top of page

        Golden happiness

   18-DAGEN PRIVE RONDREIS MYANMAR

DAG 01 MANDALAY

Bij aankomst in Mandalay, word je verwelkomd door een Engelssprekende gids. Transfer naar Mandalay-stad. In je hotel wacht er je een welkomstdrankje.

 

Vandaag snuif je meteen de Birmaanse sfeer op. Je bezoekt enkele historische monumenten van Mandalay, zoals het Shwenandaw-klooster, ook gekend als het Gouden Paleis-klooster, met zijn mooie houtsnijwerk uit de 19de eeuw. In de Kuthodaw-pagode, op de honderden spierwitte pagodes, staan marmeren tabletten met de lessen van Boeddha opgesteld; ‘s werelds grootste ‘boek’. Je rondt de dag af met een kleine klim naar Mandalay Hill. Van hieruit heb je een schitterend uitzicht over de Irrawaddy-rivier en de stad.

 

Overnachting in een stijlvol hotel, centraal gelegen in Mandalay.

 

DAG 02 SAGAING – INWA – U BEIN BRUG – MANDALAY  

Bij de Mahamuni-pagode, een van de beroemde pagodes in Myanmar, bezichtig je het indrukwekkende Boeddhabeeld, dat volledig bedekt is met bladgoud. Iedere man wordt uitgenodigd om gouden blaadjes aan te brengen op het Boeddhabeeld .

 

In de namiddag bezoek je een klooster in Sagaing en kan je er het leven van de Boeddhistische nonnen leren kennen. In Sagaing staan talloze kloosters en er leven hoofdzakelijk monniken.  Op de heuvel aan de U Min Thone Sel-pagode geniet je van een panoramisch uitzicht. Verschillende pagodes baden schilderachtig in het zonlicht.

 

Met de wagen en met de veerboot bereik je het eiland Ava (Inwa). Deze voormalige hoofdstad uit 1364 heeft enkele monumenten nagelaten, zoals de scheve toren van Inwa. Je maakt er een tour met paard en kar, een al jarenlange toeristische traditie. Je rondt de dag af met een wandeling op de grootste teakhouten brug ter wereld, de 1,2 kilometer lange U Bein-brug over het Taungthaman-meer. De drukke passage op de brug is mooi om te zien. In het hotel is er een Kerstavondmenu voorzien.  

 

Overnachting in een stijlvol hotel, centraal gelegen in Mandalay. (B, D)

 

 

DAG 03 MANDALAY – CRUISE – BAGAN 

Vandaag ga je aan boord van je boot en cruise je richting Bagan. Op de Irrawaddy-rivier geniet je van het uitzicht over de dorpjes aan de rivier. Er is tijd om te relaxen en te genieten van de vredevolle taferelen en serene sfeer. Je luncht aan boord.  

 

Bij aankomst in Bagan zie je al van ver de 2300 tempels schitteren. Deze immens grote, historische vlakte ligt bezaaid met tempels. Ongetwijfeld is het één van de mooiste sites van Azië.

 

Overnachting in een mooi, karaktervol hotel met zwembad in Bagan. (B,L)

 

 

 

 

 

DAG 04 BAGAN 

Na het ontbijt ga je naar de lokale markt. Daarna bezoek je de Pyathagyi- en de Sulamani-tempels met 13de-eeuwse fresco’s.

Na een verpozing aan het zwembad ga je in de namiddag naar het Min Nan Thu-dorp, gelegen tussen oude pagodes. Je leert er de lokale bevolking van dichtbij kennen. Het is een unieke manier om de pagodes te bekijken.

 

Optie: Als je de ongelooflijke ervaring van een ballonvaart over de duizenden pagodes wil meemaken, kan dat vandaag bij zonsopgang. Bij de zachte landing krijg je een glas champagne. Bij boeking te reserveren. Ter plekke te betalen (300,-USD pp).

 

Overnachting in een mooi, karaktervol hotel met zwembad in Bagan. (B)

 

DAG 05 BAGAN 

De gouden periode van Bagan was in de 11de en 12de eeuw. Daarna begonnen de Birmezen de regio te mijden omdat er geesten zouden dwalen. Het goud, marmer en de talrijke edelstenen zijn verdwenen, maar het is een plaats die ongelooflijk tot de verbeelding spreekt. Vandaag bezoek je uitgebreid deze sprookjesachtige site.

Je beklimt één van de hogere pagodes zodat je, zo ver je kan kijken, tempels ziet oprijzen uit het landschap. 

