras een fantastisch uitzicht hebt voor een zonsondergang.

 

Overnachting in 4* hotel met zwembad. centraal gelegen Kota Kinabalu.(B)

 

Dag 9 historische sites – waterval – Kinabalu berg

 

Je wordt opgepikt aan het hotel in Kota Kinabalu en naar Tambunan gebracht. De rit duurt ongeveer anderhalf uur. Van Tambunan ga je meteen naar Sunsuron Village waar je de historische sites bezoekt met het grote stenen monument Watu Tinuridong. In de verte hoor je misschien water dat tegen de rotsen uiteenspat want de tocht gaat verder richting de Mahua waterval waar je kan picknicken en zwemmen. Daarna trek je naar Kundasang, vlakbij het Kinabalu park, waar je met wat geluk een prachtig zicht hebt op de Kinabalu berg, de op een na hoogste berg van Zuidoost-Azië.

 

Overnachting in eenvoudig en sfeervol hotel vlakbij Kinabalu berg. (B,L,D)

 

Dag 10 hangbrug in de bomen - Kinabalu Park - zwemmen

 

Na het ontbijt gaat je reis verder naar Poring. Ooit al meer dan 40 meter boven de grond tussen de bomen gewandeld? Bij aankomst mag je je er meteen aan wagen. Na de wandeltocht kan je nog even zwemmen of pootje baden in de beroemde warmwaterbronnen. 

Daarna is het tijd voor een bezoek aan het Kinabalu park. Het park is erkend als UNESCO-werelderfgoed en je zal meteen ontdekken waarom. Er zijn verschillende soorten tropisch regenwoud en de hoogste berg van Maleisië, de Kinabalu berg, ligt in het park.

 

Overnachting in 4* hotel met zwembad, centraal gelegen Kota Kinabalu.(B)

 

 

Dag 11 Binnenlandse vlucht Sandakan – orang-oetans – beren – ‘Unique Lodge of the world’

 

Vroeg in de ochtend word je opgepikt om met het vliegtuig naar Sandakan te vertrekken. Daar ga je naar het orang-oetan rehabilitatiecentrum Sepilok waar je te zien krijgt hoe deze wonderbaarlijke dieren te eten krijgen. Na een bezoekje aan de orang-oetans ga je langs bij de Maleise beren, ook wel honingberen genoemd. Na de lunch mag je je verwachten aan een van de meest bijzondere overnachtingsplaatsen van deze reis. Je trekt naar de wondermooie Sukau Rainforest Lodge. In deze prachtige verblijfplaats aan de Kinabatanganrivier kan je genieten van de natuur en wonderlijke diersoorten spotten. Na de check-in zie je in de namiddag tijdens een boottocht op de rivier misschien wel Pygmy olifanten, neusapen of een van de acht verschillende soorten neushoornvogels.

 

Daarna keer je terug naar de lodge voor een overnachting in één van de meest unieke verblijfplaatsen ter wereld. (B, L, D) winnaar ‘Unique Lodges of the world’

 

Dag 12 Sukau - boottocht - neushoornvogels - neusapen -‘Unique Lodge of the world’

 

Ontwaken met het geluid van gibbons die in de bomen klimmen of het toeterende geluid van de neushoornvogels, het is niet iets dat je elke ochtend meemaakt. ’s Ochtends vroeg vertrek je op een boottocht om nog meer vogels en andere dieren te spotten. Na het ontbijt krijg je een uitgebreide uitleg van een gids over de neushoornvogels. In de namiddag neem je dan opnieuw de boot voor nog meer fauna en flora langs de rivier, zoals de vele neusapen die er spelen langs de oevers.

 

Daarna keer je terug naar de unieke lodge voor het diner langs de rivier. (B,L, D)

 

 

Dag 13 Sandakan - hangbrug - botanische tuin 

 

Na het ontbijt neem je afscheid van Sukau en vertrek je terug naar Sandakan. Daar bezoek je een herdenkingsplaats waarna je je reis verderzet naar het Rainforest Discovery Centre. Daar kijk je uit op het centrum vanop een hangbrug om daarna verschillende flora te ontdekken in de botanische tuin.

 

Overnachting in een hotel midden in de prachtige Maleise natuur. (B, L)

 

 

 

 

Dag 14 Nature Resort - orang-oetans

 

Een rustige dag om de reis af te ronden. Je kan er genieten van het resort prachtig gelegen in een tropische omgeving. Uiteraard kan je vandaag op eigen houtje naar het ‘Orang Oetan center’ wandelen om nog even oog in oog te staan met deze “bos mensen”. Je komt er van alles te weten over deze dieren en kan ze aanschouwen in hun natuurlijke habitat. 's Avonds kan je er bij de geluiden van de jungle,  klinken op jullie avontuur.

 

Overnachting in een hotel midden in de prachtige Maleise natuur. (B)

 

 

Dag 15 Vertrek Sandakan – internationale vlucht

 

Na het ontbijt neem je afscheid van de topische jungle en word je naar de luchthaven van Sandakan gebracht om jullie vlucht richting Europa te nemen.

 

                                                                       Einde van een unieke beleving!

 

Prijs

2420,- per persoon.

(op basis van 2 personen in een tweepersoonskamer)

 

Inbegrepen

 

- 3 binnenlandse vluchten

- Alle privétransport met chauffeur volgens programma.

- Alle transport met boot zoals vermeld in programma.

- Engelstalige lokale gids volgens programma.

- Overnachtingen in zorgvuldig gekozen unieke accommodaties. Een mix van charme verblijven, eenvoudig verblijf bij de lokale bevolking,      karaktervolle sterrenhotels en een  ‘unique lodge of the world’.  Overal zijn standard kamers voorzien.

- Maaltijden vermeld in het programma.  Alle ontbijten vanaf dag twee, 10 lunches, 5 diners. 

  De maaltijden zijn aangeduid in programma met Breakfast, Lunch, Diner (B,L,D). 

- Alle toegangsgelden volgens programma.

 

Niet inbegrepen

 

- Intercontinentale vluchten en luchthaventaksen. 

- Overige maaltijden (aangeduid in programma met B, L, D).

- Niet vermelde excursies en diensten.

- Persoonlijke uitgaven, massages, dranken en fooien.

- Annulerings- en/of bijstandspolis

Dit programma is een voorbeeldreis ter inspiratie. We passen het programma geheel aan volgens jullie wensen, ideeën en budget.

57839908_10216430087719383_8115239705341067264_n.jpg
shutterstock_191840027.jpg
58574581_10216451220367686_2256434985340764160_n.jpg
Borneo rainforest river.jpg
shutterstock_570821251.jpg
shutterstock_55464094.jpg
orangutan-extincion-borneo-xlsemanal-4.jpg
bottom of page