 

Overnachting in een mooi, karaktervol hotel met zwembad in Bagan. (B)

 

DAG 06 BAGAN  Fietstocht (B)

Vandaag fiets je doorheen de schitterende omgeving van Bagan. De tempels bevinden zich in een regio van 42km2. Je fiets naar Taung Bi en de oude houten kloosters en bezoekt de Ananda tempel met zijn fijne architectuur. Het beste bewaarde bouwwerk van Bagan.

 

In de late namiddag fiets je tussen de oude pagodes en klim je naar het terras van Myauk Guni om te genieten van het weidse uitzicht over de historische vlakten en van de magische schoonheid van de zonsondergang.

 

Overnachting in een mooi karaktervol hotel met zwembad in Bagan. (B)

 

DAG 07 BAGAN – MOUNT POPA 

Na het ontbijt rijd je naar de berg Popa. Onderweg kan je zien hoe palmsuiker en palmalcohol worden gemaakt. Als je nieuwsgierig bent kan je zeker eens proeven.  Op Popa ga je naar het pittoreske Popa Taungkalat-klooster en het historische heiligdom met verschillende ‘geesten’. Het is de heiligste berg van Myanmar en een belangrijk pelgrimsoord  voor de Birmezen. Liefhebbers kunnen blootvoets de 800 trappen beklimmen.

 

Je verblijft er in een waar pareltje met fantastische uitzichten in een idyllische omgeving. (B)

 

DAG 08 POPA - KALAW 

Genieten van een stralende zonsopgang en na het ontbijt reis je vandaag doorheen een prachtig landschap naar Kalaw. Verschillende stops kunnen naar believen worden ingelast om de panoramische vergezichten fotografisch vast te leggen. Aangekomen in het bergstadje Kalaw kan je een wandeling maken om de omgeving rustig te verkennen.

 

Je verblijft er in een gezellig plekje bij een Vlaming die zijn gasten weet te ontvangen. (B)

 

 

DAG 09 KALAW WANDELING - KLOOSTER 

Een 4 à 5 uur durende wandeling langs pittoreske Paoh-dorpjes staat vandaag op het programma. Je wordt naar het vertrekpunt van de tocht gebracht.  Je ontmoet er de gastvrije bergstammen en het is een ideaal moment om de bedrijvigheid van de lokale bevolking van dichtbij te zien. De lunch wordt je aangeboden.  Het laatste stukje van de wandeling stijg je naar het klooster. Het is een unieke plek om te beleven en om de nacht door te brengen. Een oudejaarsavond om nooit meer te vergeten..

 

Avondmaal en overnachting en in het klooster met eenvoudig comfort. (B,L,D)

 

DAG 10 WANDELING NAAR INLE  

Door de geur van wierook en boterkaarsjes word je gewekt. Na een sfeervol ontbijt gaat de wandeltocht verder naar beneden richting het Inle-meer. Aan de prachtige Indein archeologische site met zijn verlaten pagodes waan je je in een film van Indiana Jones. Je ziet er de schitterend versierde altaren die naar hier zijn gebracht door de Shan-vorsten. ’s Avonds kun je je verfrissen in je prachtig gelegen resort op palen boven het meer. Aangekomen ga je je verfrissen in je prachtig gelegen resort op palen boven het meer.

 

Overnachting op een schitterende locatie aan het meer. (B)

 

 

DAG 11 INLE  MEER

Met de rishawfiets bezoek je de lokale markt waar verschillende bergvolkeren bij elkaar komen. Je bezoekt een atelier waar ze vezels maken uit lotusstengels. Daarna vaar je weg van de meest bezochte plaatsen. Je ontdekt er de unieke vistechniek van de Intha’s en kan zien hoe speciaal de vissers roeien. Langs de drijvende mooie tuinen en langs dorpen op palen vaar je terug.

 

Overnachting op een schitterende locatie aan het meer. (B)

 

 

DAG 12 INLE 

Vandaag staat er een rustig dagje gepland om te genieten van de idyllische omgeving aan het meer. Als je wil kan je nog een bezoek brengen aan de Phaungdaw Ou-pagode en aan het houten Nga Phe Kyaung -klooster midden in het meer.

 

Overnachting op een schitterende locatie aan het meer. (B)

 

 

DAG 13 INLE - binnenlandse vlucht – THANDWE – NGAPALI BEACH

Aan het Shwe Yan Pay klooster met ovale ramen stop je even alvorens naar de vlieghaven van Heho te gaan voor de binnenlandse vlucht naar het zuiden. Aangekomen rijd je meteen door en na een kwartiertje ben je aan het prachtige witte strand van Ngapali.

 

Overnachting in een charmant resort 4* met privestrand. (B)

 

 

DAG 14 NGAPALI BEACH

Vroeg in de ochtend kan je naar een nabij gelegen vissersdorp gaan om de vissers te zien aanmeren. Je kan hiervoor  terplekke een rishawfiets regelen. Ook het marktje van Thandwe is een bezoekje waard deze dagen.

Naast genieten van het strand zijn er verschillende ontspanningsmogelijkheden, zoals een bootje huren om te gaan snorkelen. Wat verder op het strand zijn er heerlijke restaurantjes. De visvangst van de dag bepaalt het menu.

 

Overnachting in een charmant resort 4* met privestrand. (B)

DAG 15 NGAPALI BEACH

Er is tijd om te ontspannen en te genieten van de betoverende omgeving. Een wandeling op het strand of heerlijk zwemmen… Wie wil kan een massage aanvragen in de spa afdeling van het hotel. Of gewoon met een cocktail in de hand van het schitterende zeezicht genieten.

 

Overnachting in een charmant resort 4* met privestrand. (B)

 

DAG 16 NGAPALI BEACH - binnenlandse vlucht – YANGON

Na het ontbijt vlieg je naar Yangon en al gauw ben je in deze koloniale stad. Je maakt er een wandeling tussen de prachtige gebouwen.  Yangon is één van de steden uit Azië met het meest intact gebleven koloniale huizen. Vanop het dakterras van het hotel kan je genieten van een prachtig uitzicht op de pagoda en het meer.

 

Overnachting in een 4* hotel in Yangon met een centrale ligging. (B)

 

 

DAG 17 YANGON

Aan de Shwe Dagon pagode heb je adembenemend zicht . Deze pagode wordt druk bezocht door vele Boeddhisten en is één van de meest indrukwekkendste tempelcomplexen van Azië. Door Kipling werd deze majestueuze tempel ‘the golden mystery’ genoemd. De pagode draagt 600000 kg goud en is daarmee één van de grootste goudreserves ter wereld. Bij deze serene en alles overtreffende pagode kan je olielampjes offeren. Een  magisch moment.

 

Naast het bezoeken van de Chaukhtatgyi’s Boeddha beelden en het Kandawgyi park met het glitterende paleis, is een treinrit voorzien in de stad tussen de lokale bevolking. In het centrum kan je een gezellig café opzoeken om terug te blikken op deze onvergetelijke reis!

 

Overnachting in een 4* hotel in Yangon met een centrale ligging. (B)

 

Dag 18 YANGON  - Vlucht terug naar Europa

In de stad is er de kans om nog wat te shoppen op de Bogyoke markt. Je kan er ook nog even buiten de stad naar een afgelegen lokaal marktje. Transfer naar Yangon internationale luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel om 19h50. 

 

Einde van een unieke beleving!

 

                                  

Prijs

 

2940,- euro per persoon

(op basis van vier personen in 2 tweepersoonskamers)

 

Inbegrepen

 

- Binnenlandse vlucht Heho - Thandwe

- Binnenlandse vlucht Thandwe – Yangon

- Alle accommodatie in een mix van zorgvuldig gekozen verblijfplaatsen.   

- Alle privétransport met chauffeur volgens programma

- Engelstalige lokale gids volgens programma

- Maaltijden vermeld in het programma.  Alle ontbijten, 2 lunches, 1 diner en 1 Kerst diner. 

  De maaltijden zijn aangeduid in programma met Breakfast, Lunch, Diner (B,L,D).

- Toegangsgelden volgens programma

- Cruise van Mandalay naar Bagan

- Boottochten vermeld in het programma 

- Paardrijdkoets op dag 5

- Fietsen (of E – bike ) op dag 6

- Treinrit (circa 1 uur) in Yangon

 

Niet inbegrepen

 

- Intercontinentale vluchten en luchthaventaksen.

- Overige maaltijden (aangeduid in programma met B, L, D).

- Ballonvaart in Bagan (300,-USD)

- Niet vermelde excursies en diensten.

- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien.

- Visum voor Myanmar (50,-USD)

- Annulerings- en/of bijstandspolis

Dit programma is een voorbeeldreis ter inspiratie. We passen het programma geheel aan volgens jullie wensen, ideeën en budget.

shutterstock_375020818.jpg
hotel-amara-cruise-myanmar.jpg
ballon.jpg
shutterstock_499200355.jpg
131707087.jpg
Ngapali Beach Sunset.jpg
Shwedagon-Pagoda.jpg
bottom of page